grill - 12274 przepisów (strona:390/819)

Pomidory z mozzarellą i pesto 196

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Duszona młoda kapusta z koprem w śmietanie 134

warzywa po prostu smakują najlepiej . Nie ma nic lepszego jako przystawka do młodych ziemniaków i jajek sadzonych jak właśnie taka młoda , duszona kapusta . Można jeszcze, dorzucić pierś kurczaka z grilla lub na parze i mamy niebiański wprost obiad Łatwe w wykonaniu danie , które z powodzeniem da się odgrzać bez strat na jakości , co sprawia że również na kolację jest dobrym

Ogrodnik w podróży
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ 162

prostszej wersji, wymieszać widelcem w misce (wówczas ziarenka kaszy będą bardziej wyczuwalne). Najlepiej smakują z dipem czosnkowym, mizerią lub sosem pieczarkowym . Można podać do mięs i ryb z grilla lub gulaszy. SKŁADNIKI / 8 sztuk 150 -200 g (1-1i1/2 szklanki) ugotowanej kaszy gryczanej 50 g sera, najlepiej parmezanu lub twardego sera żółtego 1 ząbek czosnku 1 łyżka pestek słonecznika

cool and minty
Pieczone placki ziemniaczane z mięsem mielonym 142

soku, dodatkowo odciskamy jego nadmiar. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy masę, formując kotlety. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut, a następnie włączamy funkcję grilla i pieczemy kolejne 10 minut. 1 placek ma ok. 300 kcal

Kucharzyca
Risotto z krewetkami 166

Krewetki albo się lubi albo nienawidzi, ja uwielbiam i najlepiej takie podsmażone na masełku z czosnkiem i posypane natką pietruszki, może nie być nic innego! No chyba, że z grilla, też fajnie smakują :)    Tym razem dodałam je do kremowego risotto które bardzo często robię i uwielbiam. Ich dodatek wspaniale podkreślił smak dania. Podane ze schłodzonym białym winem

Wanilia i Kardamon
Tarta z rabarbarem i kremem 124

formy.  Na spód wlewamy nadzienie, a na wierzch układamy rabarbar. Wierzch posypujemy cukrem.  Tartę pieczemy przez ok. 35-45 min. Ostatnie 3-5 minut pieczemy pod funkcją grill.   Serwujemy odrazu po upieczeniu z gałką lodów, albo dobrze schłodzoną.  Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
PIECZONA OWSIANKA Z TRUSKAWKAMI 198

ładnie i elegancko. To co mnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne  konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie  nawilżanie pizza powolne gotowanie  termoobieg grillowanie turbo  rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację temperatury

Słodko-Słony Świat Ilony
Szparagi z grilla z boczkiem 179

Deszcz. Kawa. Słońce. Deszcz. W zasadzie co tu dużo pisać? Całe danie to tylko dwa składniki - szparagi i boczek. A efekt? Całkiem fajna przystawka z grilla. Należy tylko pamiętać, aby szparagi często obracać by boczek się nie przypalił. Składniki: pęczek zielonych szparagów plastry wędzonego boczku - tyle, ile szparagów Każdy szparag owinąć plastrem boczku. Grillować aż szparagi zmiękną (ale będą nadal

My simple kitchen
Dwukolorowy sernik z piernikami 148

sklepie Manufaktura Wielkopolska do 30.06.2019r. możecie zrobić zakupy z 10% rabatem. Wystarczy wpisać tyko hasło: durszlak10.  Czekają na Was pyszne miody, owocowe przetwory, konfitury, dodatki do grilla  i wiele, wiele innych. www.manufaktura-wielkopolska.pl

Słodki Zakątek
GRILLOWANE SZASZŁYKI Z PIERSI KURCZAKA, BOCZKU I SUSZONYCH ŚLIWEK 105

drewniane patyczki, z przeróżnymi dodatkami. Dziś proponuję szaszłyki z piersi kurczaka z boczkiem i suszoną śliwką. Idealne na obiad lub kolację. Można je przyrządzić na patelni grillowej, na tradycyjnym grillu lub upiec w piekarniku. Mięso jest soczyste a połączenie suszonej śliwki nadaje lekko słodki posmak. Do tego ulubiona surówka i pieczone ziemniaczki= pyszny obiad :) Składniki: * 500 g filetów z piersi

Zrób to smacznie
Panini ze szparagami, łososiem i camembertem 133

kilka szparagów oraz camembert. Przykrywamy drugą częścią bułki. Kanapkę zjadamy „na zimno” lub opiekamy kilka minut (do lekkiego zrumienienia i roztopienia się serów) w opiekaczu lub na grillu

Smaki Na Talerzu
Filet z kurczaka pieczony na młodej kapuście 1032

przez 25 minut bez przykrycia, a następnie 15 minut z przykryciem. Jeśli wytworzy się zbyt dużo sosu, to można całość jeszcze podpiec przez ok. 10 minut w funkcji ‘grill’ ,by nadmiar sosu nieco odparował. W razie potrzeby, jeśli chcecie wykorzystać powstały sos, np. do polania ziemniaków, to możecie go przelać do garnuszka i zagęścić mąką. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Kulinarne Przeboje
TARTA ZE SZPARAGAMI I KOZIM SEREM (NA CIEŚCIE FRANCUSKIM) 162

ładnie i elegancko. To co mnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne  konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie  nawilżanie pizza powolne gotowanie  termoobieg grillowanie turbo  rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację temperatury

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa z zielonych szparagów 138

maju nadal będzie trwał u mnie sezon na zupy, w dodatku takie, których celem jest rozgrzanie, ale pogoda lubi płatać figle Dlatego zamiast zajadać się szparagami z grilla, stawiam na zupy I Wam również bardzo polecam zupę z zielonych szparagów. Jest prosta, szybka i mega smaczna. Zupa z zielonych szparagów porcja dla dwóch osób pół pęczka zielonych szparagów 3 średnie

365 dni dookoła kuchni
Gulasz z szynki z ogórkiem kiszonym 162

szynki bez kości 1 duża cebula 2 marchewki kilka dużych pieczarek 2 duże ogórki kiszone czosnek granulowany i świeży przyprawa do mięsa (kebab-gyros, a u mnie do grilla) sól, pieprz kminek ziele angielskie liść laurowy kilka suszonych grzybków 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki olej do smażenia woda Sposób wykonania: 1. Mięso pokroić w grubą

Kuchnia domowa Ani