grill - 12274 przepisów (strona:364/819)

Wiosenny obiad ze szparagami, mizerią z rzodkiewki i a'la schabowym z pieczarki! 129

których nie miałam ponad 1,5 roku. Trochę mnie dziwią bo mięso gości u mnie 1-2 razy w miesiącu, ale widocznie mój organizm go potrzebuje. Także kaszankę z grilla już mam zaliczoną w majówkę! Hahah! Ale jaki przepis mam na nią! O losie jedyny mówię Wam! Ale to niebawem! Dzisiaj totalne sztosiwo: gotowane na parze ziemniaki i szparagi, plus

SMYKWKUCHNI
Micha pełna zdrowia z pęczakiem 114

Drobno posiekaj 2 ząbki czosnku, a następnie płaską stroną noża rozetrzyj z łyżeczką soli i oregano na pastę. Obtocz nią dokładnie krewetki i wstaw je do piekarnika pod sam grill na 5-7 minut. Krok 3 Przygotuj dressing: wymieszaj 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami oleju sezamowego i 2 łyżkami octu ryżowego. Krok 4 Zagotuj w rondlu litr wody

Niedzielny kucharz
Pyszna surówka z wczesnej kapusty 113

smaku solą, cukrem i mielonym pieprzem *** *** Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na około pół godziny, aby smaki się przegryzły *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Roladki schabowe ze szparagami FIT 94

Mniam! Przygotowanie szparagów jest niezwykle proste, dlatego warto włączyć je do codziennej diety nawet w ich najprostszej wersji. Na moim Instagramie w Stories znajdziecie również przepis na szparagi z grilla Przy podziale na 5 porcji, jedna roladka to około 135 kcal, B: 21,1g, T: 3,6g, W: 4,6g. Składniki na 3-5 porcji: – 500g zielonych szparagów

Be Fit Be Strong
Salsa dodatkiem na grilla 110

Długi, majowy weekend zachęca do wypoczynku na świeżym powietrzu. To doskonała okazja, by urządzić grilla, jak jednak sprawić, by menu szykowane na majówkę zaskoczyło gości oryginalnym smakiem? Można sięgnąć po salsę – sos, który ożywi każdą potrawę. Jaka salsa? Salsa po hiszpańsku to po prostu „sos”. Występuje w różnych wersjach, choć zazwyczaj mówiąc „salsa” ma się na myśli wersję roja (czerwoną

jakszef.pl
Quesadilla z indykiem lub wołowiną / Turkey or beef quesadilla 107

ingredients on the tortilla – first the cheeses, than meat, fried vegetables and corn, cheese again on the top, cover everything with the second tortilla. Heat up the pan grill and fry the quesadilla on medium heat on one side until it will get golden-brown stripes on the bottom. Noe operation „quesadilla turning” begins, it is not as hard

Martyna Cooks
Stek wołowy z czarnym fettucine / Beef steak with black fettuccine 75

rinse with cold water, just put it on the pan with the sauce and mix until it combine smoothly with the sauce. Put the meat on preheated grill pan and fry it 1-1,5 minutes (depends on the thickness) both sides, this will give you medium rare meat. Take it of the pan and lay aside for the meat

Martyna Cooks
Świeża sałata z winogronami i bakłażanem / Fresh salad with grapes and eggplant 102

ingredients into a small jar, close it and shake until the ingredients combine. When the sauce is ready pour it over the salad and mix it all together. Preheat grill pan, put the eggplant on it and fry it until it softens changing sides from to time. When it’s ready take

Martyna Cooks
Rosół drobiowy / Chicken broth 95

hours. Peel the vegetables, brown the onion over the burner, if you don’t have gas kitchen put in the oven under grill. When the is done with laying in salty water wash it and put back in the pot, fill it with fresh cold tap water and start to cook on a medium heat. When it start

Martyna Cooks
Kurczak, szparagi i pappardelle / Chicken, asparagus and pappardelle 87

yogurt and cheese (cut into smaller pieces, so it’ll melt faster), let it simmer on medium heat for a while, mix once or twice. Preheat a grill pan with a tablespoon of frying oil and fry the asparagus on it, turn them few times so they’ll be equally fried on every side. Don’t worry

Martyna Cooks
Moussaka 88

moussaka. Simmer the sauce until it thickens. In the meantime it’s time to prepare the eggplant, which has to be grilled. When the eggplant os on the grill pan it’s time for potatoes – you have to cut them into thin slices, you can use a knife or a grater. Mix the yogurt, eggs and finely

Martyna Cooks
Frittata ze szparagami i papryką 134

warzywa będą al dente wlać jajka, dodać główki szparagów i smażyć na małym ogniu aż boki frittaty zaczną się ścinać. Piekarnik nagrzać do 130-150 stopni (górna grzałka lub grill) i wstawić pod nią patelnię z frittatą. Zapiekać przez kilka minut, aż jajko na wierzchu ładnie się zetnie i delikatnie przyrumieni (3-5 minuty). Natychmiast podawać z ulubionym pieczywem. * Jeżeli

Codzienne Gotowanie
Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT 95

obiad. Podzieliłam się nim z Wami 10 stycznia 2016 i stwierdziłam, że to najwyższy czas, by trochę go odnowić. Pieczone szaszłyki to świetny pomysł na weekendowy obiad, czy na grill. Nie wymagają wielkich zdolności kulinarnych, a smakiem zachwycą każdego. Ich plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Polecam podawać je z domowym sosem Tzatziki (przepis TUTAJ

Be Fit Be Strong
Surówka z młodej kapusty na słodko-kwaśno 161

Pomysł na wykorzystanie młodej kapusty - surówka z marchewką i koperkiem na słodko-kwaśno. Idealna na grilla lub jako dodatek do obiadu. Przygotowując surówkę z młodej kapusty musimy pamiętać o jednej rzeczy - poszatkowaną kapustę należy posypać solą i całość bardzo dokładnie wymieszać. Dzięki soli, kapusta zmięknie i puści sok.  Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchewka 1 pęczek koperku

Ugotować