grill - 12274 przepisów (strona:315/819)

Paluchy czosnkowe. 84

Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na zimno.  Super dodatek do zup, albo do piwa. Będą też idealne do grilla.  Paluchy nie są pulchne i miękkie, są chrupkie.  Podczas pieczenia masełko delikatnie wyciekło, weszło pod spód paluchów  i dało im fajną chrupkość.  Zrobiłam do zupy krem, było pysznie. Składniki

Agusiowe smakołyki
Sałatka ananasowa – idealna na każdą okazję 86

ananasowa Sałatka z ananasem jest pysznym i szybkim w wykonaniu dodatkiem do wielu potraw. Nadaje się na każdą okazję. Może stanowić dodatek do świątecznych potraw mięsnych, urozmaicać spotkania przy grillu czy też być samodzielnym posiłkiem. Dzięki ananasowi ma ona słodki posmak, dlatego też nie wszystkim może przypaść do gustu. Jeśli natomiast lubimy połączenie smaku słodko ostrego, możemy dodać do naszej

Kuchennyviral.pl
Sałatka wiosenna 101

właśnie sałatka z buraków kiszonych i ogórków wspomagała naszą odporność w sezonie wzmożonych zachorowań. Sałatka wiosenna to super propozycja jako dodatek do obiadu, jako samodzielne danie, albo przystawka do grilla. Łączenie różnych smaków i kolorowych warzyw i ziół może być ogromną frajdą dla każdego kto lubi gotować. Sałatka wiosenna – z czego się składa? Przepisów na wiosenną sałatkę jest wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z jajkiem w 10 minut 116

ciasta, do sałatek, różnego rodzaju past i oczywiście jajecznicy. Sałatki to bardzo prosty w przygotowaniu posiłek, idealny na lunch, obiad do pracy, lekką pożywną kolację. Sałatka z jajkiem na grilla to pyszna propozycja na dodatek do pieczonej karkówki, kiełbasy, kaszanki. Bardzo często robię tą sałatkę do pieczonego mięsa. Tym razem chciałbym pokazać Wam, że sałatka z jajkiem to prosty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Marynowana czerwona cebula 80

Pyszna i chrupiąca marynowana cebula. Świetny dodatek do dań z grilla, sałatek, kanapek, burgerów a nawet pizzy.  Cebulka marynowana jest gotowa do spożycia już w kilka godzin po jej przygotowaniu. Ja zazwyczaj robię wieczorem i zostawiam na noc w lodówce. Można ją przechowywać nawet dwa tygodnie, także warto mieć zawsze słoiczek tej pysznej cebulki pod ręką.  Słoik

Andzia Pichci
Sałatka grecka z tortellini 90

Przepyszna i kolorowa sałatka, która świetnie sprawdzi się podczas spotkań przy grillu.   opakowanie tortellini 250 g sera typu feta kilkanaście pomidorków koktajlowych 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej mała czerwona cebulka 1/2 ogórka szklarniowego 70 g oliwek zielonych lub czarnych 1/2 pęczka szczypiorku op. sosu greckiego 3 łyżki oliwy Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Warzywa umyć, osuszyć

Smakołyki Asi
Sałatka wiosenna 244

Kolorowa, pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka wiosenna to wspaniały pomysł na dodatek do obiadu, sałatkę na grilla lub nawet samodzielny posiłek. Zapraszam po przepis i garść porad. - błyskawiczna sałatka - kilka propozycji podania - idealna sałatka z młodych warzyw

AniaGotuje.pl
Niedzielny sernik 91

którym zazwyczaj odpoczywamy. Jest to idealny czas na spędzenia czasu z rodziną, wspólny obiad, spacer, odwiedzenie babci czy cioci. Jeśli pogoda dopisuje, można również spotkać się na niedzielnego grilla i zebrać siły na kolejny tydzień. Najważniejsze, aby przy tym czerpać dużo radości ze wspólnie spędzonego czasu. Po pysznym obiedzie, przygotowanym pieczołowicie i z największą starannością, warto przygotować deser, który lubią

Oryginalny smak
Syrniki – placki z serem. 92

Następnie wsyp przesianą mąkę ryżową. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do miseczki wlej wodę i zmocz ręce przed formowaniem placuszków. Placki powinny mieć grubość około 2 cm. Włącz grilla, poczekaj aż się nagrzeje, za pomocą pędzelka posmaruj płytę grillową olejem i połóż placuszki. Placki smaż około 4 minut a następnie przewróć na drugą stronę. Gotowe placki z twarogiem podawaj

Zdrowy Styl Joanny
Co jeść po zawale 89

umiarkowanych ilościach olej rzepakowy, olej lniany tłoczony na zimno i oliwa z oliwek. Zalecane: drób bez skóry (kurczak, indyk), wołowina, cielęcina, królik. Chude i domowe wędliny np. grillowana na grillu elektrycznym, gotowana na parze lub pieczona w rękawie pierś z kurczaka lub indyka. Ryby przygotowane bez panierki np. dorsz, łosoś, halibut, śledź, makrela, tuńczyk. W umiarkowanych ilościach: chuda wieprzowina

Cztery Fajery
Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem 111

pieczonych lub smażonych dań mięsnych, np. schabowego, ale też do ryb. Taka surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem sprawdzi się również jako warzywny dodatek do dań z grilla. Przepis na nią jest prosty, a samo przygotowanie nie zajmie wam wiele czasu. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem będzie idealnym dodatkiem do gotowanych lub pieczonych młodych ziemniaków

Danka Pichci
Panierowane szparagi na przekąskę 100

sezon to często goszczą w mojej kuchni. Żeby nam się nie znudziły to robię je na różne sposoby. Tym razem pyszne w chrupiącej panierce, idealne na przekąskę, do grilla, na piknik. Polecam

Swojskie jedzonko
ÇOBAN SALATASI, czyli turecka sałatka pasterska 84

prostej, klasycznej wersji, ale w tureckich domach często dodaje się jeszcze owczy ser solankowy lub kozi oraz paprykę. Sałatka çoban salatası doskonale komponuje się z mięsem z grilla, ale jest także idealną propozycją na każdą inną okazję. Sałatka pasterska ÇOBAN SALATASI jest lekka i zdrowa, latem znajdziecie ją na każdym tureckim stole. Uwielbiam takie niepozorne z wyglądu sałatki, które

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię