zamiast na wierzchu jest wewnątrz sernika. Smak jednak pozostał niezmieniony, a wygląd przyjmijmy, że niby taki miał być. Składniki: (forma o średnicy 28 cm) 750 g sera białego twarogowego mielonego 200 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki agrestowe 250 - 300 g dojrzałej borówki amerykańskiej 8 - 10 łyżek cukru pudru spód do sernika: 200 g herbatników kakaowych (kupione(...)masa przypominająca mokry piasek. Dno formy wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia, lekko dociskając dokładnie pokryć masą z herbatników. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 700 ml wrzącej wody (nie gotować) i odstawić do wystudzenia. Tak samo postąpić z galaretkami agrestowymi. Ser zmiksować z dodatkiem cukru pudru (6 - 8 łyżek) i lekko tężejącymi galaretkami cytrynowymi. Ilość cukru dostosować do swoich upodobań
Kuchcik gotujemoich ulubionych serników. Tu znajdziecie przepis na ten Sernik z Truskawkami <----klik. Przypominam, że każdy czerwony wyraz w moich postach to jest link, który przekierowuje Was do odpowiedniej strony, wystarczy kliknąć. Ale pewnie o tym pamiętacie :) Na koniec serdecznie Was zapraszam na fan page bloga Blondynka Gotuje <--- klik, tam zobaczycie więcej zdjęć i wszystko
Blondynka Gotujecytryny i gotować około 15 minut, aby cukier się rozpuścił. Mrożone wiśnie gotować dłużej, wcześniej je rozmrozić. W garnku po rozpuszczeniu się cukru powinno być około 500 ml masy z płynem, jeśli jest mniej to dodać gorącej wody i zagotować. Mąkę rozmieszać w 2 łyżkach zimnej wody, wlać do wiśni i ciągle mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Żelatynę namoczyć(...)łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje dodać do masy i mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny ( nie gotować! ). Zobacz również: sernik Pina Colada
Kuchcik gotujeJogurtowy sernik na zimno Składniki : Spód sernika : chałka drożdżowa czerstwa - 100 g tarte orzechy włoskie - 130 g masło - 100 g Masa serowa : jogurt naturalny - 1,5 litra ser biały tłusty - 3 kostki cukier - 4 łyżki galaretki mocno owocowy smak - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Wierzch sernika : galaretki niebieskie - 2 opak woda gotowana - 750 ml Przygotowanie : Chałkę zetrzeć(...)galaretki z jogurtem , odstawić do lekkiego stężenia. Masę serową wylać na spód z orzechów, wygładzić, odstawić do lodówki. Wierzch sernika : Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia, wylać galaretki na masę serową. Odstawić sernik do lodówki na 4 godziny. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Kuchnia DanusiSerniki pieke zdecydowanie najczesciej.Uwielbiam je nie tylko jesc,ale i piec.Sernik wdziecznie poddaje sie wszelkim eksperymentom plus niezwykla prostota wykonania sklania ciagle do nowych wyzwan.Ten
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj mam dla was klasyczny sernik. Pyszny, puszysty i prosty do wykonania. Z przepyszną polewą. Mój pierwszy, ale nie ostatni :). Bo uwielbiam serniki i
Moje pyszne gotowanieSernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda! Bardzo kremowy, delikatny i aksamitny, o mocno dominującym, orzechowym smaku. Nie jest(...)też przesłodzony. Polewa z masła orzechowego świetnie współgra z orzechową masą serową, a całość dopełniają całe orzeszki ziemne. Można się pomylić, bo wygląda i smakuje jak sernik pieczony, a jest on gotowany w garnku. Bardzo proste i szybkie wykonanie - bez pieczenia, bez miksera i bez martwienia się, że opadnie. Ten sernik wyjdzie każdemu. Nie trzeba posiadać piekarnika
Kuchnia MagdaLenySernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda! Bardzo kremowy, delikatny i aksamitny, o mocno dominującym, orzechowym smaku. Nie jest(...)też przesłodzony. Polewa z masła orzechowego świetnie współgra z orzechową masą serową, a całość dopełniają całe orzeszki ziemne. Można się pomylić, bo wygląda i smakuje jak sernik pieczony, a jest on gotowany w garnku. Bardzo proste i szybkie wykonanie - bez pieczenia, bez miksera i bez martwienia się, że opadnie. Ten sernik wyjdzie każdemu. Nie trzeba posiadać piekarnika
Kuchnia MagdaLenyPrzepis autorski (mój). Deser można przygotować w formie ciasta/torciku - w niewielkiej tortownicy (o średnicy max 18 cm). Dość sztywna konsystencja pozwala na łatwe krojenie mniejszych kawałków. Przypomina lekki sernik na zimno - jest puszysty, delikatny i idealnie komponuje się z subtelnym oraz orzeźwiającym smakiem mango. (3-4 porcje) Masa serowo-jogurtowa: 400g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego; może być grecki(...)dnie dnie szklanek/pucharków. Przygotować mus z mango. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Mango zmiksować blenderem i wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Całość lekko podgrzać (nie gotować), wymieszać z żelatyną i odstawić do wystygnięcia. Przygotować masę serowo-jogurtową. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Jogurt połączyć z serem, cukrem, esencją waniliową i następnie wymieszać z ostudzoną
Di gotujeSernik z karmelem i orzechami pekan to jeden z moich ulubionych serników, które robiłam niejednokrotnie. Przepis pochodzi z moich starych zapisków, jeszcze z czasów kiedy
Di gotujePrzepis na najlepszy sernik z brzoskwiniami. Tradycyjn y sernik na kruchym cieście i z delikatną bezową pianką. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji: >8
karolgotujeSernik dyniowy jest u mnie obowiązkową pozycją każdej jesieni. Przyznam, że piekę go także o innych porach roku, ponieważ zawsze posiadam zapas puree dyniowego , które
Di gotujeTo jeden z moich ulubionych serników, który powstał przypadkowo już jakiś czas temu. Od razu zrobił furorę wśród moich znajomych i wcale się temu nie dziwię
Di gotujeSkromnie przyznam, że jestem dumna z tego sernika, gdyż naprawdę smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy, a jednocześnie idealnie zwarty. Czekoladowy spód, śmietankowa
Di gotujePyszny sernik z winogronami bez pieczenia to najprostsze i najłatwiejsze ciasto do zrobienia. Minimalna ilość składników i jedynie czas na stężenie, bo pracy przy nim
Kuchcik gotuje