gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:104/245)

Sernik chałwowy z musem truskawkowym. 243

Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny w 170C. Jednak należy kontrolować czas pieczenia. Kiedy sernik ostygnie przygotowujemy mus truskawkowy.   Przygotowanie musu; Truskawki przebieramy, myjemy. Jeśli są mrożone najpierw je rozmrażamy. Następnie blendujemy na gładki mus. Przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu kilka minut. Słodzimy do smaku. W garnuszku w 2-3 łyżkach wody rozpuszczamy

Radość kipiąca uśmiechem.
SAJGONKI Z ZUPEK TYPU CHINSKIEGO 95

się żurek na białej kiełbasie i z jakiem, a chrzanu dodaje się o zupy w trakcie gotowania. U męża w w rodzinie je się żurek na kiełbasie podlaskiej z jajkiem, pieczywem, białym serem i chrzanem dodanym na talerz przed samym podaniem.  Sernik jest zarówno w Lublinie jak i w Warszawie. Obydwa pyszne... bo teść rób z brzoskwiniami

Kuchnia w oparach
Ciasteczka owsiane z żurawiną 218

podwoić ilość składników i od razu zrobić więcej Dajcie znać jak Wam smakowały, smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Ciasteczka owsiane z żurawiną Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 25 minut Składniki 100 g mąki 100 g miękkiego masła łyżeczka proszku do pieczenia jajko szczypta soli

Kuchnia Bazylii
Poza sezonem: konfitura z czerwonych pomarańczy 137

godziny, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji (im dłużej gotowana, tym gęstsza będzie konfitura).  Pod koniec gotowania dodać utłuczony w moździerzu pieprz. Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć, ostudzić, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! Mojej używam namiętnie do naleśników, a także do ostatniego sernika dyniowo-pomarańczowego . Pasowała tam idealnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lukrowany Serniczek 193

Składniki:   1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka

Luźna Kuchnia
Sernik kawowy na krakersach 322

talerza, domownicy nie wierzyli że może być dobry na słonych krakersach, a jednak był wyśmienity. Sernik kawowy na krakersach Składniki: masa kawowa biały ser w kostkach - 1 kg cukier - 3/4 szkl śmietana kremówka - 2 szkl kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki woda gotowana do kawy - 3 łyżeczki żelatyna - 3 łyżeczki woda gotowana do żelatyny - 0,5 szkl Na spód formy krakersy

Kuchnia Danusi
Sernik puszysty 200

Składniki: 80dkg sera 100 ml śmietany 4 jajka 5 dkg masła 2 szkl cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Przygotowanie: Ser mieszamy z

Luźna Kuchnia
Sernik Jasia i Małgosi 335

czas, ale któregoś dnia sama sobie wjechałam na ambicję. Nie poprzestałam na wypróbowywaniu sprawdzonych przepis. Poszłam dalej i stworzyłam własne proporcje. W taki sposób powstał sernik Jasia i Małgosi.Składniki spodu:2 paczki herbatników,1/4 kostki masła.Herbatniki pokruszyć dokładnie. Można to zrobić za pomocą blendera lub wkładając je do mocnego woreczka i uderzając wałkiem(...)garnuszku, dodać masło i mleko. Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia cukru i zgęstnienia. Polać ciasto po lekkim przestudzeniu. Ja dodatkowo posypałam polewę gorzkim kakao i brązowym cukrem.Drobne rady odnośnie pieczenia sernika:* Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Najlepiej wyjąć je z lodówki 2 -3 godziny przed pieczeniem.* Żeby sernik był wilgotny i nie popękał można

Codzienna kuchnia niecodzienna
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 208

szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KANDYZOWANE POMARAŃCZE: Dokładnie wyszorowane i sparzone wrzątkiem owoce kroimy w ok. 5 mm plastry, wyciągamy pestki. Wodę gotujemy z cukrem, dodajemy owoce i gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 1,5-2 godzin. W trakcie gotowania co ok 30 minut obracamy. Po ugotowaniu osuszamy. SPÓD: Ciasteczka blendujemy na pył, dodajemy roztopione masło, mieszamy, wylepiamy blachę wyłożoną(...)150C. CREME BRULEE: Przygotowujemy je ok. 30 minut przed końcem pieczenia. Kremówkę gotujemy z drobnym cukrem i ziarnami wanilii. Wyłączamy. Żółtka miksujemy kilkanaście sekund ( tak, by się rozbełtały, ale nie napowietrzyły ), a następnie cieniutkim strumieniem wlewamy gorącą śmietankę cały czas mieszając łyżką. CAŁOŚĆ: Upieczony sernik odstawiamy na ok. 5 minut ( poza piekarnikiem ), temperaturę obniżamy do 120C. Na wierzch sernika

Ostra na Słodko
Aksamitny sernik na zimno z truskawkami 354

gotowych przezroczystych galaretek – jeśli musicie, możecie się taką posiłkować, ale warto spróbować samemu – naprawdę smak jest o niebo lepszy, a do tego – jaka satysfakcja :) Ponieważ aksamitny sernik na zimno z truskawkami musi dobrze stężeć przed podaniem proponuję przygotować go przynajmniej rano, przed podaniem późnym popołudniem. Składniki: 500g sera twarogowego 3-krotnie mielonego (może być gotowy(...)więdnąć). Jeśli sami przygotowujecie przezroczystą galaretkę z wina: ok. pół szklanki wina podgrzać (ale nie gotować), rozpuścić żelatynę i dokładnie wymieszać. Wymieszać z resztą winą. Jeśli chcecie, możecie dodać np. łyżkę soku z cytryny, odrobinę cukru etc. Zimną galaretkę z wina wylać na sernik (powinien być już dobrze ściągnięty) i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Post Aksamitny

Pociąg Do Kuchni
Sernik na zimno 80

duża śmietana 18 % 6-7 jaj 1 kostka masła 3/4 szkl cukru Cukier waniliowy 2 galaretki Owoce Wykonanie:Mleko zagotować, jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać na gotujące się mleko, troszkę po gotować aż narobi się sera i odlać na sito, ostudzić.Masło utrzeć z cukrem i dodaważ po trochu ser ciągle ucierając.Gotową masę wyłożyć do tortownicy o średnicy(...)mrożone mam to [ nie odmrażam] i wylewam galaretkę na wierzch. Ja najbardziej lubię jak galaretka już stężeje i taką wylewam. Wstawiam do lodówki aż się schłodzi.Smacznego The post Sernik na zimno appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Błyskawiczne piątki - Lekki sernik z budyniem 138

Sernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego  * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu(...)szklanka mleka * 2 budynie waniliowe z cukrem * truskawki P rzy gotowanie : Białka ubić. Twaróg zmiksować z jog urtem, miodem i proszkiem budyniowym. Delikatnie wymieszać masę z białkami. Przelać do tortownicy. Piec 50 minut w 150 stopniach. Wystudzić. Mleko zagotować , dodać rozmieszane budynie i zagotować. Przestudzony budyń wylać na sernik. Wyst udzić. Ciasto udekorować truskawkami

Magiczne Życie Marty
Cytrynowy sernik gotowany 237

margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnka i gotujemy. Śmietanę mieszamy z cukrem i jajkami na gładki płyn, wlewamy do gotującego się mleka, mieszać, aż zacznie się gotować. Następnie zmniejszamy ogień  i gotujemy 3 min, aż oddzieli się ser i serwatka. Przelewamy zawartość garnka na sitko i zostawiamy do całkowitego(...)zimną czekoladową polewą. Przygotowujemy polewę: margarynę, cukier, mleko i kakao gotujemy na wolnym ogniu  przez 3 minuty. Odstawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. Na spód wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc.  W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę, studzimy. Zimną wylewamy na sernik

Życie zaczyna się w kuchni