gofry - 3108 przepisów (strona:160/208)

Gofry 170

Pyszne chrupiące gofry pachnące masłem ten przepis warto wypróbować Składniki • 1,5 szklanki mąki • 2 jajka • 2 łyżki masła • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego • 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia • szczypta soli Sposób przygotowania 1. • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować dodać żółtka

W królestwie smaków Beaty
Pieczony naleśnik - David Eyre's Pancake 193

równie pysznym, śniadaniowym, lekkim i wakacyjnym. Pieczony naleśnik, tak nietuzinkowo, bo zwykle naleśniki się smaży na patelni i tyle, ten natomiast jest naprawdę niezwykły. W smaku przypomina nieco połączenie gofrów i ciasta karpatkowego, z wyglądu idealnie udaje to drugie, można więc zachwycić swoją połówkę albo potomka, serwując takie cudo na śniadanie. Ja piekłam je swego czasu dość często, jako lżejszą

Przepysznik - BLW i nie tylko
Gofry drożdżowe 120

Obiecałam dzieciakom gofry na śniadanie, więc nie miałam wyboru. Tym razem dodałam drożdże. Wyszły pyszne :) 1,5 szkl mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki cukru pudru 80 g miękkiego masła 1 łyżka ekstraktu waniliowego 10 g drożdży szczypta soli Wszystkie składniki ciasta zmiksować razem i odstawić na 30 minut do podrośnięcia. Dobrze rozgrzać gofrownicę

Polska Zupa
Moje ulubione śnaidanie 167

swój trening (bo mięsnie się przyzwyczajają) tak samo ważne jest, żeby nie jeść ciągle tych samych produktów. Może kiedyś Zielińska zmądrzeje! Tymczasem przepis na moje ukochane: omleciki, omleta, tosty, gofry i co tam jeszcze nie wymyślę :D Jedzenie musi dobrze wyglądać. Moja filozofia :D Przepis pochodzi z mojego ulubionego bloga wspaniałej wonderwoman! Polecam serdecznie http://belikewonderwoman.blogspot.com/   PRODUKTY: -2 białka

fitolarun.blogspot.com
Gofry z cukinii 172

głowie pytanie: Co ja dzisiaj z nią zrobię? Pomysłów mam jednak mnóstwo. Warzywo jest dość naturalne w smaku, wiec nie ma co się ograniczać do czystko wytrawnych dań! Dzisiaj gofry. Jeśli chodzi o to czy przypominają tradycyjne w swojej chrupkości- nie. Są wilgotne, raczej ciężkie ale super smaczne! Najważniejsze jest to, by odsączyć kabaczka z wody. Zawsze musi być jakiś

fitolarun.blogspot.com
Jabłka karmelizowane na zimę 200

imbiru lub kardamonu) lub łyżeczkę ziaren czerwonego pieprzu z zalewy dla przełamania słodyczy i nadania jabłkom lekkiej pikanterii. Polecamy... na ciepło i zimno jako dodatek do ciast, deserów, tostów, gofrów, naleśników itd. :) Podczas robienia przetworów (nie tylko karmelizowanych jabłek) bardzo przydatna jest silikonowa dziurkowana pokrywa na rondel. Odprowadza parę, zapobiega rozbryzgom i ogranicza sprzątanie :) Porcja: 6 słoików

SzczyptaSmaQ
BUDYŃ Z OWOCAMI I SOSEM 156

kalorii  - Bez tłuszczu czy glutenu  - Idealne dla diabetyków  Syrup Walden Farms to doskonałe dodatki do ciast, deserów, lodów, idealnie uzupełniają soczysty smak owoców, doskonale pasują do gofrów czy też naleśników . Odważ się dać sobie trochę luksusu - odrobinę smaku do każdej kombinacji. Teraz możesz zapomnieć o kaloriach, ponieważ nie posiadają węglowodanów, tłuszczy czy glutenu niezależnie od spożytej porcji

ClauditteMissCooking
Malinowy curd ( raspberry curd ) 252

Robicie już przetwory z malin? Dżemy, soki, konfitury ? Mam pewną alternatywę : malinowy curd. Do bułeczek  śniadaniowych, kruchych ciastek, gofrów, naleśników....jako nadzienie do pączków. Słodki, delikatnie malinowy. Tylko cztery składniki : maliny, cukier, masło i jajka. Wieczorem mam najwięcej czasu, a że nie trzeba używać do tego miksera, blendera czy innego głośnego urządzenia zabrałam się za curd koło 21-szej

apetytnapieczenie
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 152

Meal z meksykańską kuchnią. Moja ogromna ochota na chimichangę została niestety pokonana przez pełny żołądek, czego bardzo żałuję. Ładnie prezentował się również food track Fragola , w którym serwowano fajowe gofry. Jednak zasłodzony baklavą zrezygnowałem już z kolejnego deseru. Najbardziej bolał mnie jednak fakt, że nie udało mi się odwiedzić Ośmiu Misek , tak zachwalanych przez wielu Wrocławian. Ich sztandarowa potrawa

Food Square
Gofry belgijskie 167

posiadać taką, która ma minimum 1200W, ale trudno taką dostać, a jeszcze lepiej gdy dodatkowo ciężka. Sama posiadam tylko wersję 700W z tych "nowoczesnych" i mimo to, te akurat gofry się w niej udały, ale!, tak jest ale..by były chrupiące polecam nakładać małe porcje ciasta, takie jak na zdjęciu powyżej

Karczma Honorietty
Powidła śliwkowe z orzechami włoskimi 114

Konfitury, dżemy, galaretki, powidła, marmolady. Mogą pochwalić się mnogością zastosowań. Jak przypomnieć sobie chwile spędzone latem nad morzem? Wystarczy przygotować gofry z dżemem. Chęć na naleśnika? Smażymy i smarujemy przepysznym dżemem. Jabłecznik na szybko? Marmolada sprawi się doskonale. A w czym Wy wykorzystujecie wszystkie te przysmaki najczęściej? ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Życie zamknięte w smaku
Dżem truskawkowy z gorzką czekoladą 140

nakrętki i układamy słoiki do góry dnem, zostawiając je na 12 godzin.  Następnie sprawdzamy szczelność zamknięcia i wstawiamy słoiki do spiżarki, lub spożywamy z dodatkiem placków, naleśników lub gofrów

Miód i pieprz
Gofry ze śmietaną i dżemem 150

żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. gofry piec w rozgrzanej gofrownicy przez ok 3 min. Gotowe posmarować dżemem i udekorować śmietaną

Camilla w kuchni
Frużelina wiśniowa - wiśnie w żelu 200

dobra, że przerobiłam na nią 8 kg wiśni, kilka słoiczków już zjedliśmy, kilka rozdaliśmy i chyba będę musiała jeszcze dorobić póki są wiśnie na rynku ;) Najlepsza jest polania lodów, gofrów i naleśników :) Składniki: 4 kg wiśnie, 1 kg cukru, 10 łyżeczek mąki ziemniaczanej, 2 galaretki wiśniowe. Przygotowanie:  Wiśnie umyłam i wydrylowałam (choć sprawdzałam każdą wiśnie to i tak podczas

Aga w kuchni
Frużelina wiśniowa 196

Polecam pyszne wisienki w żelu. Wisienki takie możemy podać do naleśników, gofrów czy też innych deserów. składniki: 1,5 kg wiśni 350 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody Wiśnie dokładnie umyć osuszyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok 2 godziny aby puściły sok. Następnie owoce zagotować i gotować ok 5 minut

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania