Delikatnie wymieszaj białko z ciastem. Mocno rozgrzej gofrownicę. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż w zależności od urządzenia około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj jogurtem lub świeżymi owocami
AZgotuj!pożałujesz. Jest to idealne rozwiązanie wtedy kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie na co dzień. Sos paprykowy sprawdzi się jako: - sos na kanapki - sos do naleśników czy gofrów na wytrawnie - sos do dań głównych, mięsnych czy z makaronem - jako sos do pizzy - jako sos do zapiekanek makaronowych - jako sos do sosów mięsnych Jest niezastąpiony w mojej kuchni! Sos paprykowy
SMYKWKUCHNIobiad. Spróbujcie, polecam. Jeśli szukacie innych obiadowych inspiracji mój blog kulinarny jest ich naprawdę pełny. Wystarczy zajrzeć do zakładki Obiady . Znajdziecie tam najróżniejsze mięsne propozycje, zupy, ryżowe kotleciki, naleśniki, gofry, kluseczki na słono i słodko i wiele więcej. Zachęcam do przeglądania tej zakładki. Mam nadzieję, że mój blog kulinarny będzie dla Was inspiracją i każdy znajdzie tu coś dla siebie
Słodkie okruszkitreningi, diety… Jednak lato i wakacyjne wyjazdy, to również czas pokus i zmniejszonej motywacji. Bo przecież wyjechaliśmy odpocząć. Jak tu nie spróbować lokalnych smakołyków, jak oprzeć się nadmorskim gofrom, lodom i smażonej rybie. I te grille z przyjaciółmi… Pokus jest wiele, motywacja spada, a nasz plan dietetyczny to fiasko. Już wiemy, że sami nie damy rady
Słodkie okruszkiDżem jagodowy – Prosty w wykonaniu, pyszny, słodki i gęsty dżem z jagód – idealny na kanapki, czy też jako dodatek do gofrów i naleśników. Dżem jagodowy – Składniki: Jagody 400g Cukier 200g Dżem jagodo The post Dżem jagodowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeFrużelina malinowa – czyli maliny w żelu, to idealny dodatek do gofrów, ciast, tortów, czy lodów. Koniecznie musicie wypróbować! Frużelina malinowa – Składniki: 300g malin 1 szklanka cukru (ok. 220g) 1 opakowanie cukru wani The post Frużelina malinowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojejest niezwykle smaczny i króluje u nas na równi z dżemem jagodowym. Mogę go jeść na okrągło i nigdy mi się nie znudzi. Gorąco polecam wypróbować go z domowymi goframi i bitą śmietaną. Mówię Wam – rewelacja! The post Dżem z borówek amerykańskich appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojedetale. Wizytówką tej kawiarenki jest aromatyczna, świeżo mielona kawa, w różnych postaciach, pyszne desery, lody, a także pyszne, owocowe i zawsze świeże koktajle. Nam, oprócz kawy, bardzo smakowały świetne gofry z owocami i znakomity sernik. Na tworzonej przez nas szczawnickiej mapie słodkości istotne miejsce zajęła lokalna lodziarnia: "Lody Jacak". Jacak to rodzinna firma założona w 1968 roku. Lodziarnia od samego
W mojej kuchniKlasyczne powidła śliwkowe. Zawsze, muszę je mieć, w swoich domowych zapasach. Świetne do nadziewania pączków, do przełożenia piernika, a także do naleśników, gofrów i pieczywa. Dużo bym musiała wymieniać :) W każdym bądź razie, warto poświęcić trochę czasu i mieć je w swojej spiżarni. Składniki: 3 kg śliwek 3,5 szklanki cukru Wykonanie: Śliwki umyć i wypestkować. Przełożyć do garnka
Agusiowe smakołykichłodnik. Więc jeżeli nie zjecie w domu obiadu, a chcecie nabrać sił przed magiczną podróżą to informujemy, to z zamówieniem jedzenia nie ma problemu. Po przeciwnej stronie są też gofry, desery, kawa i nawet… prosecco. W sam raz na urodziny Do wyboru macie też dania regionalne, takie jak: schabowy po lubelsku, zawijoki janowskie czy kotlety janowieckie. Nie ma też
Pasja Smakuwymienione właściwości lecznicze jagód. Niezastąpione są również w kuchni podczas przygotowywania jagodzianek czy pierogów. Wykorzystywane są również przy produkcji konfitur, dżemów, nalewek oraz jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, gofrów, czy naleśników. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez całą zimę. Jagody to źródło: przeciwutleniaczy: antocyjany, flawonoidy (polifenole), karotenoidy (luteina, zeaksantyna) witaminy C witamin z grupy
Kuchnia MagdaLenywymienione właściwości lecznicze jagód. Niezastąpione są również w kuchni podczas przygotowywania jagodzianek czy pierogów. Wykorzystywane są również przy produkcji konfitur, dżemów, nalewek oraz jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, gofrów, czy naleśników. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez całą zimę. Jagody to źródło: przeciwutleniaczy: antocyjany, flawonoidy (polifenole), karotenoidy (luteina, zeaksantyna) witaminy C witamin z grupy
Kuchnia MagdaLenyPikniki za miastem, rowerowe wycieczki, wypady w nieznane to jedne z uroków lata, które kocham najbardziej! Na drogę obowiązkowo zabieram jakiś prowiant: gofry, sandwiche, wytrawne bułeczki, słodkie drożdżówki oraz kanapki. Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepis na pyszne piętrowe kanapki! Połączenie zdrowego, ciemnego pumpernikla z pysznym tatarem śledziowym z suszonymi pomidorami i świeżą sałatą to prawdziwe niebo
Ostra na Słodko