Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na SłodkoTak to dziś mija 7 lat jak napisałam pierwszy post na tym blogu. Przez te 7 lat mnóstwo się wydarzyło, a ja jestem bogatsza o całą
Moje Małe CzarowanieNa gyburtstagu1 musi być torta i niy ma sie co sam dugo na tyn tymat ôzpisywać2– no chyba, że mołcie cztyry iksze3 zorty4 ciastōw5 i
Chop w kuchniHej! Tort Fraisier to elegancki i wyszukany tort. Śmiało można go podawać na przyjęciach. Niewątpliwą ozdobą są ułożone truskawki w niebanalny sposób. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniePyszne ciasto - szpinakowy spód oraz lekki truskawkowy mus. Będziecie zaskoczeni, szpinaku w ogóle nie czuć. A daje piękny kolor i na pewno
Moja Galeria Smaku4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów
Ostra na SłodkoTak na Majówkę serniczek zrobiłam. Lubicie desery na zimno? Miałam jeszcze sporo mrożonych owoców: borówki i wiśnie, figi zakupione gdzieś w kuchniach świata a zapomniałam dodać
Moje Małe CzarowanieJeśli chodzi o Wielkanoc, to jest to chyba ostatni zaległy przepis. Co prawda nikt nie zabroni Wam przygotować szynki w galarecie na inną okazję, ale nie
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 2 opakowania ciastek oreo 400 g serka homogenizowanego naturalnego lub twarogu sernikowego 1 mały jogurt naturalny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4
czarrna od kuchniCiasto brzdąc to nic innego jak delikatny biszkopt przełożony czekoladową bitą śmietaną z dodatkiem konfitury z wiśni. BISZKOPT : 6 dużych jajek 150 g
Kulinarne Fantazje MarioliDelikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDelikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKarpatka to pyszne, ptysiowe, puszyste ciasto z masa budyniową. Jest bardzo znane i bardzo lubiane, osobiście za nim przepadam. Polecam je upiec do niedzielnej kawki i
Kulinarne Fantazje MarioliHej! Tym razem zjemy lekką cytrynową piankę. Ciasto jest orzeźwiające i dlatego znakomicie nadaje się na świąteczny stół. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieHej! Od dziś nie będzie żadnych wykrętów i lamentów, że biszkopt nam nie wychodzi. Tak się składa, że na rynku pokazała się gotowa mieszanka do wypieku
Tylko pysznie