frytki - 2719 przepisów (strona:55/182)

Zimowy obiad wegetariański III, Meimei 191

zdjęciu: frytki z pasternaku, pieczone ziemniaki, surówka z buraków , surówka z marchewki, selera korzennego, naciowego, jabłka i cebuli, smażony kotlet z mozzarelli, panierowany w mące kukurydzianej i jajku.  Meimei znajduje się na ul. Geodetów (w budynku Respana). Znajdziecie tu chińskie danie narodowe, czyli pierogi ale również kimchi, ciasteczka ryżowe, baozi (pieczone pierogi). Jest nawet trochę dań wegańskich

Qlinarnie i Qlinarnie
Ser żółty smażony w lekko pikantnym cieście 117

szczypta sody oczyszczonej (solidna) 1 szczypta proszku do pieczenia Ponadto: mąka pszenna do obtaczania (**)   olej do głębokiego smażenia     Ser pokroić w słupki przypominające grubsze frytki ziemniaczane. Przygotować ciasto.  Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki minimum na 1 godzinę (***). Po tym czasie w głębokiej patelni/garnuszku/rondelku rozgrzać olej. Kawałki sera dokładnie (!) obtaczać

Di gotuje
KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA 123

Można ją jeść na surowo, grillować, dusić, gotować oraz zapiekać. Ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, gdyż można przyrządzić z niej liczne dania wytrawne, jak np.: leczo, frytki, spaghetti, zupy, czy  faszerowane cukinie, ale także można upiec z nią słodkie ciasto. Jadalne są również kwiaty cukinii.  Cukinia ma delikatny i łagodny smak, dlatego można

Kuchnia MagdaLeny
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 169

stron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Colesław (surówka obiadowa) 184

niedroga – do przygotowania wystarczy świeża kapusta, marchewka, cebulka oraz sos z majonezu, jogurtu i soku z cytryny. Zwykle bywa podawana w knajpkach w towarzystwie burgerów i frytek. Polecam jednak zrobienie takiej surówki w domu np. jako dodatek do obiadu lub do mięsa z grilla Składniki: pół główki kapusty 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki majonezu 3 łyżki

Kulinarny S.O.S.
Colesław (surówka obiadowa) 188

niedroga – do przygotowania wystarczy świeża kapusta, marchewka, cebulka oraz sos z majonezu, jogurtu i soku z cytryny. Zwykle bywa podawana w knajpkach w towarzystwie burgerów i frytek. Polecam jednak zrobienie takiej surówki w domu np. jako dodatek do obiadu lub do mięsa z grilla Składniki: pół główki kapusty 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki majonezu 3 łyżki

Kulinarne S.O.S.
PULLED PORK CZYLI SZARPANA KARKÓWKA 222

wyniku długiego duszenia otrzymamy przepyszne, mięciusieńkie mięso, które bez problemu będziemy mogli "poszarpać" widelcem, a nawet samymi palcami. Takie mięsko może stanowić danie obiadowe - podajemy je z frytkami, ziemniakami czy ryżem + obowiązkowo jakaś pyszna suróweczka, ale rewelacyjnie smakuje także na kanapkach. Dobór przypraw do mięsa jest zupełnie dowolny. Marynatę możemy stworzyć wybierając do niej nasze ulubione przyprawy

Walijskie Pichcenie
Łatwopalna przekąska do filmu 169

Celsjusza piekarniku na jakieś 15 minut. Postanowiłem je podać w stylu kanadyjskim. To taki kraj, który ma Komandora Spocka ze Star Treka na pięciodolarowym banknocie i jedzą tam frytki z sosem pieczeniowym. Taki też chciałem zrobić tylko ciut ciemniejszy. Kolor sosu uzyskujemy karmelizując cukier, czyli go podsmażając, cały czas mieszając aż zbrązowieje. Dodajemy mąkę, żeby nam wchłonęła olej

Kryzysowa Książka Kucharska
Udawane skrzydełka – można zjeść cały kubełek i nie pójdzie w boczki 609

wadzą, a wszystkim robią dobrze. Przysmak typu fast, a zdrowy fest! Pieczone i z niespodzianką w środku 😉 Założę się, że chrupiące kojarzy Wam się z niezdrowym: chipsy, frytki, paluszki czy na przykład właśnie fastfoodowe kurczaczki w panierce. To jednak nie jest cała lista tego rodzaju przysmaków, a wręcz powiedziałabym, że […] Artykuł Udawane skrzydełka – można zjeść cały

Wiszniówka
Sos czosnkowy 125

czosnkowy Jaki jest Twój ulubiony dodatek do pizzy, burgera, frytek…? U mnie numerem jeden jest sos czosnkowy, którego mógłbym używać niemalże do wszystkiego. Robi się go bardzo szybko, jest pyszny, ale ma jedną wadę… na randkę sie nie nadaje Artykuł Sos czosnkowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Wegański kebab 149

Wegański kebab Lubicie fastfood? Ja uwielbiam! Ostatnimi czasy zajadałem się głównie tortillami (u mnie pod nazwą „zakręcony podpłomyk”), burgerami i frytkami… Może i niezdrowo, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na odrobinę rozpusty. Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować, jak dla mnie podstawowego zakręconego podpłomyka, czyli wegański kebab. Proste i w sezonie tanie składniki, wszystkie

Blendman
Greckie chlebki pita - gyropita, souvlaki pita 225

rozgrzania patelni - placki mają "napuchnąć").  Gotowe chlebki pita podajemy w formie zawiniętej z ulubionymi dodatkami. U mnie jest to forma taka, jaką znam z wysp Greckich - z frytkami, grillowanym mięsem i warzywami

Gotowanie jest łatwe
Falafel 234

przepisy na kolację –  bataty z sosem awokado –  kurczak z batatami –  carpaccio z buraka –  sałatka z żółtym burakiem –  sałatka z kolorowych buraczków –  frytki z batatów –  chipsy z batatów – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie  co jeść na diecie –  sałatka z batatem i jakiem na miękko FALAFEL Przygotowanie: 60 minut

nietylkopasta.pl
Bułkęs Katowice – przereklamowany lokal czy katowicki hit? 154

zdecydowanie za wysoko, szczególnie w Katowicach. W Warszawie w Barn Burger (uwierzcie mi – lepszych burgerów nie jedliście nigdy) płaci się 26zł, a w tym jest ogromny burger, frytki i coleslow. Nie ma opcji, by do tego jeszcze zamówić grzańca, który kosztował 18zł. Serio? Podsumowując – raz można się przejść, by tylko zdać sobie sprawę, że cena

Czynniki pierwsze
Stek w śmietankowym sosie z grzybami / Creamy steak with mushrooms 210

Dziś zapraszam na steka z grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem parmezanu. Danie to jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a co najważniejsze – przepyszne! Do tego frytki i obiad jak znalazł. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Stek w śmietankowym sosie z grzybami (4-5 porcji) Składniki: 600 g steka pokrojonego w większą

karmelowy