słodko-kwaśny to jeden z lepszych sosów jakie znam. Uwielbiam go! Zwłaszcza ten domowy. Ostatnio robiłam z filetem z kurczaka, a tym razem postanowiłam przygotować z podudziami z kurczaka, w wersji z marchewką, papryką i pędami bambusa, na bazie soku ananasowego z dodatkiem ketchupu, cukru oraz octu jabłkowego. Pycha! Impulsem do przygotowania tego dania była też patelnia do smażenia(...)następnie dodajemy pokrojone składniki - cebulę, marchewkę oraz paprykę. Podsmażamy około 5 min. i całość zalewamy przygotowanym sosem. Chwilę trzymamy na ogniu, aby sos się podgrzał, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40 min. Wypinamy rączkę patelni i pieczemy pod przykryciem przez około 30 min., następnie dodajemy odsączone z zalewy pędy bambusa i ostatnie
Kuchnia MagdaLenysłodko-kwaśny to jeden z lepszych sosów jakie znam. Uwielbiam go! Zwłaszcza ten domowy. Ostatnio robiłam z filetem z kurczaka, a tym razem postanowiłam przygotować z podudziami z kurczaka, w wersji z marchewką, papryką i pędami bambusa, na bazie soku ananasowego z dodatkiem ketchupu, cukru oraz octu jabłkowego. Pycha! Impulsem do przygotowania tego dania była też patelnia do smażenia(...)następnie dodajemy pokrojone składniki - cebulę, marchewkę oraz paprykę. Podsmażamy około 5 min. i całość zalewamy przygotowanym sosem. Chwilę trzymamy na ogniu, aby sos się podgrzał, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40 min. Wypinamy rączkę patelni i pieczemy pod przykryciem przez około 30 min., następnie dodajemy odsączone z zalewy pędy bambusa i ostatnie
Kuchnia MagdaLenyKochani przepis od samego początku, włącznie z przygotowaniem pierogów z mięsem - krok po kroku . Zachęcam pięknie, korzystajcie z przepisu :) SKŁADNIKI: na pierogi farsz: 800g cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny lub filety z kurczaka albo kaczki 3 duże cebule 1 marchew, kawałek korzenia pietruszki, 3 łyżki tartej bułki ok. 4 łyżki masła sól, pieprz ziołowy, majeranek do smaku ciasto(...)pierożkami wlewam świeżą śmietanę (po ok. 2 łyżki -możecie więcej) lub kefir, wierzch polewam boczkiem, cebulą i grzybami, oprószam posiekaną natką pietruszki i przykrywam. Tak przygotowane pierożki wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekam kilka minut. Zamiast przykrywek, wierzch garnków możecie obłożyć ciastem francuskim i tak zapiekać - efekt murowany! :) Wówczas zapiekamy do momentu, aż ciasto będzie złocistobrązowe
Moja Książka Kucharskapomarańcza 1 cytryna 1 małe avocado Garść migdałów Garść pistacji Zioła Garść szpinaku 1 doniczka bazylii 1 pęczek szczypioru Kilka gałązek tymianku Kilka gałązek oregano Mięso, wędliny 1 kg filetów z kurczaka Szynka prosciutto (80 g) Makarony, kasze, ryż ½ opakowania makaronu spaghetti 1 szklanka ryżu 1 szklanka kaszy orkiszowej 2 szklanki mąki Nabiał, jaja 4 jajka 200 g gęstego jogurtu(...)krokach Na koniec dwa słowa o tym w jakiej kolejności gotowaliśmy: Nastawiliśmy zupę parmentier – gotuje się dość długo więc spokojnie sobie pyrka, kiedy gotują się inne dania Wstawiliśmy do piekarnika papryki- na jednej tacce, a na drugiej pomidorki, cukinię i bakłażana. W międzyczasie zabraliśmy się do panierowania i smażenia kurczaka po chińsku. Na dwóch patelniach przygotowaliśmy sosy do kurczaków Wyjęliśmy
Niedzielny kucharzNiedawno przedstawiliśmy Wam przepis na podobnego kurczaka – z mozzarellą i pomidorami ( tutaj ) – za to dziś – mimo, że podobny, to w zupełnie innej smakowo
Pociąg Do KuchniPołączenie mozzarelli i pomidora znają chyba wszyscy. Dlaczego więc nie dodać jeszcze piersi z kurczaka, sałaty, kiełków rzodkiewki i nie zamknąć tego w smacznej bułce? Tak
Programista w kuchniPołączenie mozzarelli i pomidora znają chyba wszyscy. Dlaczego więc nie dodać jeszcze piersi z kurczaka, sałaty, kiełków rzodkiewki i nie zamknąć tego w smacznej bułce? Tak
Programista w kuchniOstatnio na tej stronie natknęłam się na przepis na zapiekankę. Już sama nazwa przypomniała mi, że i ja robiłam ją kiedyś i wszystkim nam bardzo smakowała
Smaki Na Talerzuprzesuszyć. Jeśli nie masz wprawy w przygotowaniu ryb to właśnie zacznij od tych o większej zawartości tłuszczu jak np. łosoś. Wybieraj wtedy też ryby w dzwonkach, a nie gotowe filety. Ryby najlepiej smakują, jak najmniej przetworzone, dlatego chyba wszyscy zachwycamy się kuchnią japońską, gdzie ryby traktuje się z wielkim namaszczeniem i praktycznie najczęściej jada na surowo, bądź po bardzo(...)minut. Podczas grillowania na rybę wycisnęłam sok z 1 grubego plastra pomarańczy. Sok całkowicie odparuje, pozostawiając bardzo pożądany aromat. Rybę podajemy gorącą prosto z grilla z wyjętymi z piekarnika warzywami. Obiad jest przepyszny! Mam nadzieję, że wszystkie wskazówki i podpowiedzi przydadzą się Wam podczas przygotowywania czy to pieczonych warzyw czy grillowania ryb. Poniżej podaję dodatkowo ilości użytych składników
SMYKWKUCHNIDiamont jest system click-by-click, czyli odpinana rączka. Co nam to daje? Nawet dużo, bo zajmuje o wiele mniej miejsca w szafce niż klasyczne patelnie, wkładając patelnię do piekarnika zwykle wypinam rączkę i dzięki temu po upieczeniu potrawy patelnię wyciągam chłodną rączką, nawet nie muszę używać rękawicy. Cały system jest bardzo solidnie zaprojektowany, dzięki czemu z powodzeniem utrzymuje(...)oliwą i jak wygląda patelnia po wszystkim. Wiecie tez również jak zapieka się w szynka parmeńska tworząc na powierzchni naczyń klejącą twardą skorupę, tak wygląda zapieczona patelnia po przygotowaniu filetów w szynce parmeńskiej. Na filmiku wyżej możecie zobaczyć jak te zapieczone ślady dosłownie ślizgają się po powierzchni. A tu jabłka zapiekane w syropie klonowym i też rewelacja! Tak więc
Blondynka Gotujebezpieczna dla zdrowia. Zastosowanie: Patelnia jest przystosowana do pracy na każdym typie kuchenek: zarówno gazowych, elektrycznych jak i indukcyjnych. Na patelni można nie tylko smażyć. Może być używana w piekarniku do 240°C, więc da się w niej także zapiekać dania bez obawy o to, że naczynie odkształci się lub stopi się rączka. Przygotowanie omletu bez przekręcania, piersi kaczki(...)patelnia jest duża ). Pomarańcza świetnie pasuje do kopru włoskiego – uspokaja jego mocno anyżowy smak i łagodzi tłustość łososia. Nic więcej nie potrzeba. Łosoś smażony z fenkułem: 2 filety z łososia bez skóry 1 duży koper włoski (fenkuł) sok wyciśnięty z połowy pomarańczy 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7
Poezja smakusposób łatwy i szybki …. a potrzebujemy do tego tylko jednej patelni. U mnie znakomicie sprawdziła się Patelnia Granitowa głęboka marki Ballarini z nowej serii Lucca. SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z kurczaka – 300 g * orzeszki ziemne – 50 g * cebula – 1 szt * kardamon, liść laurowy – po 2 szt * cynamon – 1 łyżeczka * świeża chili(...)tradycyjna patelnia do smażenia kotletów czy ryb. Dwa ergonomiczne uchwyty ułatwią manewrowanie patelnią. Są one wykonane z tworzywa sztucznego i odporne na temperaturę do 160 stopni – możliwość stosowania w piekarniku. WŁAŚCIWOŚCI: Cząsteczki mineralne zawarte w powłokach Ballarini Granitium gwarantują: * Długą żywotność patelni * Nieprzywierającą powierzchnię, odporną na zarysowania i uszkodzenia * Odporność na niszczące działanie zmywarki * Łatwość czyszczenia powierzchni patelni po użyciu
Ostra na Słodkoboki. Faktycznie szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni. Rączka wykonana jest z odpornego na wysokie temperatury materiału, dzięki temu całą patelnię można używać w piekarniku do temperatury 250C. Patelnia jest odporna na zarysowania, nadaje się do mycia w zmywarce, można używać na niej metalowych przyborów kuchennych. Ja jednak nauczona odpowiednim obchodzeniem się z patelniami, przyznam szczerze(...)Udusiłam pod przykryciem. Wyszło pysznie i co najważniejsze wszystko się zmieściło! Testy pojemnościowe przeszła również patelnia podczas duszenia 40 sztuk pulpecików wołowych w sosie pomidorowym: Upiekłam na niej również filety z łososia na niewielkiej ilości tłuszczu i podsmażyłam ugotowane wcześniej brokuły: Podsumowując, patelnie marki WOLL nie są absolutnie przereklamowane. Są naprawdę najwyżej jakości. Są wytrzymałe, solidne, piękne. Powierzchnia jest
Moja Delicjaboki. Faktycznie szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni. Rączka wykonana jest z odpornego na wysokie temperatury materiału, dzięki temu całą patelnię można używać w piekarniku do temperatury 250C. Patelnia jest odporna na zarysowania, nadaje się do mycia w zmywarce, można używać na niej metalowych przyborów kuchennych. Ja jednak nauczona odpowiednim obchodzeniem się z patelniami, przyznam szczerze(...)Udusiłam pod przykryciem. Wyszło pysznie i co najważniejsze wszystko się zmieściło! Testy pojemnościowe przeszła również patelnia podczas duszenia 40 sztuk pulpecików wołowych w sosie pomidorowym: Upiekłam na niej również filety z łososia na niewielkiej ilości tłuszczu i podsmażyłam ugotowane wcześniej brokuły: Podsumowując, patelnie marki WOLL nie są absolutnie przereklamowane. Są naprawdę najwyżej jakości. Są wytrzymałe, solidne, piękne. Powierzchnia jest
Moja DelicjaPaństwem Sałatka i/lub (jak kto woli) pasta (do kanapek, do faszerowania) ze śledziem, we włoskim stylu. Kremowa rozkosz dla podniebienia!SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ / PASTĘ:- śledzie w oleju, 5-6 filetów/płatów- Serek Kremowy ARLA APETINA - "Pomidory i Bazylia"- oliwki zielone (ilość dowolna)- oliwki czarne (ilość dowolna)- jajka 4 (lub 8 przepiórczych),- majonez domowy, łyżka - dwie,- bazylia,- pieprz czarny,- domowa(...)ustach - sięgnij po grzaneczki. Możesz je z łatwością wyczarować we własnej kuchni i to na wiele sposobów w zależności od tego jaki efekt chcesz osiągnąć! Grillowane, lub pieczone w piekarniku, ze świeżego lub czerstwego pieczywa, posypane ziołami (bardzo chrupiące) lub posmarowane przed pieczeniem masłem wymieszanym z czosnkiem i ziołami (te będą bardziej wilgotne - im więcej tłuszczy, tym mniejszy efekt chrupkości
Wypisz WymalujBardzo lubię oglądać Pana Karola jak prezentuje swoje przepisy. Chętnie też z nich korzystam. Ta sałatka oczarowała mnie od pierwszego kęsa. Jest przepyszna. Wcześniej słyszałam już
Smaki Na Talerzu