Przepisów na sałatki jest mnóstwo. Każdy z nas ma swoje ulubione i sprawdzone. Można je przygotowywać z wędliną lub z samymi warzywami. Dzisiaj zrobiłam sałatkę z podsmażonym filetem z kurczaka w przyprawie do gyrosa z dodatkiem papryki, cebuli i kukurydzy. Jest ona prosta, smaczna, a dzięki połączeniu majonezu i musztardy ma specyficzny smak! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g filetu
Danka Pichciskładniki razem mieszamy. Ketchup nadaje nam wyrazistego smaku, dlatego proponuję dodać, ogórki konserwowe sprawiają, że danie, nie jest bez smaku. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 1/3 główki młodej kapusty · 1 papryka czerwona · Cebula
Kulinarna ChwilaSałatka meksykańska robi furorę na imprezach. Meksykańska przyprawa nadaje jej oryginalnego smaku. 1 woreczek ryżu 2 filety z kurczaka 4 jajka 1 duża papryka czerwona 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 pęczek natki pietruszki 200g żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka keczupu 2 ząbki czosnku przyprawa do kuchni meksykańskiej
Szefowa kuchniktóra jest bardzo smaczna, nie rozlatuje się przy gotowaniu i ma intensywny pomarańczowy kolor. Taka dynia idealnie sprawdzi się też do różnego rodzaju wypieków. Polecam Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1,5 szklanki pokrojonej w kostkę dyni 1 puszka krojonych pomidorów bez skóry (400 g) 1 puszka mleka kokosowego (400 g) 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki
Oryginalny smakorzeszków ziemnych niesolonych ● 10 gałązek świeżej kolendry ● oliwa z oliwek ● pieprz Przygotowanie: Fenkuły umyj, zdejmij wierzchnią twardą warstwę i odetnij twardą podstawę korzenia. Pokrój koper na cienkie plasterki. Filety z kurczaka pokrój w cienkie paski. Czosnek obierz, przepuść przez praskę lub drobno posiekaj. Cebulę obierz i drobno posiekaj, imbir obierz i zetrzyj na tarce. Kolendrę opłucz, osusz, oberwij listki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakiedy mogę zamknąć się w kuchni i rozpocząć spektakl improwizacji kulinarnych. Tym razem padło na sałatkę. Do jej przygotowania potrzebujemy: 1 opakowanie mixu sałat z roszponką 1 filet z kurczaka 1 opakowanie mozzarelli 5 suszonych pomidorów 2 garstki pestek dyni sól, pieprz, papryka słodka 1 łyżka oleju kokosowego sos 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczkę
Emskie SmakiBardzo szybki obiad lub kolacja po ciężkim dniu w pracy. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 Składniki: 2 tortille pszenne 250 – 300
KuchniaWeDwoje.plzachwycają nie tylko podniebienia, ale i oczy! Smakują genialnie! Są świetnym pomysłem na imprezę albo kolację we dwoje. Konieczni spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) * papier ryżowy – 6 szt * filet z kurczaka – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * pędy bambusa – ok. 100 g * kiełki fasoli mung – ok. 100 g * pasta Tom Yum – 1 łyżka
Ostra na Słodkoplusem jest to, że można je zrobić (tak jak makaron) w kilka minut i są naprawdę smaczne. W swojej lodówce zawsze mam filety zamrożonej ryby albo filety z kurczaka. Do tego pod ręką muszę mieć sos sojowy, ostrygowy lub rybny, kawałek imbiru czy cytryny, bo przynajmniej raz w tygodniu robię po pracy szybkie danie "chińskie" Tym razem(...)łodyga trawy cytrynowej 2 cm imbiru 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Czosnek kroimy w cienki plasterki. Morszczuka (lub inną rybę w filetach) kroimy w kawałki. Kawałki ryby skrapiamy sokiem z 1 limonki i dodajemy plasterki czosnku. Mleko kokosowe gotujemy na małym ogniu dodając cukier i sos ostrygowy, a potem
Bon appetit mon amieszklanki mąki pszennej jajko sól różowa woda (daję na oko) mleko (daje na oko) roztopione masło suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Składniki farsz: 2 filety z kurczaka suszone pomidory 1 cebula fioletowa kukurydza cukinia kurkuma sól różowa olej kokosowy do smażenia rukola starta mozzarella Do miski daję wszystkie składniki na naleśniki i miksuję na gładka masę, na końcu
kruche babeczkiłyżeczki oregano 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka lubczyku Sól Pieprz 150 g ryżu Cebulę oraz paprykę kroimy w drobna kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Dokładamy do cebuli i papryki, dusimy. Na końcu dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko mieszamy. Całość zalewamy sosem, doprawiamy przyprawami
VioletoweKucharzenieKotlety w cieście naleśnikowym Kotlety w cieście naleśnikowym to dobry pomysł na obiad z kurczakiem . Kurczak w cieście naleśnikowym wychodzi delikatny, miękki i pyszny, idealny dla całej rodziny. Jeśli zastanawiasz się co można zrobić z kurczakiem na obiad , zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Jak zrobić ciasto naleśnikowe do mięsa? Kotlety w cieście naleśnikowym nie wymagają wiele pracy. Ciasto naleśnikowe(...)mięsa wystarczy tylko krótko wymieszać do uzyskania konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany - będzie zdecydowanie gęstsze niż na tradycyjne naleśniki. Jak zrobić kotlety w cieście naleśnikowym? Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym jest prosty do przygotowania. Mięso należy lekko rozbić, doprawić ulubionymi przyprawami, zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ile smażyć kurczaka w cieście? Kotlety w cieście naleśnikowym powinny
Lekcje w kuchniłyżeczka garam masala -2 goździki -200 ml śmietanki UHT 18% -100 ml krojonych pomidorów z puszki -2 łyżki ghee lub zwykłego masła -sól, pieprz Przygotowanie Rozmrozić szpinak. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Dodać cebulę, tarty świeży
Zielona Kuchniaporcji (2-3): 309 kcal B 37 g W 23 g T 3 g Składniki: 1 szklanka suchych płatków owsianych 2 jajka 400 g fileta z kurczaka lub indyka sól, pieprz do smaku (inne wedle uznania) masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem
zdrowo i aktywnieporcji (2-3): 309 kcal B 37 g W 23 g T 3 g Składniki: 1 szklanka suchych płatków owsianych 2 jajka 400 g fileta z kurczaka lub indyka sól, pieprz do smaku (inne wedle uznania) masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem
Zdrowie i pysznie na talerzu