ziela angielskiego słoiczek przecieru pomidorowego 3 marchewki 2 korzenie pietruszki pokrojone w kostkę i wcześniej podsmażone: 250 g kiełbasy głogowskiej 250 g winerek 250 g wieprzowiny filet z kurczaka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kiszoną kapustę kroimy, przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy. Po 45 minutach(...)dodajemy kiełbasę, winerki, wieprzowiną i filet z kurczaka wcześniej przygotowane, razem z pokrojoną w kostkę marchewką i pietruszką oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy, mieszamy i całość gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut, co pewien czas mieszając. Bigos najlepszy na następny dzień
Moja smaczna kuchniadlatego najczęściej jadamy je w takiej formie. Te z dodatkiem camemberta polecam na kolację z dodatkiem lekkiej surówki lub na obiad z frytkami i sałatką. Składniki: duży filet z kurczaka pomidor kilka liści szpinaku 8 plasterków sera camembert sól pieprz słodka papryka ząbek czosnku 2 łyżki oleju + do wysmarowania blaszki zielona cebulka Mięso podzielić na 4 płaty
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 królik 3-4 fileta z kurczaka 1 puszka groszku konserwowego 2 jajka 2 łyżki maki ziemniaczanej przyprawy do królika: 2 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz, papryka słodka, papryka ostra, gałka muszkatołowa, przyprawa do kurczaka : rozmaryn, tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz, papryka słodka wędzona Wykonanie: Królika myjemy obieramy z kości, mięso mielimy mieszamy z przyprawami(...)oraz z przeciśniętym przez prasę czosnkiem. Wstawiamy na noc do lodówki. Filety z kurczaka kroimy w kostkę następnie dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy również odstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mieszamy oba mięsa ze sobą dodajemy odsączony groszek, jajka oraz mąkę ziemniaczaną. Delikatnie łączymy składniki. Formę w której będziemy piec pasztet smarujemy tłuszczem, wkładamy mięso dobrze dociskając
kgwjanczewoskładniki * 2/3 szklanki makaronu w kształcie ziarenek ryżu lub innego drobnego makaronu * 30 dag wędzonego fileta z kurczaka lub indyka * 1 mały słoik papryki konserwowej * 5 ogórków konserwowych * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 3 łyżki majonezu * 3 łyżki ketchupu pikantnego * sól Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Filet z kurczaka, ogórki i paprykę pokroić w kostkę
Mix smakuDzisiaj moja kolejna propozycja na smaczny, obfity obiad. Filety z kurczaka nadziałam pysznym farszem, który zrobiłam z pieczarek i żółtego sera. Tak przygotowane kotlety porównałam do kotletów de’volay, które nadziewa się masłem, czasami z dodatkiem żółtego sera. Moje kotlety są pyszne. W środku soczyste a na wierzchu mają chrupiącą skórkę. Mam nadzieję, że skorzystacie z tego przepisu(...)Składniki: 2 duże pojedyncze filety z kurczaka 170 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula sól pieprz 2 jajka 2 łyżki mąki bułka tarta olej do smażenia (brak na zdjęciu) Wykonanie: Najpierw zrobiłam farsz. Posiekałam cebulę. Pieczarki oczyściłam i drobno pokroiłam. Ser można zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ja miałam ser w plasterkach więc
Kuchnia u Krysisokiem z cytryny. Doskonała sałatka jarzynowa na Wielkanoc, uroczystości rodzinne, piknik albo po prostu na śniadanie lub kolację z kromką chrupiącego pieczywa :) Sałatka jarzynowa skład: 1 filet z kurczaka 200g ziemniaków 1-2 marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki 100g fasolki (perłówki) 100g ogórków kiszonych mała puszka zielonego groszku, osączonego z zalewy 1-2 jabłka 2 jajka ugotowane(...)jogurtu greckiego 1 i 1/2 łyżeczki musztardy Dijon lub miodowej sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki na sos starannie wymieszać. Tradycyjna sałatka jarzynowa przepis: Krok 1. Filet z kurczaka oczyścić, umyć i ugotować na niewielkim ogniu do miękkości. Mięso pozostawić do wystudzenia w wywarze, w którym się gotowało. Następnie wyjąć i podzielić na mniejsze kawałeczki - trzymać
Moja Książka Kucharskaczerwona,żółta i zielona 400g makaronu 80 ml (1/3 szklanka) oliwy oliwek 2 łyżki słodkiego sosu chili 1 łyżka czerwonego octu winnego ser parmezan do posypania 2 średnie filety z kurczaka przyprawa do kurczaka, sól, pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie Pokroić paprykę na duże płaskie kawałki, oczyścić z nasion. Ułożyć kawałki skórą do góry(...)czasu, aż skórka zacznie pękać i czernieć. Następnie podpieczoną paprykę przełożyć do woreczka foliowego i odstawić do wystygnięcia, następnie ściągnąć skórkę i pokroić miąższ na długie, cienkie paski. Filet z kurczaka pokroić na kawałki , posypać przyprawą do kurczaka i dwoma łyżkami oliwy i podsmażyć na patelni. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Trzepaczką dokładnie wymieszać oliwę, sos chili
Pomysłowa kuchniaobiad na pewno oczyścimy organizm i przygotujemy go do zmian związanych ze zmianą złych nawyków żywieniowych na zdrowe. Składniki na zupę ok 2,5 litra: 1 filet z kurczaka pojedynczy 1/1 kalafiora 1/2 papryki 1 mała pietruszka Kawałeczek selera 2 średnie marchewki Zielona pietruszka ok. 1/2 woreczka ryżu(...)łyżek sypki Sól himalajska Pieprz ziołowy Curry Kurkuma Chilli Odrobina gałki muszkatołowej Kilka kropel oleju tłoczonego na zimno Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do wody. Gotujemy i po chwili od zagotowania dodajemy różyczki kalafiora. Marchewkę, selera i pietruszkę ścieramy na tarku o grubych oczkach. Dodajemy do zupy wraz z ryżem
Czarnawisienkaskoro danie wyszło dobrze to wam je pokaże ;) Przepis pochodzi ze strony.. Lidla :) Jest prosty, składniki łatwo kupić, a więc czas odkryć nowe smaki ;) Składniki: 500 g fileta z kurczaka (2 duże piersi) 6 plasterków ananasa z puszki 1 średnia cebula 1/2 szklanki soku z ananasa 5 łyżek śmietany 3 łyżeczki curry w proszku 2 łyżeczki startego imbiru(...)łyżki miodu 1 ząbek czosnku przyprawy do smaku: sól, świeżo mielony czarny pieprz do smażenia: 2 łyżki oliwy z oliwek dodatkowo: ryż lub makaron do podania Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę równej wielkości ok 2-3 cm. Mięso przekładamy do miseczki, posypujemy 3 łyżeczkami przyprawy curry tak, aby pokryła ona dokładnie każdy kawałeczek mięsa
W kuchni bez szafekproste i szybkie w przygotowaniu. Znakomity obiad można mieć w niecałą godzinę 😀 Jest niezwykle aromatyczny i łączy w sobie wiele smaków - prawdziwa uczta dla podniebienia! Składniki: 1 duży filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryczka chili ok. 2 cm imbiru świeżego 1 czerwona cebula 1-2 ząbki czosnku 1 marchewka średniej wielkości 4 łyżki orzeszków ziemnych 4 łyżki(...)sosu sojowego 3 łyżki cukru 1 pęczek szczypiorku 2-3 łyżki sezamu 2-3 łyżki Oleju Wielkopolskiego Kokos 2-3 torebki ryżu Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania składników... Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego i odstawiamy na około 30 min. Paprykę oraz papryczkę chili myjemy, usuwamy nasiona
Kuchnia MagdaLenypolubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI DLA 4 Osób: 2 filety z kurczaka 4 garscie szpinaku Pęczek natki Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 2 łyżki orygano 1 łyżka Bazyli 1 łyżka czosnku Olej rzepakowy(...)smazenia PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję, kroję w kostkę. Mięso doprawiam dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej ,przekładam mięso, smażę na rumiano na średnim ogniu że wszystkich stron. Następnie natkę pietruszki drobno siekam. Dodaję do mięsa. Dodaję umyty szpinak. Całość smażę jeszcze kilka chwil. Podaję na ciepło lub zimno. Oczywiście można dodać do pizzy czy jako farsz
Gotowanie Patkisię na naszym stole. Jednakże każdorazowo, niemal z maniakalnym uporem staram się go wyróżnić od poprzedników, taka próba indywidualizacji kawałka mięsa... Kotlet w ziołowym aromacie Składniki: 1 filet z kurczaka 1 jajko bułka tarta 20 dkg pieczarki 2 ząbki czosnku 2 papryki konserowe 5 dkg żółtego sera oliwa z oliwek 1 szklanka maślanki 3 gałązki ulubionych, świeżych ziół(...)sól, pieprz do smaku Filet z kurczaka dzielę na "kotletowe" porcje, zalewam maślanką, dodaję ząbki czosnku, gałązki ziół (np.tymianek) i wkładam do lodówki m.in. na godzinę (najlepiej zostawić na całą noc). Następnie wyjmuję z zalewy, standardowo panieruję w jajku (doprawionym solą i pieprzem) i bułce tartej, smażę na rozgrzanej oliwie z oliwek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała