macie w domu wina ryżowego, a pewnie nie macie, możecie je zastąpić białym, gronowym winem wytrawnym. I jeszcze jedno, najlepiej do tego dania nadają się udka z kurczaka. Filet też da radę, ale nie będzie tak soczysty. Jeśli chcecie, żeby udka były bardzo delikatny przed smażeniem obtoczcie mięso w łyżce sody oczyszczonej. Po 10 minutach trzeba dokładnie umyć udka(...)osuszyć. Po tym zabiegu, usmażone same rozpływają się w ustach. Składniki: 500 g udek kurczaka bez kości 2 łyżki oleju sezamowego Kawałek imbiru wielkości kciuka 6 ząbków czosnku 3 łyżki siekanego szczypiorku 1 suszona papryczka lub 1 mała świeża (stosuj wg upodobań co do ostrości) 1 łyżeczka brązowego cukru lub zwykłego 4 łyżki wina ryżowego lub białego wina wytrawnego
Niedzielny kucharzmacie w domu wina ryżowego, a pewnie nie macie, możecie je zastąpić białym, gronowym winem wytrawnym. I jeszcze jedno, najlepiej do tego dania nadają się udka z kurczaka. Filet też da radę, ale nie będzie tak soczysty. Jeśli chcecie, żeby udka były bardzo delikatny przed smażeniem obtoczcie mięso w łyżce sody oczyszczonej. Po 10 minutach trzeba dokładnie umyć udka(...)osuszyć. Po tym zabiegu, usmażone same rozpływają się w ustach. Składniki: 500 g udek kurczaka bez kości 2 łyżki oleju sezamowego Kawałek imbiru wielkości kciuka 6 ząbków czosnku 3 łyżki siekanego szczypiorku 1 suszona papryczka lub 1 mała świeża (stosuj wg upodobań co do ostrości) 1 łyżeczka brązowego cukru lub zwykłego 4 łyżki wina ryżowego lub białego wina wytrawnego
Niedzielny kucharzSkładniki: 2 filety z kurczaka 1 laska kiełbasy chorizo 4 pomidory 1/2 cebuli 1 płaska łyżeczka papryki wędzonej świeżo zmielony pieprz 2 kieliszki białego półwytrawnego wina 500 ml bulionu warzywnego 1 cukinia parmezan natka pietruszki olej 1-2 szkl ryżu Na głęboką patelnię wlewamy trochę oleju, dodajemy pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka i posiekaną w kostkę cebulę
MojaQchnia.plSKŁADNIKI: Mięso 2 kg udźca z indyka 1 podwójny filet z kurczaka Siatka do pieczenia wędlin rękaw do pieczenia Marynata 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku 4 łyżki suszonej cebuli 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę. Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka. Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięsa. Zawiązuję. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mięso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę ok 2 godziny
Gotowanie Patkisłodko, na słono, z różnymi dodatkami. Dzisiaj przygotowałam fantastyczne koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami, papryką i mięsem drobiowym . To pyszna przekąska - polecam :) Składniki: ciasto francuskie 1 filet z kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula bulion warzywny 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól pieprz płatki chilli olej Kujawski ser żółty natka(...)pietruszki Pieczarki obieramy, cebulę drobno kroimy i przesmażamy na oleju Kujawskim. Dodajemy drobno pokrojone papryki i filet z kurczaka. Podczas smażenia wlewamy bulion warzywny i wszystko doprawiamy solą, pieprzem, płatkami chilli. Na koniec dodajemy jajko i szybko mieszamy, a także bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty 10cmx10cm. Foremki do muffinek natłuszczamy i delikatnie posypujemy
Salonik smakówZresetowałem się tym biegiem i gotowy do dalszych działań zabrałem młodego na basen, a potem siup do kuchni obiad niedzielny przygotowywać. I co na ten obiad? -filety z kurczaka -borowiki suszone zalane gorącą wodą na kilka godzin -10 małych pieczarek -cebula -ząbek czosnku -wino białe półwytrawne -sól, pieprz -papryka słodka mielona -suszona cebula -olej rzepakowy -masło -mix sałat (lodowa(...)strzępiasta, cykoria czerwona, rukola, głowiasta) -ogórek zielony -jabłko winne -kukurydza -śmietana 12% -majonez -ziemniaki -mleko Filety z kurczaka porcjujemy, doprawiamy solą, pieprzem i papryką; smażymy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju z łyżeczką masła. Wyciągamy z tłuszczu i odstawiamy na bok. Na tłuszcz ze smażonego mięsa wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, podlewamy winem. Po chwili
BaRepasCzas przygotowania: 45 min Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: ok. 35,00 zł SKŁADNIKI: 600 g fileta z kurczaka 400 g kaszy kuskus 200 ml bulionu warzywnego 1 średnia cukinia 1/2 czerwonej papryki 100 g groszku cukrowego 150 ml mleczka kokosowego 1 cebula 1 ząbek czosnku świeży imbir świeża mięta 1 limonka trawa cytrynowa olej palmowy oliwa(...)oliwek ostra papryczka sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy odrobinę oliwy, posikaną mięte, sok z 1/2 limonki i starty imbir. Mieszamy i odstawiamy na ok. 1 h do lodówki. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju palmowym. Dodajemy wcześniej zamarynowanego kurczaka. Podsmażamy kurczaka i dodajemy pokrojoną w kostkę
kulinarnyJamoja mało udana fotka, to możecie uwierzyć mi na słowo, że doznania smakowe zdecydowanie przewyższyły wzrokowe;) Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 opakowanie szpinak mrożony(...)smaku vegeta Szpinak rozmroziłam i poddusiłam na maśle, dodałam posiekany drobno czosnek i delikatnie posoliłam. Filet z kurczaka podzieliłam na mniejsze porcje, doprawiłam vegetą. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam połowę przygotowanego szpinaku, następnie kawałki kurczaka i przykryłam pozostałym szpinakiem. Wstawiłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie dodałam pokruszoną fetę i pokrojone
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPoniedziałek: Tajska zupa Tom Yum ze słoika z krewetkami Wtorek: Kaczka po chińsku z ryżem i surówką z czerwonej kapusty Środa: Steki z kalafior z pęczakiem Czwartek: Filety z kurczaka w sosie balsamicznym z kukurydzą i marchewką Piątek: Letnia pasta z cukinią i ricottą Przepisy na poszczególne dania będziemy wrzucać każdego dnia, bo nie zdążyliśmy spisać wszystkich niestety(...)niedzielę mogliśmy sprawnie zabrać się za pracę. Całość zaplanowaliśmy tak, żeby w piekarniku upiec razem: kaczkę, kalafiory na steki, krewetki do zupy tajskiej, i dopiec podsmażone wcześniej filety z kurczaka. Kiedy składniki się piekły, ugotowaliśmy ryż do kaczki po chińsku i kaszę do kalafiora i kurczaka. Osobno robiliśmy prostą pastę z cukinią. Tajska zupa instant to danie wymagające jedynie
Niedzielny kucharzświetnie będzie się nadawał jako obiad zabrany do pracy. Jeśli nie przepadacie za makaronem razowym, po prostu użyjcie zwykłego makaronu. Składniki (2 porcje) szklanka makaronu razowego 1 filet z kurczaka 1 średnia cukinia łyżka masła olej do smażenia 1 cebula 200ml śmietany 18% 1 żółtko sól pieprz 30g parmezanu Makaron razowy z cukinią i kurczakiem – przepis Makaron razowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mięsko mielone z filetów kurczaka. A skoro to spaghetti to makaron pełnoziarnisty. I właśnie w tak prosty sposób można stworzyć coś bardzo pysznego. Zainspirowała mnie koleżanka z kursu norweskiego- Mirela, która jest instruktorką fitness. Buziaki i pozdrowienia dla Niej :* Do rzeczy ! :D Składniki na 3-4 porcje: szpinak mrożony 400 gram filety drobiowe
Kuchnia Paulettesprzejadły Ci już się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Sos o wyrazistym smaku a jednocześnie delikatny i kremowy. Najlepiej smakuje z makaronem Penne i z dodatkiem fileta kurczaka. czytaj przepis
Kulinarna Chwilapięknie wygląda, ale i z pewnością posmakuje każdemu kto jej spróbuje. SAŁATKA GYROS Z JAJKIEM – PRZEPIS Czas przygotowania: ok. 30 minut | Ilość porcji: 4+ Składniki 500 g fileta z kurczaka 4 jajka 10 małych ogórków konserwowych 1/2 główki kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy 5 łyżek ketchupu 1 łyżka majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku(...)łyżeczka przyprawy gyros 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Fileta z kurczaka dokładnie myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, czosnkiem granulowanym, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Smażymy na odrobinie tłuszczu na złoty kolor. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki
Przepiski.plpalce lizać, a także przygotowałam dla Was filmik, na którym zobaczycie cały etap przygotowania tego dania. Zapraszam na przepis! ZAPIEKANKA PALCE LIZAĆ – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 cebula 350 g pieczarek 300 g sosu pomidorowego 180 g makaronu kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej sól(...)pieprz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy na bok. Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i doprawiamy przyprawą do gyrosa, papryką słodką, czosnkiem granulowanym, solą oraz pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie oliwy. Do duszącej się cebuli dodajemy przyprawionego kurczaka oraz pokrojone pieczarki. Całość dusimy kilka minut
Przepiski.plSKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka pojedyncze 20 dag mrożonych warzyw chińskich 200 g makaronu Chow Mein 300 ml mleczka kokosowego 1 /3 szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 3 łyżki curry 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka myję
Gotowanie Patkibardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka. Całość uzupełnia czerwony barszcz, który właśnie podaje do takiego dania. Składniki: ciasto francuskie 2 op. filet z kurczaka 2 szt. sól i pieprz do oprószenia filetów przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka pieczarki 5 szt. brokuł 400 gram ser żółty ok. 10 plastrów jajko
Kuchnia Paulettesszpinakiem w wiosenno-letnim sosie koperkowym z dodatkiem migdałów. Uwielbiam ten czas, kiedy wszystko jest zielone... połoniny bieszczadzkie, zielenina i szpinak... Składniki na 4 roladki: 2 duże filety kurczaka 150 g świeżego szpinaku szpinaku 2 ząbki czosnku garść płatków migdałowych sól, pieprz, suszony czosnek, suszona papryka szczypta włoskich ziół olej do smażenia Do sosu: 1 łyżka masła
Czerwień i błękitpoczątek przyrządzamy dip czosnkowy, czyli przeciskamy czosnek i mieszamy z pozostałymi składnikami. Najlepiej odstawić go do lodówki, na co najmniej pół godziny, wtedy jego smak stanie się wyrazisty. Filety z kurczaka kroimy w kostki lub paski i podpiekamy na patelni z olejem. Gdy kawałki kurczaka są już podsmażone, tzn. po około 5-7 minutach, dodajemy gyros i curry. Jeszcze
Smakowy Raj