fasolka - 6917 przepisów (strona:272/462)

Burgery z buraków i białej fasoli z kremowym aioli 102

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju, na średnim ogniu około 7-10 minut, aż się zarumieni. Do blendera wrzuć pokrojone w mniejsze kawałki buraki. Zblenduj. Dodaj fasolkę, czosnek, podsmażoną cebulę, sól, sos sojowy i zblenduj ponownie. W blenderze ręcznym/młynku zblenduj po kolei orzechy włoskie, płatki owsiane, siemię lniane. Połącz mokre i suche składniki oraz dodaj

Heca w kuchni
Kurczak w sosie śmietanowym z kaparami i marchewką 135

się szybko i mimo sporej liczby składników, nie jest skomplikowane. Po przygotowaniu mięso jest delikatne, mięciutkie i wprost rozpływające się w ustach. Najlepiej smakuje podawane z podsmażonymi ziemniaczkami i fasolką szparagową. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka, 1 średnia marchewka, 2 łyżki kaparów, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 szklanki słodkiej śmietany

Świat Domowej Kuchni
Piątek 13 u Faceta w Kuchni 106

pastę z koncentratem i ok. 200-250 ml ciepłej wody. 🛠️ Wsyp teraz resztę przypraw, czyli wędzoną paprykę, chili, sól, pieprz, wymieszaj, wlej sos, wymieszaj i dodaj odlaną z wody fasolkę, zmniejsz temperaturę, przykryj pokrywką i gotuj ok. 30-45 minut. 🛠️ W tym czasie talarki ziemniaków połóż na blaszkę do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. 🛠️ Rozgrzej grill w piekarniku

RafalCook
SEZAMOWA SAŁATKA Z JABŁKIEM, ORZECHAMI PECAN I SZPINAKIEM 109

KURCZAKIEM INACZEJ     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z NEKTARYNKI Z MOZZARELLĄ I ORZECHAMI     KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA   Sezamowa

globuskulinarny
Zupa gulaszowa z brukselką 117

porwie się na nią.               Składniki:     500 g karkówki wieprzowej 100 g pieczarek 1 por 2 ząbki czosnku 1 mała puszka fasolek soi 250 g brukselki 1 czerwona papryka 1,2 litra bulionu wołowego 2 marchewki 4 łyżki pasty ze smażonych pomidorów 100 ml soku z kiszonej kapusty 1 łyżka kminku mielonego

R'n'G Kitchen
Uniwersalny farsz mięsny 143

zapiekanek można podgrzać na patelni i udusić w tym jajka metodą „na szakszukę” można podać z kładzionymi kluskami, ryżem lub kaszą można dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki, puszkę fasolki i mamy sycące danie jednogarnkowe. Jak przechowywać farsz mięsny: Najprościej jest podzielić na potrzebne nam porcje, powkładać w woreczki, woreczki pozbawić powietrza i lekko rozpłaszczyć, żeby zajmowały mało miejsca

ladykitchen
SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ 107

WĘDZONEJ MAKRELI     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z NEKTARYNKI Z MOZZARELLĄ I ORZECHAMI   Sałatka ze śledziem ziemniakami i brzoskwinią

globuskulinarny
Domowy makaron shirataki (Paleo, LowCarb) 132

ketogeniczna . Rodzaje makaronów niskowęglowodanowych Za sprawą coraz większej popularności wspomnianych diet także oferta makaronów niskowęglowodanowych jest coraz szersza. Dobrą alternatywę dla standardowego makaronu stanowią makarony z: zielonej soi (edamame) fasolki mung zielonego groszku serca palmy wodorostów (kelp noodles) Przy czym trzy pierwsze opcje nie są całkiem pozbawione węglowodanów, lecz mają jedynie obniżoną ich zawartość, więc z ich użyciem należałoby uważać

Modern Cave Girl
Makaron ze szpinakiem, pomidorkami i parmezanem 82

doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec wrzucamy także pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe. Gotowe danie posypujemy tartym parmezanem. Smacznego! Spróbuj także: omlet szpinakowy z fetą, makaron z fasolką i parmezanem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
SMAŻONA FETA Z SYROPEM KLONOWYM RUKOLĄ I OLIWKAMI 101

PRZEPISY:   PIEKIELNIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     SAŁATKA

globuskulinarny
Kuchnia na trudne czasy 160

lecie i jesienią róbcie przetwory z sezonowych warzyw i owoców. – bigos do słoików – Leczo do słoików na zimę Gotujemy gęste i pożywne dania jednogarnkowe: – Błyskawiczna fasolka po bretońsku – Zupa meksykańska z mięsem mielonym – Grochówka z kiełbasą – gulasz z kiełbasą i pieczarkami – Gulasz z żołądków – gulasz z serc – zupa gulaszowa z papryką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłopski garnek 909

marchew. Do garnka wlać bulion (lub wodę) i dusić około 10 minut. Paprykę obrać, umyć, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Następnie do garnka wlać fasolkę z puszki i pomidory. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Gotować kolejne 10 minut. Przed końcem gotowania dodać majeranek. Podawać ze świeżym pieczywem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Chłopski garnek

Danka Pichci
Krokiety po meksykańsku 147

Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i pomidory krojone z puszki. Smażymy około 10 min., a następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Trzymamy na ogniu jeszcze przez około 5-7 min. Na końcu wsypujemy ugotowany ryż i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety po meksykańsku 147

Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i pomidory krojone z puszki. Smażymy około 10 min., a następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Trzymamy na ogniu jeszcze przez około 5-7 min. Na końcu wsypujemy ugotowany ryż i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem

Kuchnia MagdaLeny