SEZAMOWA SAŁATKA Z JABŁKIEM, ORZECHAMI PECAN I SZPINAKIEM 132KURCZAKIEM INACZEJ KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z NEKTARYNKI Z MOZZARELLĄ I ORZECHAMI KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA Sezamowa
globuskulinarny
Zupa gulaszowa z brukselką 136porwie się na nią. Składniki: 500 g karkówki wieprzowej 100 g pieczarek 1 por 2 ząbki czosnku 1 mała puszka fasolek soi 250 g brukselki 1 czerwona papryka 1,2 litra bulionu wołowego 2 marchewki 4 łyżki pasty ze smażonych pomidorów 100 ml soku z kiszonej kapusty 1 łyżka kminku mielonego
R'n'G Kitchen
Uniwersalny farsz mięsny 172zapiekanek można podgrzać na patelni i udusić w tym jajka metodą „na szakszukę” można podać z kładzionymi kluskami, ryżem lub kaszą można dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki, puszkę fasolki i mamy sycące danie jednogarnkowe. Jak przechowywać farsz mięsny: Najprościej jest podzielić na potrzebne nam porcje, powkładać w woreczki, woreczki pozbawić powietrza i lekko rozpłaszczyć, żeby zajmowały mało miejsca
ladykitchen
SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ 127WĘDZONEJ MAKRELI KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z NEKTARYNKI Z MOZZARELLĄ I ORZECHAMI Sałatka ze śledziem ziemniakami i brzoskwinią
globuskulinarny
Domowy makaron shirataki (Paleo, LowCarb) 173ketogeniczna . Rodzaje makaronów niskowęglowodanowych Za sprawą coraz większej popularności wspomnianych diet także oferta makaronów niskowęglowodanowych jest coraz szersza. Dobrą alternatywę dla standardowego makaronu stanowią makarony z: zielonej soi (edamame) fasolki mung zielonego groszku serca palmy wodorostów (kelp noodles) Przy czym trzy pierwsze opcje nie są całkiem pozbawione węglowodanów, lecz mają jedynie obniżoną ich zawartość, więc z ich użyciem należałoby uważać
Modern Cave Girl
Makaron ze szpinakiem, pomidorkami i parmezanem 120doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec wrzucamy także pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe. Gotowe danie posypujemy tartym parmezanem. Smacznego! Spróbuj także: omlet szpinakowy z fetą, makaron z fasolką i parmezanem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności
Natka Pietruszki
SMAŻONA FETA Z SYROPEM KLONOWYM RUKOLĄ I OLIWKAMI 125PRZEPISY: PIEKIELNIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA
globuskulinarny
Kuchnia na trudne czasy 190lecie i jesienią róbcie przetwory z sezonowych warzyw i owoców. – bigos do słoików – Leczo do słoików na zimę Gotujemy gęste i pożywne dania jednogarnkowe: – Błyskawiczna fasolka po bretońsku – Zupa meksykańska z mięsem mielonym – Grochówka z kiełbasą – gulasz z kiełbasą i pieczarkami – Gulasz z żołądków – gulasz z serc – zupa gulaszowa z papryką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłopski garnek 941marchew. Do garnka wlać bulion (lub wodę) i dusić około 10 minut. Paprykę obrać, umyć, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Następnie do garnka wlać fasolkę z puszki i pomidory. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Gotować kolejne 10 minut. Przed końcem gotowania dodać majeranek. Podawać ze świeżym pieczywem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Chłopski garnek
Danka Pichci
Krokiety po meksykańsku 178Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i pomidory krojone z puszki. Smażymy około 10 min., a następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Trzymamy na ogniu jeszcze przez około 5-7 min. Na końcu wsypujemy ugotowany ryż i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem
Kuchnia MagdaLeny
Krokiety po meksykańsku 178Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i pomidory krojone z puszki. Smażymy około 10 min., a następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Trzymamy na ogniu jeszcze przez około 5-7 min. Na końcu wsypujemy ugotowany ryż i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem
Kuchnia MagdaLeny
Zupa paprykowa z kurczakiem 151przed zdjęciem z ognia wsyp majeranek i dopraw do smaku dodając ulubione przyprawy. Warto wzbogacić zupę dodatkowymi warzywami, np. marchewką, korzeniem pietruszki lub selera, kalafiorem, brokułami, zielonym groszkiem, fasolką szparagową, soczewicą, cukinią, porem . Jeśli nie lubisz ziemniaków, zastąp je ryżem, makaronem, łazankami, tortellini , pierożkami – można je ugotować w zupie lub dodać na talerzu. Do przygotowania zupy można użyć
Kulinarny S.O.S.
Fasola w cieście francuskim 133Fasola w cieście francuskim jest to wspaniały pomysł na danie z fasolką po bretońsku. Tym razem użyłam ciasto francuskie, które nadało daniu kruchości. Fasola jest źródłem zdrowego białka roślinnego. Zaleca się jedzenie chociaż raz w tygodniu nasion strączkowych, aby dieta była pełnowartościowa. Fasola w cieście … The post Fasola w cieście francuskim appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawy
CHILI CON CARNE INACZEJ 137SOSEM ALFREDO TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA CHILI CON CARNE INACZEJ: – Aromatyczny obiad – Ekspresowa wersja chili
globuskulinarny