fasolka - 6917 przepisów (strona:251/462)

Kasza pęczak z fasolą na ostro 79

KASZA PĘCZAK Z FASOLĄ SKŁADNIKI 200 gramów kaszy pęczak; 240 gramów netto czerwonej fasolki z puszki; 140 gramów netto kukurydzy z puszki; 1 nieduża zielona papryka; dymka; świeża kolendra; 3 jajka; sos sojowy; ocet ryżowy; sos ostrygowy; sos rybny; przepis na kaszę pęczak z fasolą na ostro Artykuł Kasza pęczak z fasolą na ostro pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Curry z kalafiora dla każdego 88

CURRY Z KALAFIORA SKŁADNIKI 200 ml mleczka kokosowego; 300 ml domowego wywaru jarzynowego; 1 mały kalafior; 2- 3 małe ziemniaki; garść zielonej fasolki szparagowej; 1 duży dojrzały pomidor; kolendra w ziarnach; kmin rzymski w ziarnach; mielona kurkuma; pół łyżeczki pieprzu cayenne; laska cynamonu; 1 łyżka startego świeżego imbiru; czerwona papryczka chilli; 1-2 ząbki czosnku; 1... Artykuł Curry z kalafiora

Kuchnia Tomka
Loubia 83

Dziś #smutnejedzeniewpracy. Danie z północnej Afryki. Idealne na tą pogodę, z uwagi na mieszankę przypraw potrzebną do jego wykonania. Niby zwykła fasolka "po brytańsku", ale jednak trochę niezwykła. Składniki: - biała fasola - pomidory - koncentrat pomidorowy - cebula - kurkuma - kminek - chilli - imbir - czosnek Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy. Dodajemy przyprawy i trochę koncentratu pomidorowego, mieszamy. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory

Kryzysowa Książka Kucharska
Pulpety w sosie koperkowym z fasolką szparagową 105

Kiedy za oknem prószy śnieg i temperatura spada szukamy kolorów lata w kuchni. Proste danie podane z żółtą fasolką szparagową sprawia, że na chwilę przenosimy się do wakacji. Pulpeciki: - 50 dag mięsa mielonego - 1 jako  - 5 łyżek bułki tartej - 1 duża cebula drobno pokrojona - sól, pieprz Sos: - woda - 1 łyżka mąki - 3 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego

Apetyczna babeczka
Keto granola bez cukru 83

pozbawione kalorii, ale czasem i takie śniadanie trzeba zjeść. Na blogu znajdziesz przepis na typowo amerykańskie śniadanie – amerykańskie pancakes z syropem klonowym, albo coś w brytyjskim stylu fasolka, jajko na twardo, tost. Nie ma chyba dziecka, które nie miało by ochotę zjeść na śniadanie naleśnika, a jak jeszcze będzie czekoladowy. Koniecznie sprawdź przepis na naleśniki czekoladowe. Keto granola

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Minestrone – włoska zupa warzywna 404

Minestrone - włoska zupa warzywna jest dowodem na to, że z warzyw można wydobyć smak doskonały bez zbędnych starań. Artykuł Minestrone – włoska zupa warzywna pochodzi z

Pieprzyć z Fantazją
Fasolka z mięsem mielonym i pomidorami 76

Danie jednogarnkowe z mięsem mielonym, kolorową fasolką, cebulą i nadającą świeżości natką pietruszki. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 200 g mrożonej fasoli żółtej, 200 g mrożonej fasoli zielonej,  pomidory krojone z puszki, 3 duże cebule,  3 duże ząbki czosnku,  pół łyżki papryki ostrej, łyżeczka papryki słodkiej,  łyżka bazyli suszonej,  łyżka curry,  duża

Lena Gotuje
Rozgrzewająca zupa z fasolą i mięsem mielonym 238

chili, 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju do smażenia 1,5 -2 litra bulionu lub wody 1 łyżka posiekanej natki pietruszki       *** Fasolkę zalewamy zimną wodą i moczymy przez 12 godzin *** *** Boczek wędzony kroimy w średniej wielkości kostkę, a cebulę drobno siekamy. W dużym garnku podsmażamy boczek z cebulą *** *** Dodajemy przeciśnięty przez praskę

Blog z Apetytem
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie) 74

cytrynowe Krem z cukinii (keto, low carb, wegański) Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami laskowymi Panna cotta z agarem i pyłkiem owocowym Lasagne z warzywami Purée z dyni Fasolka szparagowa w cieście (frytki szparagowe) Artykuł Chilli sin carne dyniowe (wegańskie) pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Ciasto bananowe z kruszonką 221

cytrynowe Krem z cukinii (keto, low carb, wegański) Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami laskowymi Panna cotta z agarem i pyłkiem owocowym Lasagne z warzywami Purée z dyni Fasolka szparagowa w cieście (frytki szparagowe) Artykuł Ciasto bananowe z kruszonką pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Łosoś w warzywach 95

Blanszować przez 3 minuty w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pokroić pora w plasterki o grubości 2 cm. Papryki oczyścić z pestek i gniazdek. Pokroić w podłużne kawałki. Fasolkę blanszować przez 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i spłukać zimną wodą. Wymieszać warzywa z dwoma łyżkami oliwy. Rybę ułożyć na środku brytfanki skórą do dołu. Brytfankę można wyłożyć

codojedzenia
Sałatka z wędzonym kurczakiem, czerwoną fasolą i buraczkami + film 75

włoskich 4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Obranego ze skóry wędzonego kurczaka kroimy w niewielką kostkę po czym przekładamy do miski. Do kurczaka dodajemy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę, odsączone z zalewy buraczki oraz orzechy włoskie. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy na pół godziny

Smakowite Dania