pieczonej marchewki Pyszne, pachnące Maroko burgery z ciecierzycy, pieczonej marchewki i masy aromatycznych przypraw. Z fajnym dodatkiem orzeszków ziemnych w środku. Wypróbowane na niejednej imprezie. 2. Burgery z fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów Jeden z moich ulubionych przepisów na wege burgery. Dzięki dodatkowi mozzarelli, kotlety są bardziej zwarte, łatwo się formują i nie rozpadają. 3. Kotleciki z kalafiora
Chilli Czosnek i OliwaZabawa formą i nazwami to wielka zaleta kuchni. Wprowadza urozmaicenie, odkrywa nowe smaki. Wegetarianizm czy weganizm dostarcza nam wielu takich zamienników, jak choćby "smalec" z fasoli. Zupa grzybowa z boczniaków przez swój wygląd oraz zestaw użytych przypraw upodabnia się do "flaczków". Jest to jednak całkiem inna zupa. Zresztą bardzo dobra. Polecam. Składniki: 500 g boczniaków 2 marchewki
zadanie-gotowaniemiodem autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Groch z kapustą czy kapusta z grochem? autorka: Hajduczek | blog: Hajduczek naturalnie Wegański bigos z fasolą autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Bigos wegetariański autorka: Hajduczek | blog: Hajduczek naturalnie Kopytka z sosem grzybowym autorka: Hajduczek | blog: Hajduczek
Weekendy w domu i ogrodziemnie będzie lepiej widać:) Usiądę przy mamie jak zwykle. Stół będzie zasłany śnieżnobiałym obrusem, a pod nim pachnące sianko. Na stole czerwony barszczyk z uszkami, zupa grzybowa, kapusta z fasolą, kapusta z grzybami, szczupak w galarecie, smażony karp, pyszne śledzie... Byłam po nie z tatą w sklepie. W wielkiej drewnianej beczce, leżały ułożone równiutko, olbrzymie i błyszczące posypane grubą solą
Leśny Zakątekmnie te ciasta niejednokrotnie się sprawdziły, więc korzystajcie z przepisów! (Wystarczy kliknąć w nazwę ciasta nad zdjęciem.) Zdrowe ciasto kawowo-korzenne Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki) Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański
Di gotujeponiżej pokażę Wam jak zrobić dietetyczne burrito, które nie tylko zachowuje smak i aromat klasycznego przepisu, ale jest też zdrowsze. W klasycznym burrito nie można obejść się bez fasoli czy kukurydzy, jednakże ja nie dodałam ich do przepisu, gdyż chciałam ograniczyć ilość węglowodanów. Efekt? Bardzo zadowalający, dlatego dietetyczne burrito często będzie gościć na moim stole. Klasyczne burrito
A to pestkaPilnować wołowiny nie miałam czasu, najprościej było ją wrzucić do wolnowaru i zapomnieć. Mięso wyszło bardzo smaczne. Pierwszego dnia jedliśmy z kluskami francuskimi, drugiego wołu poszarpałam i dodałam czerwoną fasolę. Powstał farsz do naleśników. Reszta została zamrożona i czeka na swój czas ;) składniki ok 1 kg wołowiny zrazowej 1 cebula pokrojona w kostkę 1 świeża czerwona lub zielona
Stare Garydzieci) Wigilijne pierogi dla dzieci (z kapustą i pieczarkami) Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa Kompot z suszu – prosty, tradycyjny przepis Pasztet z żurawiną Kruche mini rogaliki makowe Brownie z fasoli (z lekko orzechową nutą) Świąteczne pierniczki z miodem (bez mleka i jajek
Dieta bez mlekapieczarkami) Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa Wigilijny barszcz czerwony z uszkami (doskonały dla dzieci) Kompot z suszu – prosty, tradycyjny przepis Pasztet z żurawiną Kruche mini rogaliki makowe Brownie z fasoli (z lekko orzechową nutą) Świąteczne pierniczki z miodem (bez mleka i jajek
Dieta bez mlekapesto . Obcięłam również ostatni jarmuż, który tak pieczołowicie hodowałam na balkonie. Makaron jest pyszny i bardzo pożywny. Makaron fasolowy z pesto Składniki: na 4 porcje 200 g makaronu z fasoli, waga sucha 200 g groszkowego pesto, tutaj przepis 400 g cukinii 2 łyżki oliwy 100 g jarmużu 200 g owczego sera typu feta 30 g parmezanu Przygotuj pesto według przepisu
codojedzeniapropozycje na szybkie i proste obiady na 7 dni . Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Quesadillas z serem, rukolą i czarnymi oliwkami Makaron ze szpinakiem, ciecierzycą
Moja smaczna kuchniagładkie ciasto. Wstawić na 30 minut do lodówki. Rozwałkować ciasto i włożyć do natłuszczonej formy na tartę, a następnie nakłuć widelcem i przykryć papierem do pieczenia. Obciążyć grochem lub fasolą. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie wyjąć i wystudzić spód. Składniki na nadzienie: 150 g śmietany 18% jajko 200 g sera żółtego średni pęczek świeżego koperku
Karola gotujelodowce. Olej kokosowy szybko twardnieje, w przypadku nnego tłuszczu chłodzenie powinno trwać 30 minut. Wierzch schłodzonego ciasta opnakłuwaj w kilku miejscach widelcem, przykryj papierem do piecznia, obciąż np. fasolą i podpiecz przez 12-15 minut na środkowej półce piekarnika w tep. 180C. Jabłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę 1-2 cm, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z mąką ziemniaczaną
greenscarfmożna opisać imprezowy hit! Sałatka jest świetna, pasuje do deski serów, wędlin, jako śniadanie czy kolacja do pieczywa lub bez dodatków. Można dodać do niej ryż, konserwowy zielony groszek, fasolę, marynowane warzywa, kawałki kurczaka. Kombinujcie! Każda wersja będzie smaczna, zniknie szybko a goście poproszą o przepis! Jestem tego pewna! SKŁADNIKI: 300 g polędwicy z indyka lub innej, ulubionej
Zasmakuj Kuchnidanie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Robiłam wiele jego wersji. Pierś kurczaka przyprawiam papryką, curry, chili, ziołami. Używam również innych warzyw, w zależności od pór roku są to: szparagi, fasola, papryka, pomidory, marchew, dynia, buraczki, cukinia, kalafior, brukselka, młoda kapusta. Czasem kurczaka wymieniam na łososia, ale nie polecam do tego przepisu indyka, będzie za suchy. To danie nie ma stałego
Codziennik Kuchenny