dynia - 15472 przepisów (strona:687/1032)

Zupa krem z selera z ziarnami 102

selera 1l bulionu warzywnego 200ml śmietanki kremówki 30% 150 ml białego, wytrawnego wina 1 duża cebula 4 łyżki oleju sól i pieprz do smaku po 2 łyżki pestek z dyni i słonecznika oliwa z oliwek do skropienia   Piekarnik nagrzewamy na 180°. Blachę do pieczenia wykładamy dużym arkuszem folii aluminiowej.   Bulwy selera obieramy i kroimy w dużą kostkę

Smaczna Strona
Chlebek naan Najlepszy przepis 139

indyjski czy chlebek perski. Pieczywo to popularnie serwowane jest jako dodatek do curry czy wielu innych potraw kuchni indyjskiej (zajrzyjcie do moich przepisów na curry z kalafiora , curry z dyni , curry z kapusty ). Chlebek naan przygotowuje się z ciasta drożdżowego i wypieka w piecu tandoor, poniżej mój przepis na chlebki z domowego piekarnika. PRZEPIS NA CHLEBEK NAAN Składniki na chlebek

Dorota Smakuje
Świętujemy – recenzja nowej książki Wegan Nerd 130

fasola i kapusta z jabłkami, pasta do chleba z ziemniaków i pasta z makreli, wędlina z selera, ziemniaki faszerowane na Wielkanoc, kulebiak, zupa selerowa alla rybna, kalafior w cieście, dynia faszerowana, bigos, kopytka i kartacze z rydzami, boczniaki po kaszubsku i z winem oraz caponata. Z dań regionalnych możemy spróbować łódzkiego ciasta tureckiego żulik, kwaśnicy i toruńskiej zupy śliwkowej

Ugotowane pozamiatane
chleb orkiszowo żytni z ziarnami 92

mąki orkiszowej 500 g mąki żytniej 70-80 g drożdży 700 ml letniej wody 3 łyżeczki soli 2 łyżki cukru 300 g nasion (siemienia lnianego, słonecznika, pestek dyni) wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, ok. 100 ml letniej wody oraz z trzema łyżkami mąki orkiszowej i odstawiamy do podrośnięcia. W dużym naczyniu mieszamy mąkę orkiszową z mąką żytnią oraz solą

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze przepisy na placki ziemniaczane 124

Pochwalcie się w komentarzu. Najlepsze przepisy na placki ziemniaczane. 8 przepisów na najlepsze placki ziemniaczane: Tradycyjne placki ziemniaczane Placki z gotowanych ziemniaków Placki ziemniaczane z pieczarkami Pikantne Rösti z dynią i czerwoną cebulą. Szwajcarskie placki rosti Placki ziemniaczane z żółtym serem Placki ziemniaczane na drożdżach Placek ziemniaczany z piekarnika z czerwoną papryką i kiełbasą Placki ziemniaczane z boczkiem i pietruszką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kalarepa w sosie śmietanowym 157

tego jednak nie zrobiłam. Warzywa duście tak długo, aż uzyskacie zadowalającą Was miękkość warzyw. Lubisz warzywa o jednolitej konsystencji? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z dyni piżmowej . The post Kalarepa w sosie śmietanowym appeared first on MeCooks

mecooks
Domowa granola 74

suszonych moreli 50 g siemienia lnianego w ziarnach 50 g otrębów owsianych 50 g orzechów laskowych lub włoskich 50 g nasion dyni 50 g nasion słonecznika 50 g migdałów (całych,w płatkach lub mielonych) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml miodu 200 ml niesłodzonego

Wymiar Zdrowia
Jeść zdrowej i żyć dłużej – nowa książka Lidl Polska 89

czytelnie ułożone Kompendium wiedzy , Jadłospisy przygotowane specjalnie dla seniorów oraz przepisy Karola Okrasy . Na warsztatach kulinarnych miałam przyjemność spróbować, aż czterech przepisów z książki, min. tarty ze śledziem i dynią czy halibuta w papilotach z warzywami. Wszystkie przepisy udowodniły, że zdrowe, znaczy smaczne. Nauczyłam się także, jednej ważnej rzeczy – umiejętne połączone składniki w daniu nie potrzebują soli, która jest

Kuchnia Bazylii
Naleśniki ruskie 158

chce je częściej! Polecam Ci także przepisy: – naleśniki z jabłkami – pierogi z mięsem – pierogi z soczewicą – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi z szpinakiem i serem feta – pierogi z dynią i serem pleśniowym – zielone pierogi – leniwe NALEŚNIKI RUSKIE Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 50 minut Składniki: – ciasto naleśnikowe z przepisu na naleśniki – 400 g ugotowanych ziemniaków – 400 g białego sera

nietylkopasta.pl
Frittata ze szpinakiem i fetą 97

czyli zapiekany omlet z dodatkami. Robi się ją niezwykle szybko a efekt jest przepyszny. Polecam Wam także przepisy na: –  klasyczna szakszuka –  szakszuka z boczkiem –  szakszuka z dynią –  szakszuka z kurkami –  szakszuka z fasolą –  zielona szakszuka –  szakszuka z fetą –  szakszuka ze szpinakiem – pikantna  szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze

nietylkopasta.pl
Hummus z soczewicy 124

zrobienia w 20 minut. Szybka pasta, przepis podstawowy. Można dodać dowolne warzywa. Batat, dynia lub marchewka nadadzą pięknego pomarańczowego koloru i lekkiej słodyczy. Burak – czerwieni i głębszego smaku. Brokuły mogą być mieszanką lekką wybuchową, ale również smaczną. Szpinak? Kalafior? Wszystko się da :) Na poniższą ilość dodaję ok. 200 g warzyw. Jeśli chcę bardziej kremowego smaku, dodaję łyżkę mleka kokosowego

Kucharzyca
5 produktów, które podrasują każde wegańskie danie 134

tylnej ściance lodówki, czasem nawet z zapomnienia już się z nią stapia, potrafi zdziałać w wegańskiej kuchni cuda . Zwłaszcza w okresie jesienno – zimowym, zwłaszcza, gdy na straganach królują dynia, cukinia, papryka – i kiedy to wszystko wrzucimy do garnka, poddusimy w sosie własnym, dodamy musztardy, do tego nieco syropu z agawy… Mniam! 5. Ketchup – co tu dużo

sierotka maRysia w kuchni
Pulpeciki w sosie koperkowym 80

smakuje genialnie. Kiedy nadchodzą chłodniejsze dni, takie pożywne dania są jak znalazł. Dodatkowo w pulpeciku można przemycić trochę warzyw, ja do swoich zawsze dodaję marchewkę, ale zarówno pietruszka, seler, dynia, papryka czy cukinia sprawdzą się genialnie. To jakiego mięsa użyjecie, również zależy od Was, u mnie akurat jest wieprzowina, ale kurczak, czy indyk również się sprawdzi. Przepis można zatem dowolnie

PatiGotuje
PLACUSZKI JARMUŻOWE - ZDROWA PRZEKĄSKA /DRUGIE ŚNIADANIE DLA DZIECKA 146

moich dzieciach. Lubią zgłodnieć między śniadaniem a obiadem. Wolę mieć na tę okazję w rezerwie takie oto placuszki. Nie zawsze "pakuję" w nie jarmuż. Często ich składnikiem jest dynia, cukinia lub buraczek. Dziś jednak postanowiłam przemycić dzieciom porcję zieleniny. Dodałam tez kurkumę- przyprawę, która powinna gościć w codziennym menu, bo ma właściwości antywzapalne, wzmacnia odporność, oczyszcza krew, reguluje poziom cukru

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania