Chleb nr 2: wieloziarnisty chleb pszenny na drożdżach 165letniej przegotowanej wody łyżeczka cukru 2 płaskie łyżeczki wody około 150 g ziaren (u mnie było 50 g słonecznika, 50 g siemienia lnianego i 50 g pestek dyni). forma w której piekłam chleb ma wymiary 24 cmx14 cmx7 cm Przygotowanie: W letniej, przegotowanej wodzie rozpuść drożdże z cukrem. Do przesianej mąki dodaj wszystkie składniki. Wymieszaj ciasto dłonią lub dużą łyżką
greenscarf
Chleb z ziaren i nasion 160wymiarach ok. 12 x 28 cm 135 g ziaren łuskanego słonecznika 90 g siemienia lnianego 30 g orzechów laskowych, migdałów lub orzechów włoskich 35 g nasion dyni 145 g płatków owsianych górskich (dałam gryczane) 2 łyżki nasiona chia 4 łyżki nasion babki płesznik (lub 3 łyżki jeśli nasiona są sproszkowane) 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu
bistro mama
Ciasto z cukinią 123świetnie sprawdzą się również orzechy włoskie i ziemne. Do ciasta możesz również dodać posiekaną czekoladę! Jeśli lubisz takie proste wypieki, to sprawdź również przepis na chlebek bananowy , piernik z dyni , czy wegańskie drożdżówki . To tylko kilka chwil w kuchni, a cała masa przyjemności Artykuł Ciasto z cukinią pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman
Risotto z krewetkami 180bulionu, znowu mieszać, znów dolewać, mieszać... W praktyce jednak okazało się, że jest łatwe w przygotowaniu i pasują do niego rożne składniki, które decydują o smaku: grzyby, kurczak, groszek, dynia, szpinak, owoce morza. Risotto z krewetkami szczególnie wyróżnia się smakiem i jest na tyle wykwintne, że można przygotować go na uroczystą kolację (nie tylko we dwoje;) Polecam również przepisy
Obiad gotowy
Sałatka z indykiem i marynowaną cukinią 161pomidorków koktajlowych - 5 dużych rzodkiewek - garść szpinaku typu baby - kilka kawałków marynowanej cukinii - sól, pieprz, olej lniany ( jeśli nie macie, może być oliwa z oliwek) - prażone ziarna słonecznika , dyni, sezamu do posypania Wykonanie jest niezwykle proste. Rzodkiewki i pomidorki myję i kroję na ćwiartki. Indyka również kroję w mniejsze kawałeczki. Wszystko razem mieszam, posypuję prażonymi ziarnami i doprawiam do smaku
Kuchnia Pełna Emocji
Sos curry z tofu i brzoskwiniami 127myślicie o deserze? A tymczasem z takiego duetu można zrobić pyszny sos do obiadu Polecam! Fanom curry polecam curry z ziemniaków i kalafiora , curry z czerwonej soczewicy , curry z dynią i papryką . Polecam również pastę ze słonecznika z curry , sałatkę z kapusty pekińskiej i brzoskwiń w sosie curry . Składniki: 2 kostki tofu (ja zwykle używam tofu naturalnego i wędzonego
Lamarida.pl
Wegańskie drożdżówki z serem 201następnego dnia. Wegańskie drożdżówki… A może coś innego? Jeśli lubisz takie pyszności, jak dzisiejsze wegańskie drożdżówki , to sprawdź koniecznie mój przepis na wegańskie pierniczki oraz piernik z dyni , które można pałaszować nie tylko od święta. Ponadto na blogu znajdziesz również jagielnik kokosowy, czyli ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia oraz wspaniałe Jaglane Kinder Country , czyli deser z kaszy jaglanej
Blendman
Kremowa zupa z pieczonych pomidorów z bazylią 163Smacznego! Jeśli chcesz, by zupa miała gładszą konsystencję, przetrzyj ją przez sito (przed dodaniem bazylii) albo też przed pieczeniem pomidory pozbaw nasion i skóry. Zamiast marchewek możesz użyć kawałka dyni lub małego batata, a tradycyjne pomidory zamienić na pomidorki cherry – wówczas zupa będzie miała jeszcze słodszy smak i delikatniejszą konsystencję. Pomidorki należy piec krócej, około 15 – 20 minut. The post
Even Better Food
Zdrowy lunch na wynos: quinoa z kurczakiem, surowymi burakami i awokado 146awokado 1 – 2 małe buraki (białe, kolorowe lub czerwone) 2 spore garście rukwi wodnej lub rukoli (może być też młody szpinak lub np. czerwona cykoria) 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika (opcjonalnie) 1/2 – 1 łyżka naturalnego octu jabłkowego winegret: 1 łyżka oliwy extra virgin lub ulubionego oleju tłoczonego na zimno, 1 łyżeczka dobrej jakości musztardy (użyłam
Even Better Food
Sałatka z resztek 114sałaty rzymskiej, kawałek świeżego ogórka, kawałek czerwonej papryki, małe pomidorki, mała cebulka, sól, pieprz, a na koniec posypałam startym serem grana padano. Można też dosypać coś chrupiącego np. pestki dyni lub słonecznika. Autor przepisu: Monika Michalska Artykuł Sałatka z resztek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy
Włoska sałatka lunchowa z makaronem, pieczonymi pomidorkami i szpinakiem 154najlepiej drobnego /u mnie ryżowe kolanka około 20 – 25 pomidorków koktajlowych 10 – 15 marynowanych oliwek bez pestek (zielonych lub czarnych) 1 – 2 łyżki orzeszków piniowych (lub np. pestek dyni) garść listków młodego szpinaku 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy extra virgin sól, pierz garstka listków bazylii, plasterki szalotki (opcjonalnie) Pomidorki przepołowić, przełożyć do niedużego naczynia do zapiekania
Even Better Food
Lunchowa sałatka w słoiku z buraczkami, quinoa i awokado 126gotując większą ilość komosy z części można przygotować np. wyśmienity deser , lub orientalne kotlety 1 awokado + sok z cytryny do skropienia 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika mała garść liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego
Even Better Food
Sernik cytrynowy z mascarpone, na ciasteczkowym spodzie. Przepyszny i prosty do zrobienia! 197Wielkanoc, lato, lub wtedy kiedy tylko przyjdzie Wam ochota na pyszny sernik! Zostawiam Ci również linki, do pozostałych moich przepisów na serniki, może spróbujesz jeszcze innych! Sernik z dynią Sernik z chałwą Sernik Kokosowy z bitą śmeitaną Sernik z borówkami na ciasteczkowym spodzie KILKA NAJWAŻNIEJSZYCH ZASAD PRZY PIECZENIU SERNIKA - sernik zawsze pieczemy: grzanie góra - dół - nigdy zbyt długo nie miksujemy
SMYKWKUCHNI