drozdzowka - 3896 przepisów (strona:147/260)

Bezglutenowe wegańskie ciasteczka digestive 235

wersję, ze względu na to, że staram się ograniczać gluten w swojej diecie, ale nie martwcie się, nie będzie nagle wszystkiego bez glutenu, no bo jakże to tak bez drożdżówki. Ciastka z tego przepisu są idealne jako spód do np. serników, gdzie wykorzystuje się już upieczone wcześniej ciastka, lub też jako idealna baza do wszelkich kruchych tart

greenscarf
Drożdżowy placek z wiśniami - pycha 188

upieczenie takiego ciasta potrzebne są nadzwyczajne zdolności. Zapewniam, nie są potrzebne, bo taki cudowny placek upieczesz bez trudu. Wystarczy zaopatrzyć się w wysoką foremkę i do dzieła! Drożdżówki są co prawda bardziej podzielne, ale to ciasto bije je na głowę. Łatwo się kroi i świetnie nadaje do zamrażania. Na pół godziny wcześniej wystarczy wyjąć porcję z zmrażarnika, postawić na blacie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżówki z borówkami 221

mąki 1 szklanka mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju, szczypta soli cukier waniliowy zaczyn: 4 dkg drożdży + 1 łyżka cukru + 2 łyżki maki i 1/4 szklanki … Czytaj dalej Drożdżówki z borówkami

czarrna od kuchni
Pyszne drożdżowe pierogi z morelą i migdałami 218

być nadziewane niesamowicie smacznym duetem. Ja wiem, że jeśli raz je zrobicie to będą dla wielu alternatywą dla kupnych rogalików faszerowanych nie wiadomo czym (chemią?)..., lub dla wszystkich innych drożdżówek z piekarni. Macie trochę czasu? -To poświęcicie się, przyodziejcie fartuchy i do pracy. Wysiłek wam się z pewnością opłaci, kiedy skosztujecie te cudeńka. Ja swoje pierogi robiłam na świeżych drożdżach

vaniliowoczekoladowa
DROŻDŻOWE PALUCHY Z SEREM 165

pieczenia. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Odstawimy na 15 minut, smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy w 175 st przez 15-20 minut do zrumienienia. Upieczone i ostudzone drożdżówki posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem z cukru pudru i soku pomarańczowego. Artykuł DROŻDŻOWE PALUCHY Z SEREM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Drożdżówki z morelami i kruszonką 239

Domowe drożdżówki z soczystymi kwaskowymi morelami i kruszonką. Takich nie kupicie nigdzie. Najlepsze są jeszcze lekko ciepłe. Pięknie pachną, wprost rozpływają się w ustach. Sprawdzony niezawodny przepis gwarantuje delikatne ciasto. Bułeczki nie są wcale trudne do zrobienia. Idealne na weekendowe leniwe śniadanie lub podwieczorek. Bardzo polecam :-) Składniki: (Na 11 szt.) Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka

maniapieczenia
owocowa drożdżówka z kakaową kruszonką... 184

kawałki rozsypać na cieście na owoce rozsypać kakaową kruszonkę, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55-60 minut, ciasto w blaszce wystudzić - drożdżówka jest lekka, puszysta i z kruszonką kakową smakuje wybornie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowe bułeczki z czerwonymi porzeczkami i kruszonką. 188

Macie jeszcze porzeczki? jeśli tak to koniecznie upieczcie te drożdżówki! są naprawdę pyszne! Polecam ... Składniki; 50 dag mąki pszennej 15 g  świeżych drożdży ok 1 szkl. mleka 2 jajka 3 łyżki cukru 10 dag masła Nadzienie; ok. 40 dag czerwonych porzeczek cukier mąka ziemniaczana Dodatkowo; 1 jajko do posmarowania bułeczek Kruszonka; 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 2 łyżki

Radość kipiąca uśmiechem.
Drożdżówki z morelami 151

Łączymy całość i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie obieramy morele i myjemy zioła. Owoce kroimy w plasterki, by łatwiej je układać na drożdżówkach. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, czy specjalną matą wielokrotnego użytku. Z ciasta formujemy bułeczki, lekko je spłaszczając i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia. Przykrywamy je bawełnianą ściereczką. Zostawiamy na godzinę

Karczma Honorietty
Focaccia z pomidorami i oliwkami 176

tego, czym w ogóle jest focaccia . Nie będę Wam tutaj przytaczał nudnej definicji. Chciałem to zrobić, ale usnąłem podczas pisania… Była nudna. Dla mnie focaccia to po prostu drożdżówka, w której zamiast borówek, truskawek czy malin, znajdziemy pomidory i oliwki. Oczywiście oliwki, jak i pomidory można zastąpić innymi składnikami. Świetnie sprawdzą się kapary, suszone pomidory, a nawet papryka

Blendman
drożdżowe owocowe... 171

mąka pszenna, wyrobić kruszonkę palcami i rozsypać na cieście piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-60 minut, ciasto w blaszce dobrze wystudzić - drożdżówka jest po prostu pyszna...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Koktajl owocowy na plażę 230

/2017/07/Ciasto-jogurtowe-z-jagodami.html 6 NIEBO - Pavlova z kremem bazyliowym i owocami  https://6niebokuchnia.blogspot.com/2017/07/pavlova-z-kremem-bazyliowym-i-owocami.html ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Domowe lody porzeczkowe na jogurcie https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/07/domowe-lody-porzeczkowe-na-jogurcie.html MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Drożdżówka z owocami i kruszonką https://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2017/07/drozdzowka-z-owocami-i-kruszonka.html

Grunt to przepis!
Drożdżówka z owocami i kruszonką 180

było mnie kilka dni..jakoś tak wyszło, że nie zaglądałam na bloga..ale postaram się zaglądać tu częściej i wstawiać przepisy..Tą drożdżówkę zrobiłam z jagodami i truskawkami, ale owoce można dać wg własnego uznania.. Ciasto dodaję do akcji  Owocowe słodkości. Razem ze mną udział w akcji brały: Angelika , Asa , Joasia  i Joasia . 50 dkg mąki

Moje domowe kucharzenie
Ciasto drożdżowe z morelami 190

raju. Zawsze mi się to ciasto kojarzy z babcinymi wypiekami, domem pełnym zapachów pieczonego ciasta. Teraz, kiedy mamy sezon na owoce koniecznie musicie upiec puszystą i mega smaczną drożdżówkę. Składniki 3 szklanki mąki pszennej 6 łyżek cukru 150 g masła 30 g świeżych  drożdży 4 żółtka 1 szklanka mleka 0,5 kg moreli cukier puder do posypania Drożdże pokruszyć

O kuchni z uczuciem
Rolada drożdżowa z serkiem, marcepanem i porzeczkami 187

Powiem Wam nieskromnie to najlepsza drożdżówka jaką udało mi się ostatnio upiec, choć na zdjęciu nie widać tego efektu zawinięcia –biały ser, jasny marcepan …tylko porzeczki się trochę przebijają to efekt smakowy jest naprawdę wow! Smaki doskonale się komponują , jest pulchna i nie za słodka, z tego przepisu wychodzi dwie dość spore drożdżowe rolady, w sezonie można zamiast porzeczek dać

Wanilia i Kardamon