drozdzowka - 3896 przepisów (strona:121/260)

CEBULARZE LUBELSKIE 133

Tak jak Kraków ma swoje obwarzanki, Zakopane – oscypki, a np. Poznań – rogale Marcińskie, tak Lublin słynie z cebularzy. Pewnie już wszyscy się z nimi

Ostra na Słodko
ROŚLINNY COMFORT FOOD dla każdego - recenzja książki 118

dwie części, w pierwszej z nich są przepisy na dania wytrawne, gdzie znajdziemy na przykład przepis na "paluszki bezrybne" z selera, druga część to słodkości i między innymi kuszące drożdżówki z budyniem i orzechami. Oprócz przepisów w swojej książce autor dzieli się z nami swoimi pomysłami na dietetyczne triki, sposobami na oszczędne posiłki, wykorzystujące wartościowe resztki, pokazuje sprzęty i produkty

Kuchnia z widokiem na ogród
Warkocz drożdżowy z nadzieniem szpinakowo-orzechowym 123

Drożdżowy warkocz z nadzieniem z pesto szpinakowym to propozycja drożdżówki na wytrawnie, wszak nie tylko słodkim człowiek żyje. Idealna przekąska, na drugie śniadanie do pracy/szkoły lub kolację. Jako nadzienie wykorzystałam pesto szpinakowe z tego przepisu na blogu. Miks szpinaku z orzechami włoskimi smakuje doskonale

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 126

może zabraknąć u mnie w domu drożdżowego ciasta ze śliwkami i kruszonką. Bardzo smaczny pomysł na umilenie sobie czasu przy filiżance kawy czy chociażby pomysł na śniadanie zamiast drożdżówki do kubka mleka. Jak dla mnie śliwki są bardzo wdzięcznym owocem do każdego rodzaju wypieku, pięknie pasują do ciast drożdżowych jak [...] Artykuł Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
kanelbullar ślimaczki cynamonowe 99

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na ciasto: 500 g mąki 250 ml mleka 25 g drożdży 80 g cukru 100 g

Domowy Smak Jedzenia
Co zamiast cukru? 81

rodzaje wypieków, które niestety nie wyjdą bez użycia cukru, np. ciasto drożdżowe. W pewnych sytuacjach można zrobić wyjątek i jak zawsze zachować zdrowy rozsądek. Wiadomo, że nikt nie piecze drożdżówek codziennie, ale jeśli od czasu do czasu zjemy i podamy taką słodycz naszym dzieciom, to świat się nie zawali! Pisząc ten tekst chciałam raczej zwrócić uwagę na nadmierną obecność słodyczy

Natka Pietruszki
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 153

Drożdżówka ze śliwkami zawsze kojarzy mi się z końcem lata i początkiem jesieni. Takie typowe ciasto na tą porę roku. Uwielbiam go. Lekkie, puszyste, a przy tym naprawdę proste w wykonaniu. Uda się nawet tym , którzy nie mają doświadczenia z ciastem drożdżowym, albo niekoniecznie się z nim lubią. Jeśli nie macie akurat na stanie śliwek, można wykorzystać każde inne owoce

Kuchnia z widokiem na ogród
Bułeczki drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 192

Pyszne,mięciutkie drożdżówki ze śliwkami które pokochacie.Proste do zrobienia,zawsze się udają i do tego ten zapach.....Pieczone śliweczki są mięciutkie i rewelacyjne.Idealne do kawy lub na podwieczorek lub bez okazji jak macie ochotę na coś pysznego - polecam gorąco

Swojskie jedzonko
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z JEZYNAMI I BUDYNIEM 166

pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Kiedy nasze "kółeczka" podwoją swoją objętość, dnem szklanki (lub innego naczynia mniejszego niż nasz kubek) wyciskamy dołek w naszych drożdżówkach. Do wgłębienia nakładamy trochę budyniu i owoców. Posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 20 minut (do uzyskania złotego koloru

Walijskie Pichcenie
Drożdżowe ze śliwkami i kakaową kruszonką 135

Jedynie tę ostatnią postanowiłam odrobinę urozmaicić dodając ciemne kakao. I szczerze powiem, że dobrze czasem zrobić coś jak drzewiej bywało. Dzięki temu dziś na śniadanie mieliśmy wszyscy zestaw obowiązkowy: drożdżówka ze szklanką mleka. Nikt nie narzekał.  A robi się taki placek na dużą blachę z następujących składników: - 600g mąki tortowej - 120g cukru - 120g masła stopionego  - 1 torebka suchych

I tu będę miała takie te
Śniadaniowe kokilki z jajkiem, serem i szynką 125

Zdaję sobie sprawę, że w środku tygodnia wśród zgiełku i codziennych obowiązków, ciężko wygospodarować czas na tak wykwintne śniadanie. Zwykle jest to szybka kanapka, albo jogurt z drożdżówką. W czasie weekendu, kiedy czasu zwykle jest nieco więcej, zachęcam do przyrządzenia śniadania na ciepło. Kokilki wypełnione szklistą smażoną cebulką, chrupiące kawałki chudego boczku, ciągnący się ser i oczywiście jajka z półpłynnym

ProstePesto.pl
Domowe drożdżówki ze śliwkami i różą 121

Domowe drożdżówki są pyszne i bardzo proste do przygotowania. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek, to jedne z najzdrowszych wypieków. Wartości odżywcze drożdżowych bułeczek łatwo zwiększyć poprzez zamianę zwykłej mąki pszennej na orkiszową i dodatkowo przez podmianę części mąki na pełną błonnika mąkę pełnoziarnistą. Posypka z orzechów włoskich to dodatkowy element zdrowotny i pyszne wykończenie zamiast przesłodzonego, niezdrowego lukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 28-29.08 ) 136

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.08 ) 161

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Słodkie bułeczki z marmoladą 110

Domowe drożdżowe bułeczki z marmoladą to gwarancja pysznych drożdżówek! Sprawdzą się idealnie na wycieczkę w góry, spacer do lasu czy też jako drugie śniadanie do pracy i szkoły. Smok ostrzega, że przygotowanie ich wymaga pewnej dozy cierpliwości, ale gwarantuje, że warto. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/slodkie-buleczki-drozdzowe-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020

Bardzo Gruby Smok