Po dość długiej przerwie powróciłam do wirtualnej Piekarni Amber , by upiec te wspaniałe precle. Już od dawna myślałam o ich upieczeniu, a tu taka okazja. Pieczenie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasto: 400 g mąki pszennej 100 g mąki kukurydzianej 50 g masła 40 g drożdży + 1 łyżeczka cukru + 1/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mleka 2 jajka
czarrna od kuchniSkładniki na ciasto: 50 g drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka
Kocham CzekoladęSkładniki: 400 g dobrej mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 1 całe jajko 75 ml cukru ok. 150 ml mleka 50 g masła 1/4 łyżeczki soli
Kocham CzekoladęW tym roku w lasach jest bardzo dużo jagód. Warto przejść się na chwilkę aby upiec tak pyszne jagodzianki, pulchne, lekkie jak piórko, skrywające bardzo dużo
Kocham CzekoladęKwietniowa Piekarnia Amber a w niej wypiekamy precle. Lubicie precle? chyba nie ma takiej osoby co by ich nie lubiła a jeśli jest to niech da
Moje Małe CzarowanieW obecnej sytuacji gdy w sklepach drożdży wszelakich brak a za zakwas boicie się zabrać, mam jeszcze inny, prosty sposób na ich wyhodowanie. Można na wodzie
Moje Małe CzarowaniePrzepis na idealne drożdżówki, które możecie wypełnić czym Wam się podoba. U nas zagościły dziś w dwóch wersjach – jedne tradycyjne z marmoladą wieloowocową, drugie z
Fascynacje AniWitajcie w nowym tygodniu, ostatnim już kwietnia (kiedy to zleciało?) Jakiś czas temu, niemal po sąsiedzku napisała do mnie dziewczyna, że korzysta z moich przepisów, ale
Kuchnia w czekoladzieCoś dla wielbicieli cynamonu. Pyszne mięciutkie cynamonki. Syn sobie zażyczył, bo wcześniej kupował takie w piekarni i tak go teraz chęć naszła. Wiecie już chyba, że
Agusiowe smakołykiCzy można mrozić świeże drożdże? Tak, można! Nierzadko kupujemy świeże drożdże i albo ich nie zużyjemy w całości, albo w ogóle przeleżą zapomniane w lodówce. Dobrym
Di gotujeSkładniki: 5 jajek 200 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 100 g masła 35 g drożdży + 1/4 szklanki mleka 100 g cukru pudru, u mnie
czarrna od kuchniPuszyste, mięciutkie i pachnące – takie są właśnie bułki śniadaniowe z tego przepisu. Do tego trochę masła i ulubionych dodatków i pełnia szczęścia od rana. Na zdjęciu
Słodki sentyment