Zapraszam dzisiaj na pyszny domowy makowiec taka próba przedświąteczna :) Do makowca polecam gotową masę makową z bakaliami od firmy Helio . Masa makowa z bakaliami HELIO w 3,3 kg puszce to rozwiązanie idealne dla cateringu, cukierników i szefów kuchni. Jest to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów. Masa
Sama słodycz i szczypta chiliKalafior to moje ulubione warzywo w styczniu, a burgery z kalafiora na ostro są po prostu przepyszne! Uwielbiam warzywne burgery , a te z kalafiora to zdrowy
codojedzeniaDomowych piekarzy zachęcam do upieczenia chleba na święta z tego przepisu. Jego wielkość i duża ilość mąki żytniej sprawia, że chleb długo zachowuje świeżość. Przy tym jest delikatny z miękkim wnętrzem i wypieczoną chrupiącą skórką, która również chroni środek przed wysychaniem. Jakiś czas temu w komentarzach pod którymś z kolejnych chlebów mojego autorstwa, internauta napisał tak: cyt. „ Jak ja czytam(...)620g, 890, to już mam dość pieczenia, chleba, i tego wszystkiego, co się z tym wiąże. Jakaś miarka np. szklanka, ale nie 890g. Piekę ciasta, torty i nigdy nie stosuje tak głupawych miar, to w końcu tylko chleb .” No cóż to w końcu tylko tort, jak się zrobi trochę więcej kremu można nim przykryć niedoskonałości:). Nie mam nic przeciwko używaniu
Leśny ZakątekDania z makronem od zawsze na blogu cieszą się dużą popularnością. Dlatego postanowiłam ułatwić Wam szukanie i zebrałam 20 najlepszych przepisów na dania makaronowe. Do wyboru
Kuchnia MagdaLenyzaoszczędzicie czas podczas przygotowywania (a przy okazji opróżnicie nieco spiżarnię ;)). Muszę przyznać, że ta masa to jedna z moich ulubionych i na pewno wykorzystam ten pomysł jeszcze wielokrotnie Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru Biszkopt pełnoziarnisty: 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 5 jajek Krem budyniowy na śmietance(...)mleczka kokosowego (stała część) 5 łyżek ksylitolu lub erytrytolu 1 łyżka mąki kokosowej 1 budyń na 3/4 l mleka 2 łyżki ksylitolu Warstwa jabłkowa: 1 słoik (około 400 ml) domowego musu jabłkowego 150 ml wody 1 galaretka dowolnego smaku (najlepiej bez cukru) do nasączenia: domowy ekstrakt waniliowy, przegotowana woda do dekoracji: dowolne ozdoby, wiórki kokosowe. Białka oddzielić od żółtek. Ubić
Fitkotambitnie, od przepisu na domowy makaron. Dziecko, które nigdy nic nie ugotowało, mogłoby się więc zniechęcić zaczynając od tak pracochłonnego przepisu. Chyba że mamy dobrego robota kuchennego czy innego KitchenAida to wtedy nie ma tematu. Dziecko, które gotuje będzie natomiast zachwycone, bo przepisy są bardzo praktyczne. Można nauczyć się z tej książki jak zrobić tort urodzinowy, który pozwoli dziecku zabłysnąć
Ugotowane pozamiatanepasjonujący rozdział poświęcony porządkom domowym oraz "dyspozycye obiadów na cały rok" . Wymaga szacunku. Zniszczony grzbiet i delikatne, naderwane kartki nie pozwalają na pospieszne wertowanie książki. Zresztą nie ma mowy o pośpiechu. Każdy przepis i rada są tak niezwykłe i niecodzienne, że słowa KUCHARZA czyta się z wypiekami na twarzy. Nie ważne, że do upieczenia tortu nakazuje użycia 22 żółtek
KUCHARNIAMałe cudeńka :) Nie dość, że pyszne to jeszcze pięknie się prezentują, a to za sprawą obłędnego kremu na bazie jagód, mascarpone i bitej śmietany. Krem jest
Domowa Cookierenka Agizrobiłam pyszny tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami – truskawkami, jeżynami i borówkami. Tort był tak dobry, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Przepis jest bardzo prosty, tort robi się bardzo szybko. To kto go upiecze? Składniki na formę o średnicy 20 -22 cm 5 jajek (białka odzielone od żółtek) 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej(...)śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Ulubione owoce Sok do nasączenia biszkoptu: sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/3 szklanki letniej wody 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego. Wykonanie: Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania – zacznij stopniowo dodawać cukier. Dalej ubijając – zacznij dodawać żółtko po żółtku. W drugim naczyniu połącz ze sobą
Moja pasja smakunajbliższej boulangerie . Owiń kawałek chleba w czystą białą serwetkę i daj go pierwszej napotkanej rankiem osobie. Urok zostanie zdjęty." * W styczniu nasze kuchnie, Amber i moją, zamieniamy w domowe boulangerie i oddajemy się kuchennej magii. Zagniatamy, wyrabiamy i czekamy na naszą un peu de bonheur , odrobinę szczęścia. Rozpieszczamy podniebienia. Pieczemy na słodko. Dzielimy się od rana i przepędzamy złe myśli(...)budzę się pierwsza. Wykradam dniowi tylko dla siebie. Ta cisza oddycha spokojnym snem domu. Wychodzę z sypialni cichutko, na paluszkach, jakbym skradała się do ukrytego w lodówce tortu. Poranna cisza jest jak wisienka, którą z tego tortu wyjadam. Tylko moja, bezwstydnie skradziona. Rozgryzana rozkosznie, powoli, do ostatniej sekundy milczenia. Zarzucam ciepły szlafrok i trochę jak intruz
KUCHARNIApresto avverarsi!!! **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno) **** Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini
La grande e la piccola cuocasię do przekładania tortów, do lodów (tak! zimą też kocham lody) i do galaretki, do wszystkiego! Taki mus jest idealny dla dzieci, które nie lubią kawałków owoców w dżemie... Polecam, serdecznie polecam! Składniki (na 2 słoiczki o pojemności 500 gram): 1,800-2 kg truskawek 200 gram cukru 1/2 szklanki wody różanej *Pamiętajmy! Do domowych przetworów nie trzeba dodawać
Mango Papaja***** Szast! Jakaś myśl przebiegnie przez głowę. Spojrzę w danym kierunku, pomyślę o czymś, usłyszę coś, powiążę fakt i ta-dam! Jest. Nowa idea. Z gotowaniem
W kuchni Karmel-itkichcieliby kupić choć jedno opakowanie raz na jakiś czas... Mam nadzieję, że uśmiechniecie się na widok tortu choć trochę, a nie poczujecie zgorszeni, bo to tylko.... tort w kształcie papieru... 😉 I do tego PRZEPYSZNY, i z tanich, oraz łatwo dostępnych składników. Chciałabym dziś napisać Wam również o moich ostatnich przemyśleniach... Obserwuję(...)przygotowywanie śniadania, obiadu czy kolacji wreszcie robię ze spokojem, mam czas by celebrować szykowanie posiłków i daje mi to naprawę ogromną radość... A wyciskanie codziennie domowych soków stało się już moim rytuałem.... Spędzam również czas w social mediach... Głównie na Instagramie, gdzie mam swoich ulubionych twórców, których obserwuję od bardzo długiego czasu... Nie marnuję
Słodko-Słony Świat Ilonymojprzepisna.pl | Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem Na niedzielę polecam ciasto mojego autorstwa! Rabarbarowa szarlotka z budyniem cytrynowym. Na mące orkiszowej. Z małą ilością cukru. Przepyszna na
moj przepis na