Składniki: 2 op serka Ricotta ( 400g) 2 jajka 1 kieliszek dobrej jakości mocnego alkoholu 0,5 kubka brązowego cukru 1 kubek puree z dyni 1 op
Luźna Kuchniatradycyjny sernik z brzoskwiniami zmieniłam i dodałam rabarbar. Uwielbiam wszelkie ciasta z dodatkiem tego warzywa. Już nie mogłam się doczekać kiedy upiekę z niego coś dobrego. Tym razem miałam wielką ochotę na sernik. Polecam Wam z całego serca. Rabarbar idealnie łączy się w smaku z sernikiem, delikatną pianką oraz chrupiącą kruszonką. Ciężko mu się oprzeć:) Ciasto: 3 szkl
Smakołyki Asina zimno czyli nie trzeba go piec, ale coś za coś. Piec nie trzeba, ale trzeba użyć żelatyny. Wiem, że nie każdy ma do żelatyny dobre podejście To był akurat mój pierwszy sernik na zimno i wyszedł rewelacyjnie, dlatego serdecznie polecam. Przepis znajdziecie TUTAJ PRZEKŁADANIEC CHAŁWOWY NA HERBATNIKACH Ciasto chałwowe do pieczenia Nie mogło tutaj zabraknąć jednego
Relaxtimeprzyznać ale jeszcze nigdy nie piekłam tradycyjnego sernika. Na pewno, niedługo taki przepis się pojawi. Jednak tym razem, zamierzamy się podzielić, przepisem na pyszny sernik jagodowy. Smak ciasta jest na prawdę bardzo dobry i wyjątkowy. Przygotowany został na imprezę urodzinową. Jednak pasuje na każdą inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego(...)dodajemy twaróg sernikowy i na koniec mus jagodowy. Chwilkę miksując. Masę serową wylewamy na przypieczony spód. Pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę. Po tym czasie odstawiamy sernik do przestygnięcia i ubijamy śmietanę z cukrem. Całość posypujemy jagodami
Pan i Pani Smith w kuchniWtedy właśnie postanowiłam wypróbować ten produkt. Dla własnych potrzeb troszkę jednak to zmodyfikowałam dodając kakao i świeże owoce. Ogólnie w smaku całkiem dobre, choć daleko im do prawdziwego sernika na zimno:) Składniki: 3 opakowania Sernik na zimno Gellwe kubek , 300ml mleka, łyżka kakao, 200g świeżych borówek amerykańskich. Wykonanie Do miski miksera wlać mleko, wsypać serniczki. Miksować około
Z miłości do słodkościUwielbiam sernik. Jestem jego fanatycznym miłośnikiem. Mógłbym go jeść bez przerwy o każdej porze dnia i nocy. I choć przysmak ten jest bardzo popularny w Polsce, to jednak z Polski nie pochodzi. Pierwsze wzmianki dotyczące wypieku tego ciasta pochodzą już z czasów starożytnej Grecji, gdzie karmiono nim olimpijczyków. Podobnie wygląda sprawa z makowcem. Ciasta z domieszką maku robili już(...)choć uważa się, że stolicą ciasta kruchego jest Francja, ojczyzna wszelkiego rodzaju tart, to receptura na nie musiała przejść od Egiptu przez Grecję, Rzym, aby na dobre osiedlić się we Francji. Skoro sernik, makowiec i ciasto kruche to jedne z ulubionych nie tylko przeze mnie, ale zapewne też przez wielu z Was ciasta, to czemu nie połączyć
Jacob Tasteszwiązanych z blogiem, a jednym z nich jest przygotowanie dla Was wielu sprawdzonych przepisów na ciasta. Jakie ciasta są moimi ulubionymi? Tradycyjne klasyki – szarlotka, sernik, kruche ciasta z owocami. Jeśli macie dobry przepis to takie ciasto wygra z nawet najbardziej wymyślnymi i pięknie wyglądającymi smakołykami z cukierni. Ponadto wiecie co jest w środku, dodajecie tylko składniki najlepszej jakości
nietylkopasta.plSernik Okres Nowego Roku to czas niezwykły i jest również czas na delikatny i puszysty sernik. O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu wanilii i rodzynek. składniki kruche ciasto ( spód i wierzch) 350 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka(...)przekładamy do tortownicy, w ierzch sernika dekorujemy pozostałą częścią kruchego ciasta ( układając je na przykład w formie kratki) i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 50 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 25-35 minut. Upieczone ciasto
Miód i pieprzPyszny sernik kawowy na krakersach, okazał się hitem w moim domu. Serniczek szybko zniknął z talerza, domownicy nie wierzyli że może być dobry na słonych krakersach, a jednak był wyśmienity. Sernik kawowy na krakersach Składniki: masa kawowa biały ser w kostkach - 1 kg cukier - 3/4 szkl śmietana kremówka - 2 szkl kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki woda gotowana
Kuchnia DanusiPonętna. Iście rubensowska. Zaokrąglona gdzie trzeba, z pięknie wyrzeźbioną kibicią. Tylko czasem pozornie gruboskórna, o wnętrzu słodkim i jędrnym. Uwielbia dobre towarzystwo, najchętniej o francuskim rodowodzie. Nie stroni też od czekolady, wina i korzennych zapachów. Gruszka. Królowa września. Wzięła we władanie nasze kuchnie, Amber i moją. Uległyśmy z rozkoszą. Urokom gruszki nie można się oprzeć. Oto do czego nas zainspirowała(...)doprawiony nalewką z pigwy pasuje tu idealnie. Całość tworzy słodko-wytrawny deser, który na stałe wpisuję w moje wrześniowe menu. Choć przyznam, że jest tak dobry, iż mogę go jeść przez okrągły rok. SERNIK Z GORGONZOLI Z GRUSZKAMI W SOSIE PIGWOWYM 75 g pokruszonych krakersów - użyłam domowych z tego przepisu (klik) 350 g twarożku - użyłam serka President
KUCHARNIAznają tego ciasta. Bo to taki polski wynalazek :) Sernik wiedeński charakteryzuje tym, że nie ma kruchego spodu, a w samym cieście serowym jest sporo bakalii. Na wiedeńskiej starówce można za to zamówić Topfenstrudel w formie strucli serowej podawanej na ciepło i takie ciasto wypróbowaliśmy - bardzo dobre. Typowym austriackim wypiekiem jest(...)zdecydowanie tort Sachera - to tort czekoladowy z polewą czekoladową i nadzieniem z morelowej marmolady. Również wypróbowałam i Wam polecam :) A poniżej przepis na polski sernik po wiedeńsku :) Składniki: 1 kg białego sera półtłustego - lub dobrego wiaderkowego 8 jajek 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki miękkiego masła (100g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat waniliowy
Kuchnia domowa Anidość zwartą, smakuje dobrym twarogiem dlatego warto, aby właśnie twaróg był najwyższej jakości. Jeżeli użyjecie twarogu z wiaderka i jest na opakowaniu napisane, aby zmniejszyć ilość masła to dodajcie go mniej (100 g). Nie dodaję do niego bakalii, gdyż za nimi w serniku nie przepadam, ale śmiało możecie je dosypać. Jeżeli szukacie innych pomysłów na sprawdzone serniki to zapraszam
Pieguskowa Kuchniaprostu odwiedzić Śródkę. Pamiętajcie, aby do masy na sernik użyć składników w temperaturze pokojowej (wyjęte 3 godziny przed pieczeniem z lodówki), a także dobrej jakości twarogu (zmielonego półtłustego lub bardzo gęstego wiaderkowego) – wtedy sernik na pewno uda się perfekcyjnie. Sernik z mango – masa: 1 kg mielonego twarogu 35 g mąki ziemniaczanej (ok. 3 łyżki
Poezja smakuczekolady, ale sernik z fistaszkami oraz czekoladowy bez wątpienia w niczym mu nie ustępują. Pomarańczowy sernik świąteczny Sernik z fistaszkami Sernik czekoladowy Sernik z polewą czekoladowo-orzechową Dobrym rozwiązaniem może okazać się kombinacja ciasta z serem, dlatego koniecznie wypróbujcie przepis na ciasto kakaowe z kulkami serowymi. Ciasto z serowymi kulkami Dla tych, którzy preferują Świeta
Fitsweet.mechyba jednak dzisiaj pójdzie spać. No ale nie zapominajmy o upieczonym już leśnym mchu i gościach. Co prawda świeczki były, Artemis zadowolona, ale coś dobrego by zjedli. Dla gości upiekliśmy sernik z jagodami i przełożyliśmy ciasto kremem i owocami. Niestety nie udało mi się uchwycić zdjęcia na stole, bo zostało mi już tylko to... Także tego - goście syci
Przepysznik - BLW i nie tylkoRadosnych Świąt! Pogody ducha, uśmiechu i dużo dużo słońca. A do tego smacznych babek, serników, mazurków i jajek oczywiście. Wszystkiego dobrego !!! życzy Kasia
Pełny talerz