najlepsza z wypróbowanych smaków) ze skórką pomarańczową - klasyczny smak doskonały do deserów i wypieków - na nadchodzące święta jak znalazł - kolejna kompozycja, która baardzo przypadła mi do gustu (koleżankom z pracy również) fruit & crunchy - pyszna czekolada deserowa z suszoną morelą i chrupkimi płatkami Czekolady z pewnością zadowolą smakoszy oraz znajdą wiele zastosowań w przygotowywaniu słodkości. Smaki są wyważone, różnorodne
Kuchnia po mojemuDzisiaj kupiony paprykarz smakiem wcale nie przypomina tego 'starego' więc zamiast jeść 'byle co' z puszki zróbcie pastę sami, bo jest naprawdę prosta w przygotowaniu i dzięki niewielkiemu nakładowi pracy możecie ciszyć się fantastycznym smakiem paprykarzu domowej produkcji :) Ja z tą kanapką przeniosłam się do cudownych lat... ... zapraszam i Was! :) * wędzona makrela- 1 szt. (ok 300g) * ryż
Kraina Miodem Płynącadwóch wersjach: ze szpinakiem lub bez. Tak przyrządzone ravioli są daniem typowo śniadaniowym - takie jajko zamknięte w makaronie. Jednak jak dla mnie jest przy nim za dużo pracy aby robić to wczesną porą... ale, że są przepyszne to możemy zrobić mały wyjątek i podawać je również na obiad. Genialnie smakują po prostu polane masłem. Jest to naprawdę wyjątkowe danie więc
sierotka maRysia w kuchniczwartkowy poranek zapraszam na pyszne ciasteczka pachnące cynamonem. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. W łatwy i szybki sposób możemy przygotować te pyszne cynamonowe ciasteczka. SKŁADNIKI: 200g mąki , 100g masła , 1 jajko , 1 łyżka miodu sztucznego JAMAR , 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżeczki cynamonu , 1/2 słoiczka powideł śliwkowych. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasigorszy. Ja kiedyś chciałam być wyższa. No bo co może człowiek, który ma metr pięćdziesiąt w kapeluszu :) Z czasem zaczęłam dostrzegać pozytywne strony swojego wzrostu. Na przykład ostatnio w pracy zostaliśmy przeniesieni do nowego pomieszczenia i mamy nowe biurka. Ci wysocy z trudem mieszczą swoje długaśne nogi, a dla mnie w sam raz. Poza tym dla tych niskich kobiet Bóg
Niebieski kubek z kawaomlety. Nie trzeba nad nimi stać, nie trzeba obracać – nie mogą się nie udać :) U nas często na kolację, ale nadają się też na śniadanie czy drugie śniadanie do pracy (na zimno również są smaczne). Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji
Bazując na smakuWarto rozpocząć już teraz, aby późniejszy czas wolny przeznaczyć na przyjemne zakupowe szaleństwo, rodzinne gotowanie i celebrowanie. To najpiękniejszy czas w roku, niepowtarzalna atmosfera, bajeczny nastrój i wspomnienia. Sporo pracy przed nami, ale jeśli tylko się postaramy, zostanie nam to wynagrodzone. Przedświąteczne porządki musimy sobie zaplanować. Najlepiej na początek zająć się zbędnymi przedmiotami w domu, które tylko zajmują sporo miejsca
Moja smaczna kuchniatemperatura jest nadal na tyle wysoka, że w przydomowej altanie ( wiacie czy też w garażu), możemy powiesić masze wędliny do obsuszenia. Metoda ta ma jeszcze tą zaletę, że całą prace wykonuje za nas czas, my musimy tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać. składniki 2-3 kg połaci wieprzowego, niezbyt tłustego, boczku mieszanka peklująca na kilogram mięsa 25 g soli
Miód i pieprztylko chcecie. Jak tak patrzyłam na te o świątecznych kształtach, to pomyślałam sobie, że takie czekoladki świetnie będą się nadawać na prezent bliskiej nam osobie, a pracy przy nich niewiele,naprawdę! SERDECZNIE Was POZDRAWIA Wasza BLONDYNKA
Blondynka Gotujeostatnie 5 minut w piekarniku. Po upieczeniu, bułeczki zdjąć z blachy i studzić na metalowej kratce. Są idealne do zabrania w kieszeń na drugie śniadanie do pracy
Grunt to przepis!potem nawet melisa (moja kolejna BFF) mnie nie uśpi Zanim przejdę do terapii ciastem z czekoladą, wyjaśnię jeszcze jedną kwestię. Jak mam na to czas, to naprawdę lubię swoją pracę. I rozumiem trudną sytuację, i to jakie są priorytety. Tylko po prostu nie mam teraz siły na empatię. Operuję na samym spodzie piramidy Maslowa a tu liczy się tylko przetrwanie
les mirabelleskilka zadań do wykonania. Podzieleni na kilka grup mieliśmy ugotować zupę rybną, zrobić rybnego burgera lub kanapkę i stanąć do konkursu na rozpoznawanie gatunków ryb. Ruszyliśmy więc do pracy. W mojej drużynie znalazły się Justyna z bloga Bistro Mama i Ilona z Uwielbiam gotować . Do dyspozycji miałyśmy świetnie zaopatrzony Ryneczek Lidla i oczywiście świeże ryby z pobliskich stawów. Zarówno
Moje Kuchenne Rewelacjesiostrą, skradałyśmy się do lodówki i bez wiedzy rodziców zajadałyśmy nasz ulubiony ser żółty z ogromnymi dziurami. Problem pojawiał się dopiero wieczorem, gdy nas bolały brzuchy, a rodzice po pracy, zastanawiali się, gdzie podziała się 400 gramowa kostka żółtego sera ;) Pozdrawiam!" Kolczyki jajka sadzone wywalczyła Katarzyna P. za komentarz: "Która biżuteria przypadła mi najbardziej do gustu i dlaczego
Mania Wypiekania