Moja propozycja na dobry obiadek. Dużo warzyw i mięsko, mniam. Schab lekko rozbić, jeśli ma tłuszczyk na bokach to ponacinać. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni
Kuchnia PokoleńStromboli czyli pizza lub calzone, tylko że wykonane i podane inaczej. Stromboli nadziewane kiełbasą i serem. Pycha Przygotowanie ciasta – do kubka dodać drożdże,szczyptę soli
Kuchnia PokoleńCiasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze
KorniszonkiProste w wykonaniu, zdrowe i lekkie pralinki. kokosowe. Smakują podobnie do wafelków princessa. Dzięki waflom ryżowym są chrupiące w środku, więc jeśli wolicie żeby wafle nie
Słodka StrefaTym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Oj boskie są te racuszki, gdybym mogła, to jadłabym je codziennie, ale o wagę trzeba dbać J No reklamować chyba ich zbytnio nie muszę, bo smakiem
Calzonella.comWarsztaty w klasie 3a SP1 w Sanoku W poniedziałek 09.10.2017 r. po raz trzeci warsztaty z dziećmi prowadziłam, pyszne, batony bakaliowe z nimi robiłam. Na
Moniki SmakołykiBrownie to takie cudowne ciasto którego nie można zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jedna z legend głosi że pewna Pani domu (Mildred Brownie Schrumpf),
Piekarz-Kucharz-GarkotłukSmacznego. Szybko i pysznie. Kukurydzę, ananasy, seler odcedzić i wrzucić do miski. Szynkę pokroić w cienkie paski. Wszystko wymieszać. Dodać majonezu według uznania. Doprawić solą i
Kuchnia PokoleńChleb który pachnie lasem i grzybami. Do chleba dodałam zupę grzybową borowikową Winiary dzięki czemu zyskał jeszcze fajniejszy smak. Domowy chlebek grzybowy jeszcze ciepły z masełkiem
wesoła kuchniaPlacki serowe z dynią na słodko to moja propozycja na wykorzystanie dyni w czasie, gdy jest na nią największy popyt i podaż. Póki sezon na dynię
Magiczny GarnekJuż dawno miałam je zrobione i zdjęcia czekały na wystawienie na blogu. Były bardzo dobre, nigdy nie myślałam że z musem będą takie pyszne. Szczerze to
Kuchnia PokoleńZ tymi wegańskimi przepisami to nigdy nic nie wiadomo… Człowiek myśli, że jest w nich jedno, a jest coś innego Właściwie każdy z naszych gości kosztujący
Lamarida.plZdrowy, lekki i co najważniejsze, smaczny deser z tapioki i mleka kokosowego. Lekko płynny, kremowy, dobrze wyważony pod względem słodyczy. Z dodatkiem pestek granatu i plasterków
cool and mintyTakie pierogi zawsze powinny być w naszych zamrażarkach, są super. Dzięki babuni mojej synowej już nie szukam innego przepisu na pierogi. Ten który dostałam od niej
Kuchnia Pokoleń