Co jakiś czas robię moim domownikom przerwę od chleba (zwykle jadamy chleby na zakwasie ), wówczas najczęściej eksperymentuję i tworzę nowe bułki, by nie było
Smaczne ZdroweDziś zapraszam Was na zdrowy krem czekoladowy . Podałam go w małych szklaneczka z dodatkiem borówek i listków świeżej mięty. Ale równie pysznie smakuje sam lub w
Słodkie okruszkiDesery z ryżem na mleku są przepyszne i łatwe do zrobienia. Najlepiej jest wcześniej ugotować ryż, zrobić większą porcję np. na śniadanie, a reszta świetnie nada
dolcevitainmykitchenDziś zapraszam Was na wspaniałe chrupiące gofry. Idealne na obiad lub deser. Osobiście od zawsze uwielbiałam gofry. Wspominam w szczególności te znad morza, gdy jako mała
Słodkie okruszkiDorayaki to bardzo popularny japoński przysmak złożony z dwóch niewielkich naleśników przełożonych słodką pastą z fasoli adzuki. W mojej wersji naleśniki są zrobione z dodatkiem japońskiej
Lamarida.pl- Herbatę Tobie zrobię, - mówię do Weronki, która zmarznięta wpadła do nas prosto z uczelni. Chwilę później kuzynka obejmuje dłońmi parujący kubek z aromatycznym naparem. Na
Obiad gotowyUwielbiam bataty, choć przyznam, że teraz częściej je kupuję ze względu na córkę. Bataty, czyli słodkie ziemniaki są zdrowsze od tych klasycznych, popularnych na naszych stołach
Di gotujeSurówka z marchewki i pomarańczy to idealny dodatek do obiadu. Jeżeli przygotowujecie ją dla młodszych dzieci proponuję pominąć papryczkę chilli. Więcej pomysłów na przystawki do obiadu znajdziecie na moim blogu w zakładce Surówki. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych dań mile widziane. Składniki 3 średnie marchewki 1 pomarańcza
O kuchni z uczuciemSą to jedne z najszybszych muffinek, które z pewnością podbiją serce niejednego miłośnika keksów. Mieszanka keksowa nadaje im niepowtarzalnego smaku oraz sprawia, że na jednym ciastku
Di gotujeZupa z pieczonych batatów , czyli zupa-krem ze słodkich ziemniaków, upieczonych wcześniej w piekarniku. Zupa z mlekiem kokosowym z nutą imbiru i aromatem, pochodzącym z liści
Moja DelicjaChaczapuri jest przysmakiem kuchni gruzińskiej. Jemy je mieszając żółtko z serem i masłem które układamy po wyjęciu z piekarnika. Placek jemy odrywając końce i maczając je
wesoła kuchniaPrzepis ten mam od mojej siostrzenicy Madziuni. Wszystkim bardzo smakowały. Wszystkie składniki mokre wrzucić do garnuszka i podgrzewać aż wszystko się rozpuści i połączy. Ostudzić. Produkty
Kuchnia PokoleńBatoniki to zawsze dobry sposób na pyszną i zdrową przekąskę, na którą można sobie pozwolić (w zależności od składników) nawet
Kolorowy PrzepisownikŁatwe i bardzo szybkie ciasteczka bezglutenowe. Tak proste, że przygotowywała je moja ośmioletnia Córcia. Sama odmierzała składniki, zagniatała ciasto, rozwałkowywała, wykrawała, dekorowała i na
Smaczne ZdroweAromatyczny ryż gotowany na rosole, miękkie i delikatne mięso (najlepiej z 'odzysku'- z rosołu/zupy), słodka, gotowana mini marchewka, zielony groszek plus sos na bazie masła
Kraina Miodem Płynąca