diety - 12042 przepisów (strona:213/803)

Sos balsamiczny – moc smaku, moc zdrowia 274

jelit, pomaga też oczyszczać organizm ze szkodliwych toksyn. Ocet ten ułatwia odchudzanie, ma rewelacyjny wpływ na serce, pomaga też walczyć ze złym cholesterolem. Jak wykorzystać ten dodatek w codziennej diecie? Sos ten dobrze sprawdza się jako dodatek do potraw mięsnych, choć zazwyczaj wykorzystywany jest jako uniwersalny sos sałatkowy . Ciemna barwa i gęsta konsystencja sprawiają, że jest on również ciekawą dekoracją

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy z twarogu z budyniem bananowym 175

polane miodem, czy nektarem z agawy. Zastępując cukier puder stewią lub ksylitolem – otrzymamy danie dla diabetyka. Używając budynie i proszek bez glutenu – otrzymamy danie dla osób na diecie bezglutenowej. Wszystkim gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam i również polecam : Racuszki z twarogu Bezglutenowe racuszki z twarogu Wydrukuj przepis The post Racuchy z twarogu z budyniem bananowym appeared first

mojewypiekiinietylko
Detoks. Smoothie. Dla zdrowia. 613

jesteśmy bardziej zdyscyplinowani a czasami puszczamy oko i sobie folgujemy. Dla mnie (z wykształcenia jestem specjalistą ds. żywienia) , zdrowy styl życia to na pewno nie jest bycie na ciągłej diecie i jedzenie sałaty, kurczaka, i produktów "zero". Zdrowe odżywianie to przede wszystkim regularne posiłki, picie odpowiedniej ilości wody, ruch, sport i kupowanie produktów wysokiej jakości, jak najmniej przetworzonych, ze sprawdzonych

SMYKWKUCHNI
Carpaccio z buraków z rukolą 202

Carpaccio z buraków z rukolą to świetna propozycja dla wszystkich, którzy dbają o linię, są na diecie, albo po prostu mają ochotę na coś innego aniżeli schabowy :) Carpaccio z buraków świetnie będzie nadawało się jako przystawka na przyjęcie lub jako lunch do pracy . Carpaccio z buraków z rukolą – składniki (na 2-3 porcje) 2 duże buraki garść rukoli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jesienny bezglutenowy tort buraczany z granatem 250

Uwielbiamy wykonywać słodkości z sezonowych produktów, dlatego i taki też jest nasz torcik, który idealnie komponuje się w jesienną aurę jednocześnie ją osładzając :) Będąc na diecie bezglutenowej do wykonania tego tortu użyliśmy mąk nie zawierających białek glutenowych niemniej bez problemu można go zrobić na zwykłej mące pszennej tortowej :) Składniki na ciasto

Kuchenne Wariacje
Dorsz w migdałach z sosem winnym 279

Ryby górą! Kto może ich nie kochać? Zawierają wiele cennych składników odżywczych, minerałów i zdrowych tłuszczy, które są niezbędne w naszej diecie. Moją ulubioną rybą jest dorsz. Jego mięso jest delikatne, rozpływające się w ustach. Dzisiaj przedstawiam Wam filety z dorsza w migdałowej panierce. Podaję je z sosem żurawinowym na bazie czerwonego, wytrawnego wina. Proste, smaczne a wykonanie całego dania

Jaglusia
Pulpeciki drobiowe z surówką z czarnej rzodkwi 222

Dieta? Nie!  Detox organizmu od fast foodów, od niezdrowego jedzenia...  Czyli ogólna poprawa samopoczucia! :) Dzisiaj coś ogólnie wszystkim znanego ale w wersji fit!  Pulpeciki drobiowe z surówką z czarnej rzodkwi  Pulpeciki:  0,5 kg mielonego mięsa drobiowego (u mnie mielone filety z kurczaka) 2 jajka  1 duża cebula 3 łyżki płatków kukurydzianych lub owsianych

Kuchnia moimi oczami
Jaglany Biszkopt Bezglutenowy ze śliwkami 241

Bardzo prosty przepis na ciasto bezglutenowe    Potrzebujesz: 5 jajek nie z lodówki 140 g cukru 150 g mąki jaglanej łyżka mąki ziemniaczanej jeśli się

Matka Żywicielka
11 grzechów zdrowej diety 118

rozwijających się na tle nieprawidłowego żywienia. Systematycznie prowadzone przez Instytut Żywności i Żywienia badania sposobu odżywiania się w Polsce pozwoliły wykazać 11 najczęściej spotykanych błędów żywieniowych. 11 grzechów zdrowej diety: 1. Niskie spożycie pieczywa razowego. 2. Małe spożycie mleka. 3. Małe spożycie strączkowych. 4. Małe spożycie ryb. 5. Niezdrowy zwyczaj częstego spożywania tłustych gatunków wędlin i wyrobów wędliniarskich. 6. Wysokie

Z notatnika
Owoce morza z limonką i makaronem ryżowym 139

ViolaPassion Jestem na diecie słońca moje , ale nie znaczy to że przestanę gotować. Teraz będę nawet  więcej, jeden garnek dla mnie jeden dla rodziny. To danie zajmie nam około 10 minut. Szybko możemy zrobić orientalny przysmak Składniki: 2 porcje 200g mieszanki owoców morza 1/2 papryczki chilli drobno pokrojonej 3 ząbki czosnku drobno posiekanego sok z całej  limonki kilka

Viola cooks with passion
Puszyste placki kukurydziane z żółtym serem (bez glutenu) 259

Przepis autorski (mój). Placuszki są pyszne i idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej. W zasadzie możecie je przyrządzić na słodko, lub w wersji wytrawnej - z ulubionymi dodatkami. Nie mniej jednak - świetnie pasuje do nich żółty ser, który kusząco się ciągnie i rozpływa w ustach. Polecam! (około 9 sztuk) 2 jajka 5 łyżek mleka 5 łyżek mąki kukurydzianej

Di gotuje
Moja kuchnia bez glutenu, czyli zalety bycia alergikiem 167

Ostatnio wiele słyszy się o diecie bezglutenowej. Nie mówimy już o... Artykuł Moja kuchnia bez glutenu, czyli zalety bycia alergikiem pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym) 161

pieczeniu kuszą swoim niesamowitym zapachem! Płatki jaglane, mąka kukurydziane, olej kokosowy i czekolada - to doskonałe połączenie, które jest wyczuwalne i idealnie skomponowane. Ciastka nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków.  (Osoby unikające cukru powinny użyć czekolady gorzkiej/deserowej.) Koniecznie sami spróbujcie, a zapewniam, że bardzo Wam posmakują! (13-14 sztuk) 100g oleju kokosowego 150g płatków jaglanych

Di gotuje
Śmietanka z orzechów nerkowca 167

lekko maślany smak. Po namoczeniu idealnie nadają się do serników, serków, różnych kremów i jako główny składnik... śmietanki!  Właśnie - śmietanka! Doskonale sprawdzi się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej oraz tych, którzy nie tolerują produktów mlecznych. Oprócz zdrowych właściwości jest przepyszna! Może być bazą do wielu słodkości, sosów, czy po prostu "zabielaczem" do zupy. Uwielbiam polewać nią naleśniki

Di gotuje
SAŁATKA ARBUZ FETA / WATERMELON & FETA SALAD 163

Sodium 0mg 0% Total Carbohydrate 25,0g 8% Dietary Fiber 1,3g 4% Sugars 0g Protein 9,0g 18% *Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs. Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share

Martyna Cooks

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję