Pstrąg - ryba łatwo dostępna, o białym, soczystym, ale nie tłustym mięsie. Jedna z lepszych słodkowodnych ryb. Choć to gatunek ryby znany z nietolerancji brudnej wody, przy
Kuchnia po mojemuOd minionych świąt nie mogę dojść do siebie jeśli chodzi o poczucie przesycenia. Nie będą rozwijać tematu, by nie narazić się na kolejne uwagi czytelników znudzonych
Kuchnia po mojemuW sklepach mnóstwo jest gotowych do spożycia dipów w słoikach, czy w proszku - do rozrobienia. Smaczne są przeważnie - jednak co w nich jest - strach czytać na
Kuchnia po mojemuMinęło już trochę czasu od nieszczęsnej majówki. Można powiedzieć, że emocje opadły. Teraz, w końcu mogę z wielką przyjemnością i apetytem napisać o przepysznych hamburgerach domowej
Kuchnia po mojemuGrillowa pora roku w pełni. Oprócz wszelkiego rodzaju mięs warto wrzucić na ruszt również warzywa. Oto prosty przepis na miks warzyw pieczonych. Nada się jako wspaniałe
Kuchnia po mojemuWłaśnie wróciłam z wywczasu u Mamy. To były ostatnie chwile mojego słodkiego lecz przydługiego lenistwa. Jak zawsze chwile te obfitowały w świeże powietrze i pyszne jedzenie
Kuchnia po mojemuTydzień pracy zleciał w mig. Jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Nadszedł błogi piątek i można oddać się domowemu lenistwu. Wprawdzie pogoda za oknem
Kuchnia po mojemuZupa też ważna część obiadu. Choć często pomijana i lekceważona w domowych jadłospisach stanowi łatwy sposób wzbogacania diety o warzywa. Szczególnie jeśli w domu mamy małego
Kuchnia po mojemuI minął - poniedziałek, najsmutniejszy dzień tygodnia. Teraz to już tylko lepiej być może. A oto moje dzisiejsze (wczorajsze) śniadanko do pracy: Składniki: 1/4 papryki czerownej
Kuchnia po mojemuKolejna opcja śniadaniowa do pracy. Tym razem powstała bez ładu i składu, na zasadzie co było i pod nóż się nawinęło. Efekt całkiem smaczny, a przede
Kuchnia po mojemuI znów tygodnia początek. Powoli łapiemy całą familią rytm po zmianach zawodowych jakie zaszły w naszym domu. Ja osobiście też powoli przyzwyczajam się do nowego rozkładu
Kuchnia po mojemuKiedyś wspominałam, że nie robię leczo bo mi nie warto - dla siebie samej. Do tej pory bazowałam na leczo Mamy bądź Teściowej. Ostatnio kiedy je jedliśmy
Kuchnia po mojemuTuż po powrocie do życia zawodowego rozpisywałam się o sałatkach jakie przygotowuję sobie do pracy. Część produktów przygotowywałam dzień wcześniej - resztę szykowałam rano w domu. Cóż
Kuchnia po mojemuWprawdzie to nie moja receptura, ale myślę, że warto byście ją poznali. Z okazji pewnego poniedziałku, kiedy jeszcze wszystko, a raczej wszyscy byli na swoim miejscu
Kuchnia po mojemuLekkie śniadanie na dobry początek dnia:) Jem zdrowo: nasiona chia z jogurtem i jabłkiem Drukuj przepis Składniki 200 gram jogurtu 0% 1 małe jabłko 3 łyżki
CoolinarniePL