Jak wykorzystać resztki z obiadu ? Zrób omlet 238Jak wykorzystać resztki z obiadu ? Zrób omlet Przyszłam po pracy do domu, a tu pytanie co będzie na kolację ? Jak wykorzystać resztki z obiadu ? Jak to
Kuchnia na wzgórzu
Zupa szpinakowa z łososiem 243Zupa szpinakowa z pieczonym łososiem na pewno posmakuje każdemu, kto ją skosztuje. Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Sama byłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z soczewicą, kaszą jęczmienną i miksem sałat 183Świeże sałatki mogę jeść cały czas! Polecam przygotować sałatkę z soczewicy, kaszy jęczmiennej i miksu sałat. Rewelacja! Składniki: 50g suchej czerwonej soczewicy + 150ml wody 50g suchej
Truskawkowa Fiesta
Pierogi z farszem z dorsza i łososia 192Pierogi z rybą? Też podchodziłam do tego dania dość sceptycznie, póki nie skosztowałam. Pyszne, delikatne, a dodatek sosu chrzanowego dopełnia wysublimowaną smakowo całość. Farsz na pierożki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Biała ryba zapiekana z cukinią i sosem pomidorowym 198Pomysł na lekki i szybki do przygotowania obiad - dorsz zapiekany z cukinią oraz czerwoną cebulą wraz z dodatkiem przecieru pomidorowego. Całość posypałam pokrojoną, świeżą bazylią, która
Ugotować
Tofu z papryką i makaronem pełnoziarnistym 217Tofu gości na moim stole coraz częściej. Coraz częściej "wariuje" z nim w kuchni. Przygotowałam smaczny, prosty i szybki posiłek. Składniki: 1 kostka (180g) tofu
Truskawkowa Fiesta
Wegeteriańskie kotlety z fasolki mung 223Fasolka mung, zwana również złotą fasolką to jedna z najzdrowszych fasoli. Ma właściwości mocno oczyszczające. Posiada zdolności usuwania toksyn z organizmu. Jak wszystkie fasole jest bogatym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z czosnku niedźwiedziego. 194Czosnek niedźwiedzi, to roślina o wybitnych właściwościach prozdrowotnych. Ma zdolność oczyszczania organizmu, wzmacnia wątrobę, wspomaga usuwanie nikotyny i metali ciężkich. Pomaga zwalczyć wirusy, bakterie
Codziennik Kuchenny
Rabarbarowy deser jogurtowy 233Lekki, szybki i bardzo smaczny deser dla miłośników kwaskowatego, orzeźwiającego rabarbaru. Smak rabarbaru i kolor podkreśla dodatek malin, no chyba, że upolujesz rabarbar malinowy, wtedy opuść
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
pyszna sałatka z wątróbki,mozzarelli i .... 235Składniki: wątróbki z kurczaka 50 dag, mąka pszenna 3/4 szklanki, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, masło 1 łyżka, pomidory 2 sztuki, ogórek zielony 12
W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z buraczków z sosem miętowym 182Ten przepis znalazłam przeglądając stare gazetki, które u mnie zajmują całą szafkę 😊 Moją uwagę zwrócił sos miętowy. Ponieważ na moim ogródku rośnie młodziutka mięta, niezwłocznie
Kulinarne przemyslenia
Tofu z papryką czerwoną i ryżem brązowym 178Ostatniego czasu bardzo zaprzyjaźniłam się z tofu. Mogę go jeść w każdej postaci. Świetnie doprawione posmakuje nawet największym jego przeciwnikom. Z warzywami stanowi świetny duet! Składniki
Truskawkowa Fiesta
Koktajl truskawki-ananas-awokado 230Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody 1/2 awokado 1 szklanka truskawek 1 szklanka ananasa Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować.
Moja Galeria Smaku
Soczewica z szpinakiem i makaronem pełnoziarnistym 216Lato w środku wiosny? Dlaczego nie! Uwielbiam bardzo wysokie temperatury oraz jak wszystko budzi się do życia po śnie zimowym. Ponadto na ryneczkach oraz w marketach
Truskawkowa Fiesta
jajka nadziewane pieczarkami... 179Składniki: jajka 15 sztuk "M", pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, majonez 5 łyżek, tarta bułka 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/ łyżeczki, papryka
W Mojej Kuchni Lubię