dieta - 20142 przepisów (strona:663/1343)

Wegańskie bezglutenowe bułeczki na parze 262

Chodź dzisiejszy przepis będzie dedykowany głównie weganom i tym na diecie bezglutenowej, to gwarantuję że bułeczki podbiją też nie jedno najbardziej wybredne podniebienie. Trudno nazwać dzisiejszy produkt bułeczkami, bo z takimi klasycznymi praktycznie nie mają nic wspólnego. Są w 100 % wegańskie nie zawierają jajek,drożdży a dodatkowo są bezglutenowe. Niemożliwe? a jednak... Następnym szczegółem odróżniającym vege bułeczki od tych zwykłych

vaniliowoczekoladowa
Tydzień Kuchni Włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool 185

Typowe włoskie produkty spożywcze, wina, ciekawostki o zaletach diety śródziemnomorskiej, szkolenia dla młodych kucharzy, menu degustacyjne włoskich restauracji, projekcje filmów, konferencje i prelekcje oraz wiele wiele innych inicjatyw promujących podstawowe założenia Tygodnia Kuchni Włoskiej obchodzonego w dniach 21-27 listopada w 105 krajach na całym świecie. Artykuł Tydzień Kuchni Włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
WITAMINA D 140

słońce należy jednak uważać na poparzenia. Źródło: www.glamki.se.pl Suplementacja zalecana w ramach profilaktyki niedoboru: 0-6 miesiąc: 400 IU* 6-12 miesiąc: 400-600 IU* (w zależności od diety) 1-18 rok życia: 600-1000 IU* (od września do kwietnia) 18-65 rok życia: 800-2000 IU* (od września do kwietnia) > 65 rok życia: 800-2000 IU* (przez cały

Vroblewska-fitlife
"Gluten na widelcu" Peter H.R.Green, Rory Jones - recenzja książki 128

Gluten na widelcu" Peter Green, Rory Jones. Jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 125

poznamy talerz zdrowia, zamiast piramidy zdrowia, poczytamy o czym należy pamiętać w odżywianiu i czym jest gęstość odżywcza. W tworzeniu tej części autorkę książki wspierała mgr Daria Łukowska - dietetyk, diet coach, trener personalna, fizjoterapeutka, autorka licznych artykułów o tematyce związanej z żywieniem i aktywnością fizyczną. Część druga: ABC zdrowego roślinnego odżywiania - Tutaj znajdziemy mnóstwo informacji na temat zdrowych produktów

kruche babeczki
Malinowy sernik na kokosowo-daktylowym spodzie 230

daktyli. Prosty i dość szybki w wykonaniu sernik, oczywiście bez cukru. Miałam opublikować ten post wcześniej, ale... Zapomniałam o nim. Pomysł wysłałam na konkurs z Bezbolesnego Usuwania Cukru z Diety i udało mi się zająć 3 miejsce :) Malinowy sernik na kokosowo-daktylowym spodzie Spód: 100 g daktyli bez pestek 50 g mąki kokosowej 50 ml mleka Masa serowa

FitKot
Bruschetta z fasolą w sosie pomidorowym 126

Fasola, zaraz po soi i grochu, najlepszym źródłem białka, ma go więcej niż mięso. Dodatkowo zawiera witaminy z grupy B, a szczególnie

Menmagazine
Najlepsze książki o fermentacji 2016 154

pomyślenia było, żeby w dobrej restauracji dostać coś kiszonego, ale na naszych oczach się to zmienia. I dobrze. Przecież kiszonki mamy w genach. Kiedy nie było lodówek a polska dieta składała się z mało wyrazistych ziemniaków i kasz, to kiszonki dawały nam radość i doznania smakowe. “Kiszonki i fermentacje” zachęcają nas, żeby stale eksperymentowac, kisić, a nie marynować w occie

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem z selera 111

kompleks, kwas foliowy, witaminę PP, E i beta-karoten. Wśród warzyw korzeniowych zawiera najwięcej fosforu, dużo wapnia, potasu oraz cynku. Bez selera nie obejdzie się żadna dieta odchudzająca ani oczyszczająca, polecam więc zupę osobom dbającym o linię. Składniki: • 3 małe selery • 1 korzeń pietruszki • 3 łyżki masła • sól, pieprz do smaku • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Wykonanie

To co kocham
Tort Aniołek 125

czas dzieciństwa, kiedy to babcia piekła ciastka amoniaczki, albo właśnie takie kruche placki z amoniakiem przekładane zwykłym budyniem. Uwielbialiśmy to ciasto. Wczorajszy wpis o mojej diecie jest aktualny, ale na blogu będzie niekoniecznie dietetycznie. Składniki: Ciasto kruche • 2 jajka • 1/2 szklanki śmietany kwaśnej 12% • 1/2 szklanki cukru • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 500 g mąki pszennej

To co kocham
Jabłkowiec z orzechami i żurawiną 115

dzięki orzechom i żurawinie. Nie jest zbyt słodkie, bo zredukowałam ilość cukru o połowę w stosunku do oryginału. Jeden… no dobrze dwa kawałki podczas diety nikomu chyba nie zaszkodzą. Najlepiej smakuje na gorąco prosto z piekarnika, ale na drugi dzień z lodówki jest równie smaczny. Składniki: • 6 dużych jabłek • 1 szklanka

To co kocham
Szynka domowa 124

zwierzęcego w boczku czy karkówce. Badania udowadniają, że teorię miażdżycy z powodu nadmiaru cholesterolu wymyślono w celu zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych i wprowadzenia do diety tańszych olejów roślinnych i margaryn. Ale o tym napiszę osobno, bo człowiek całe życie się uczy! Składniki: • szynka wieprzowa ok. 1,5 kg • 2 cebule

To co kocham
Ciasteczka ryżowe 146

smaku. Teraz odkurzyłam przepis, a Monika przygotowała i upiekła ciasto. Ciastka są bardzo smaczne, kruche i co ważne bezglutenowe, więc idealnie pasują do naszej obecnej diety. Składniki: • 2 kleiki ryżowe – po 160 g • 250 masła • 3 jajka • 3/4 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 3 łyżki wiórek kokosowych • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • dowolny

To co kocham
Cukiniowe vegetti z orzechowym sosem 113

Piękne i pyszne warzywne spaghetti czyli vegetti to zdrowa alterantywa dla pszenicznego makaronu, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej. Mogę sobie pozwolić na takie cudeńka dzięki specjalnej strugaczce do warzyw, którą dostałam od siostry Anyi. Zielony aromatyczny sos bardzo dobrze komponuje się z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Jeśli nie lubicie cukinii

To co kocham
Bób z wędzonym boczkiem 115

pychota. Jutro zrobię taki sam. Gotowany bób w 100 g zawiera aż 110 kcal, jednak dzięki niewielkiej zawartości tłuszczu i sporej ilości rozpuszczalnego błonnika jest pożądanym składnikiem diety odchudzającej. Bób spowalnia proces trawienia i na długo daje uczucie sytości. Ponadto jest bogaty w białko, kwas foliowy i witaminy z grupy B. Jest niezbędny

To co kocham