miękkie i ma lekko musową konsystencję. Do jego przygotowania będziecie potrzebować lekko dojrzałe banany, które należy zblendować. Ciasto jest szybkie do przygotowania i idealne dla osób, które są na diecie bezglutenowej. Składniki na keksówkę o średniej długości: 4 średniej wielkości, lekko dojrzałe banany 3 łyżki jogurtu naturalnego (100 g) 50 g oleju kokosowego 4/5 szklanki mąki kokosowej
Ugotowaćsię w jeziorze! Apetyty dopisują, nie tylko na takie słodkości Ten torcik kokosowy przygotowałem, aby świętować dziś swoje urodziny. Więc świętujmy! Acha kasza jaglana nie jest paleo, ale w diecie np. samuraja już jest ok Składniki na spód: szklanka daktyli szklanka chipsów kokosowych ( ew. wiórki kokosowe ) Składniki na ciasto: 200 gr kaszy jaglanej szklanka mleka roślinnego puszka mleka kokosowego
PaleoLifetruskawkami to pyszny smakołyk w sam raz na śniadanie a także kusząca alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Gofry owsiane są bardzo proste w wykonaniu, idealne dla osób unikających w swojej diecie glutenu. Do ich przygotowania wystarczy w miarę dobra gofrownica, trochę chęci, ulubione owoce i deser gotowy. składniki na 8 sztuk 2 szklanki płatków owsianych 2 jajka
Smakowite Daniauwielbiają kokos i czekoladę. Postanowiłam zrobić torciki bounty w wersji wegańskiej i bezglutenowej – wyszły idealne! Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu bezglutenowego All 4 Celiac . Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej niektóre składniki, takie jak kakao (z natury bezglutenowe), powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła – w innym przypadku mogą być one zanieczyszczone podczas produkcji. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie sprawdzonego sklepu
Via Gustoszpinakiem, które charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem. A zawdzięcza go właśnie szpinakowi. Nie obawiajcie się- jest on tu zupełnie niewyczuwalny. Jest to więc wspaniały sposób na przemycenie go do diety maluchom, które to zazwyczaj za tym zielskiem nie przepadają. Ciasto leśny mech ze szpinakiem-składniki Przyznam, że to jak wygląda podoba się szczególnie najmłodszym właśnie. Choć i stół zdobi
Arbuziakiktóry poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci. Dodatkowo szparagi bogate są w wapń, fosfor oraz potas. Szparagi to także źródło błonnika, inuliny oraz glutationu. Szparagi polecane są osobom na diecie, ze względu na fakt, iż mają jedynie 18kcal w 100 g. Myślę, że chyba nie muszę Wam ich dłużej zachwalać Opowiem Wam troszkę o dzisiejszym daniu. Do tej pory szparagi
365 dni dookoła kuchniPrzeczytałam gdzieś ostatnio, że gdy ma się problemy z odżywianiem, z przejadaniem lub po prostu chce się trzymać dietę, to dobrze jeść potrawy o wyrazistym smaku. Podobno dzięki temu mamy wrażenie bardziej konkretnego i solidnego posiłku, możemy zjeść mniej. Co o tym myślicie? Chyba rozumiem tę teorię. Jest to też świetny pomysł na swego rodzaju trening dla osób, które cały
Pichceniomaniawszyscy doskonale wiemy ryby są bardzo smaczne i zdrowe. W dobrze zbilansowanej diecie powinniśmy je jeść dwa razy w tygodniu. Ryby mają jeż jeszcze jedną zaletę, mianowicie bardzo szubko się je przyrządza. Jedną z metod, które ja bardzo lubię jest pieczenie w piekarniku. Rybę należy przyprawić przyprawami, które lubicie i piec przez około 20-30 minut w zależności od wielkości
Kulinarne przygody Gatitymleku najcenniejsze: wyjątkowe bogactwo białka, witamin i składników mineralnych, a jednocześnie może być spożywany przez konsumentów cierpiących na nietolerancję laktozy. Są smaczne i lekkostrawne, stanowią podstawę każdej zbilansowanej diety. Doskonałe na każdą porę dnia i każdą okazję: zarówno na codzienne kanapki, do tradycyjnych pierogów, naleśników, jak również do smakowitych ciast i deserów. Polecam
Wanilia i Kardamonlepsza niż panzanella. Sałatka fattoush – danie stworzone z oszczędności Sałatka fattoush pochodzi z Libanu i (podobnie jak włoski odpowiednik) wzięła się ze zwykłej oszczędności i poszanowania jedzenia. Podstawą diety miejscowego chłopstwa, jak chyba na całym świecie, było pieczywo – w tym przypadku chlebki pitta. Kiedy stawały się czerstwe, zaradne gospodynie łamały je na kawałki i przesmażały na oliwie
Niedzielny kucharzKiedy Twoja dieta jest poważnie zagrożona? Kiedy ulubionym deserem Twojego kochanego samca są gofry! Lekkie i chrupiące – takie które zawsze wychodzą, a ich jedzenie kojarzy się górą bitej śmietany, lepkimi od sosu palcami i z najsłodszą dziecięcą beztroską. Dlaczego gofry nie zawsze wychodzą takie jak powinny – nie są ani lekkie, ani chrupiące? Jak piec i podawać gofry? Wszystko
Karo in the Kitchenmięsa drobiowego z kurczaka. Mięso to zawiera pełnowartościowe białko, żelazo, fosfor, cynk, selen, siarkę, witaminy z grupy A i B, potas, i magnez . Mięso drobiowe jest składnikiem diet ponieważ jest małokaloryczne, a także lekkostrawne. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka lub indyka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała papryka 1 cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki
Kuchnia w oparachPizza na diecie? Można? Można! Kasza quinoa jako jedna z niewielu kasz ma niski indeks glikemiczny. I druga dobra wiadomość – można z niej zrobić naprawdę doby spód do pizzy. Eksperymentowałam kiedyś z pizzą na spodzie kalafiora i dobra była, chociaż bardziej w kategorii „danie warzywne” niż pizza. Natomiast pizza na spodzie z kaszy quinoa ma ciastową konsystencję
Cooking for EmilyTa zdrowa surówka z kalarepy i marchewki, idealnie pasuje do wielu dań tradycyjnych ale również, super się sprawdzi jako dodatek, do mięs z grilla. Jest lekka
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiburaków, które są trochę niedoceniane, a przecież bardzo zdrowe i mają mnóstwo wartości odżywczych. Wzmacniają odporność, chronią przed nowotworami czy zapobiegają zgadze. Zachęcam więc do wprowadzenia buraków do codziennej diety, zwłaszcza, że niedługo pojawią się pyszne młode buraczki, które nie trzeba gotować kilku godzin, aby były miękkie. Jeśli natomiast mamy jeszcze zeszłoroczne buraczki, najlepiej ugotować je w większej ilości
e-PrzepisyKulinarne