Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina
Kuchnia MagdaLenykosmetyce wykazuje działanie regenerujące i nawilżające - korzystnie wpływ na stan skóry, a także wzmacnia włosy i paznokcie. W kulinariach wykorzystuje się go wyłącznie na zimno, zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych - jako dodatek do chleba, warzyw, sera białego, sałatek, surówek, sosów, past oraz do bezpośredniego spożycia. Olej z pestek dyni dobrze komponuje się także z deserami
Kuchnia MagdaLenyDrożdżowe bułeczki z cynamonem są mięciutkie, przepyszne i kryją w sobie mały sekret. Bułeczki są bez jajek. Moja babcia pewnie byłaby przerażona. Drożdżowe bez jajek? Pamiętacie
dolcevitainmykitchenSezon na wypieki wielkanocne został otwarty. Babeczki, bułeczki i sernik już gotowe. Oczywiście na stole wielknanocnym nie może zabraknąć babki. Dzisiaj babka z makiem i ajerkoniakiem
dolcevitainmykitchenWielkanocne śniadanie nie może się obejść bez pysznego pieczywa. Zrobione samodzielnie smakuje najbardziej, więc warto poświęcić na to chwilkę i zauroczyć domowników swoimi wypiekami :) Pamiętajcie, że
Kuchnia w czekoladzieBabka, niczym rasowa kobieta lubi strzelić focha! Przekonałam się o tym nie raz, próbując ją zrobić na maśle. Żadna z prób nie była dla mnie satysfakcjonująca
Kuchnia w czekoladzieSurówka z rzodkiewki stanowi idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z daniami z delikatnego mięsa, jak kurczak czy indyk. Dodatkowo świetnie pasuje do dań z
PysiaGotuje.plBabka gotowana jest zdecydowanie moją faworytką, jeśli chodzi o tego typu słodkości. Babka gotowana z tego przepisu jest niesamowicie delikatna, krucha i wręcz rozpływa się w
PysiaGotuje.plZupa koperkowa to pyszna i pożywna zupa, która charakteryzuje się delikatnym, koperkowo-śmietanowym smakiem. Zupa koperkowa doskonale smakuje zrobiona na bazie domowego rosołu, a pulpeciki i
PysiaGotuje.plDrożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To
Cztery FajeryWraz z kończącym się sezonem na różnego typy przetwory przyszedł czas na dżem jagodowy. W spiżarni z słodkich przetworów uchował się już tylko on, nie mogłam
RAROSSAZ przyjemnością informuję, że konkurs na Wielkanocne słodkości organizowany wraz z Emalią Polską Pleszew został rozstrzygnięty. Jeszcze raz chciałabym Wam podziękować za Wasze zaangażowanie i włożoną
PysiaGotuje.plSałatka z wędliną, brzoskwiniami i żółtym serem to idealna przekąska na świąteczny stół. Sałatka jest bardzo smaczna, wszystkie składniki doskonale się ze sobą komponują tworząc niesamowity
Smakowite DaniaBułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny
Kuchnia MagdaLenyBabeczki do koszyczka są mięciutkie, wilgotne, pachną pomarańczami i mają lekko migdałowy smak. Wyglądają przepięknie, są maciupkie, takie na jednego, albo dwa zęby. Bardzo szybko znikają
dolcevitainmykitchen