śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy naszą masę z bananów i serka mascarpone, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z truskawkami, z polewą toffi, z polewą czekoladową bądź obsypany
Domowe TortyKrem adwokatowy – Domowe Torty Pyszny, gęsty krem- bez dodatku żelatyny. Idealny do ciast, tortów, lodów lub po prostu- jako smaczny deser. Czy ma jakieś wady? W sumie tylko jedną- jeżeli planujecie siadać za kierownicę, będziecie musieli uważać by nie zjeść go zbyt wiele- a zapewniam Was, że to nie będzie takie łatwe Smacznego! SKŁADNIKI NA ADWOKAT : szklanka cukru
Domowe Tortydodatku żelatyny, na bazie śmietanki, białej czekolady i serka mascarpone. Możecie użyć go do ciast, tortów, bądź lodów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami- zamieni się w pyszny deser cappuccino. Wyjątkowy smak dla wielbicieli kawy, dla wielbicieli cappuccino i dla wszystkich wielbicieli pyszności Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu] 250 ml.śmietany
Domowe TortyCzekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub obtoczyć w nim swoje ulubione owoce. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie- ale zachowuje
Domowe Tortyjego wyjątkowy smak doceniają nie tylko dorośli, ale bardzo smakuje on również najmłodszym. Zapraszam do skorzystania z przepisu opisujacego krok po kroku jak wykonać ten pyszny, dostojny, migdałowy deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT MIGDAŁOWY : 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki zmielonych na proszek migdałów 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach migdałowy- mała
Domowe Tortymasłem i oprószam cukrem. Do przygotowania farszu do pierogów wykorzystałam mak mielony oraz orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Mak to doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i potraw na słodko. Mak mielony MAKAR jest bardzo wygodny do użycia. Nie trzeba go parzyć, ani mielić, co pozwala nam to zaoszczędzić sporo czasu. Do farszu dodałam również
Tradycyjna kuchnia Kasikalafior/ gruszka/ vermouth Adrian Klonowski Młody Talent Gault&Millau 2016 – danie głowne mięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana/ czarny bez Michał Bryś Szef Jutra Gault&Millau 2016 – deser: czekoladowo-kawowe gateaux/ lody czekoladowo-makowe/ czarny ryż/ garam masala/ tostowany czarny chleb na zakwasie/ koniak/ owoc czarnego bzu z nalewki Zbigniewa Sierszuły Petit four: selekcja Petit Four Callebaut Zdjęcia
królestwo garówracji tego, że surowe owoce są niejadalne a miałam ich za mało aby zrobić nalewkę lub konfiturę, postanowiłam przygotować różany proszek. To doskonały dodatek do owsianki, ciast czy deserów. Składniki 1 szkl owoców … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyCo bym w nim zmieniła? NIC. :-) Jest dokładnie taki jak powinien być. Wilgotny, mocno czekoladowy, dość ciężki i zbity. Konfiturę pomarańczową można zastąpić jakąkolwiek inną i
Szefowa kuchni- "Cześć, jesteście w domu? ...O to fajnie, za godzinę będziemy" - słyszycie czasem taki tekst? Niespodziewana wizyta goście to na pewno lekkie zamieszanie i zdenerwowanie
Ana Mari's worlddobrze się bawiłam. Było dużo wspaniałych dzieciaków, które gotowały naprawdę rewelacyjnie. To moja koleżanka Natalka, którą poznałam na castingu. Ma tylko 9 lat i sama wymyśliła i przygotowała wspaniały deser. W każdym razie już jestem z siebie dumna, bo nie każdy dostał się na casting i nie każdy odważył się wysłać zgłoszenie. A ja to ZROBIŁAM!!! Mama mówi
Lili w kuchnigłównej, super szybką i bardzo pożywną szafranową zupę z quinoa, wege fajitas z nadzieniem z soczewicy i orzechów z salsą z pomidorów, brokułowy dahl z brązowym ryżem a na deser raw sernik z orzechów nerkowca! Byliśmy zaskoczeni smakami, świetnym połączeniem przypraw! I kiedy tak gotowaliśmy, mlaskając z zadowolenia każdemu przyświęcała jedna myśli - jaka ta kuchnia wegańska jest pyszna! Serio! Wracając
Plate of JoyDomowy ekstrakt waniliowy jest naprawdę banalnie prosty w wykonaniu, wystarczy do mocnego alkoholu dodać przepołowione laski wanilii. Może to być taki "niekończący się" dodatek do deserów i ciast, wystarczy uzupełniać alkohol i wanilię. SKŁADNIKI: - 250 ml alkoholu (u mnie wódka) - 3 laski laski wanilii WYKONIE EKSTRAKTU Z WANILII jest banalnie proste :) Wystarczy przekroić laski wanilii na pół i dodać
Kuchnia bezglutenowa LoliGotowanie. Z jesiennych produktów warta uwagi jest z pewnością dynia, która może być przygotowana na wiele sposobów. Zaczynając od zup po ciasta i różnego rodzaju desery. W mojej kuchni pojawi się na pewno w formie zupa- krem z dyni oraz jako racuszki dyniowe. Mimo to postaram się znaleźć jeszcze inną odsłonę tego warzywa :) Oprócz tego, podzielę się z Wami
Tagebuch po polskujest dziś dzień ? ON: Z szyderczym usmieszkiem , no wiem SOBOTA:) A dokładnie ósmy dzień miesiąca :P JA: Nie o to mi chodziło;/ ON: No wiem... A na ten dzień deser truskawkowy, COŚ NA OSŁODĘ JAK PANOWIE ZAPOMNĄ O NAS 250g mascarpone 3 żółtka truskawki 200g 3łyzki cukru pudru Miksujemy żółtka z cukrem, na puszysta masę, dodajemy po troszku serek
Kuchcikowoasi...Kawałek mnie