desery - 58579 przepisów (strona:1130/3906)

Idealny budyń dla alergików (bez mleka, jajek i glutenu) 419

miodem możemy taki budyń podać po ukończeniu 1 roku życia. Do przygotowania tego budyniu użyłam domowego mleka owsiano-daktylowego , przygotowanego z bezglutenowych płatków owsianych. Świetnie sprawdza się ono do deserów, bo jest gęste i lekko słodkie. Takie mleko nawet bez dodatku skrobi ziemniaczanej zaczyna gęstnieć w rondelku, więc udany budyń murowany. Jeśli jednak macie w domu inne mleko roślinne, także

Dieta bez mleka
DESER DO MOKKI POPOŁUDNIOWEJ 182

Prosty deser do popołudniowej kawy , z przepysznym musem jeżynowym , skropiony  chlustem alkoholu i z lodami malinowymi. pojemnik jeżyn miód lody malinowe bita śmietana kakao lub wiórki czekoladowe koniak dla smaku *********************************  Jeżyny włożyć do malakserze ,kilka zostawić do przystrojenia , dodać odrobinę miodu i koniaku,wszystko razem zmiksować na gładki mus. Ubić kremówkę z łyżeczką cukru pudru.Lody wyjąć z zamrażalnika

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Desery malinowe z batonikami 169

Pyszne i lekkie desery na jogurcie z batonikami zbożowymi i malinami. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek, polecam.   Składniki : 200 gram malin 1 banan 250 ml. jogurtu naturalnego 4 batony zbożowe Helio 2 łyżki płatków owsianych Sposób przygotowania: Batony kroimy w drobną kostkę, na dnie szklanki lub pucharka wsypujemy po łyżce płatków owsianych oraz układamy pokrojone batony wykładamy połowę

Bajeczna Kuchnia
Błyskawiczne eklerki w czekoladzie 1368

czekoladą. Gotowe ciastka wstawiamy do lodówki. Błyskawiczne eklerki w czekoladzie możemy przygotować w różnej wersji. Z masą, jaką lubimy, z dodatkiem sezonowych owoców, czy też zmieniając czekoladę na białą. Deser bardzo prosty, szybki w przygotowaniu i bez użycia piekarnika. Jeśli chcecie zabłysnąć przed rodziną lub gośćmi – zróbcie błyskawiczne eklerki w czekoladzie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Na blogu znajdziecie podobne

mojewypiekiinietylko
Orkiszowe ciasto z brzoskwiniami FIT 180

lodówki. W innym przypadku może wyjść nam zakalec! Składniki na formę 20x27cm: – 350g mąki orkiszowej (u mnie pełnoziarnista) – ok. 300g brzoskwiń z puszki (resztę możemy wykorzystać do deseru) – 250ml maślanki o temperaturze pokojowej – 3 łyżki ksylitolu – 45ml oleju – 2 jajka o temperaturze pokojowej – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy – płatki

Be Fit Be Strong
Szybkie brioszki z malinami 530

razy: 8 sztuk w dużej blasze oraz 7 w tortownicy o średnicy 25 cm). Bułki podane w misie ze Sklep10x.pl Szybkie bułeczki drożdżowe z malinami Bułki idealne na deser Bułki, maliny i drewniana misa Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Mleko owsiano-daktylowe. Idealne do deserów 216

owsiane jest moim ulubionym napojem roślinnym. Do tego jego przygotowanie jest nie tylko szybkie i proste, ale także tanie. Mleko z tego przepisu doskonale sprawdzi się do przygotowywania słodkich deserów dla dzieci – na przykład budyniów, czy kaszek. Moje dzieci piją je też często z dodatkiem karobu. Mleko owsiano-daktylowe ma delikatny, lekko słodki smak i jest dosyć gęste

Dieta bez mleka
Cobbler z gruszkami w winie 245

wierzch. Wstaw do piekarnika, piecz około 30 minut, aż wierzch pięknie się zarumieni.  Do pieczenia wykorzystałam miseczki ceramiczne zamiast mało oryginalnych kokilek. Myślę, że to ciekawa alternatywa, a deser w takiej miseczce prezentuje się doskonale! Ceramika ma to do siebie, że można w niej piec i zapiekać, można też zmywać ją w zmywarce. Ceramikę znajdziecie tutaj - klik: ( ceramika użytkowa

Garniec Magalie
Ciasto ze śliwkami z orzechową nutą! 197

Ciasto ze śliwkami z nutą orzechów włoskich to pyszne, szybkie i aromatyczne ciasto nie tylko do kawy ! Koniecznie spróbujcie bo jest smaczne ! Myślę, że na deser sprawdzi się idealnie! :) Składniki: 3/4 szklanki orzechów włoskich uprażonych lekko na patelni i drobno posiekanych 600 g śliwek 170 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru + 2 x po 2 łyżki do śliwek 1 łyżeczka

Gotuj z Mąką
Pizza arbuzowa 142

Idealna propozycja na kinderparty lub grill. Orzeźwiająca opcja na deser! Dla kogo: dla kochających owocowe przekąski dla pizzomaniaków dla dzieciaków Składniki: arbuz owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, jagody, winogrona, brzoskwinie itp.) galaretka (najlepiej przezroczysta) Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do wystudzenia.  Arbuza pokroić na grube plastry, a wybrane owoce na kawałki. Posmarować plastry arbuza tężejącą galaretką

Mania Wypiekania
Kokosowy a la pudding ryżowy 205

Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki w przygotowaniu kokosowy a la pudding ryżowy . Idealny na syte śniadanie lub deser. Osobiście bardzo często sięgam po taką kokosowo-ryżową miseczkę, w szczególności w takie chłodne dni jak dziś. Doskonale syci i dodaje energii na resztę dnia. I co najważniejsze… nie można skończyć na jednej łyżeczce. Pysznie i szybko. Czasem naprawdę

Słodkie okruszki
Cytrynowe tartaletki 157

Kruche słodkie ciasto i orzeźwiająca cytrynowa masa, to duet idealny, ten deser jest dla wielbicieli zdecydowanych smaków, nie przejmujcie się ,że masa cytrynowa przed wylaniem na kruche ciasto jest rzadka, podczas pieczenia wiąże się i tworzy jakby budyń a po ostudzeniu zastyga ładnie. Można zrobić w formie jednej dużej tarty.  Składniki na 10/12 sztuk: Ciasto: 30 dag mąki pszennej

Wanilia i Kardamon
Tartaletki z owocami i beszamelem. 204

dotąd nie próbowałam beszamelu na słodko i smak ten wzbudzał moją ciekawość. Przyznaję, że połączenie kruchego ciasta, słodkiego sosu i lekko kwaśnych owoców jest bardzo udane. Spróbowałam odtworzyć ten deser teraz, przy okazji naszego obecnego hasła . Moja wersja różni się nieco od swojego krakowskiego pierwowzoru, ale też jest godna polecenia. A jeżeli będziecie w Krakowie, to zajrzyjcie do Chimery

zadanie-gotowanie
Mus czekoladowy 323

Opis: Smakosze czekolady zgodnie twierdzą, że mus czekoladowy to najlepszy deser na świecie. Jest puszysty i delikatny w smaku, ale też prosty do przygotowania. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę

CookMag
Sernik na zimno, na mleczku kokosowym z borówkami amerykańskimi 177

małych borówek amerykańskich, ·        50 g cukru pudru z wanilią, ·        mielony karmel i wanilia do deserów. Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę fix, cukier puder i całość dokładnie miksujemy. Mleczko lekko studzimy. Do miksera przekładamy ser, dodajemy przygotowane mleczko kokosowe i całość miksujemy

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję