cudeńko.Bez cukru, bez jajek, warstwowe dzięki czemu wiemy co jemy 😋, mokre no i można je jeść bez wyrzutów sumienia👆 Nadeszły już upały 30 stopniowe i taki schłodzony deser jest niczym zimna kąpiel 💦 Składniki: 1 warstwa/spód: ☑ 40 g kaszy jaglanej ekspandowanej * ☑ 80 g banana ☑2 łyżki miodu* ☑1 łyżka kakao 2 warstwa: ☑150 g (szklanka) kaszy jaglanej ugotowanej
Zdrowie i pysznie na talerzudrewnianą łyżką odrywamy przypieczki i przesypujemy z powrotem ryz z boczkiem. Dymkę kroimy razem z natką i dodajemy do ryżu. Mieszamy i doprawiamy. Podajemy na ciepło lub zimno. A na deser kolejna zaległość! Tydzień temu w piątek byliśmy z dziećmi w kinie na rewelacyjnym filmie animowanym "Sing". Ciepła bajka z super muzyką. Fajne teksty, ciekawe postaci. Nawet ja zidentyfikowałam się
Dzieje kuchennej WiewióryLatem, gdy za oknem ciepło i słonecznie, a w sklepach mnóstwo świeżych soczystych owoców chętnie serwujemy sobie na deser serniki na zimno wypakowane po brzegi pysznymi darami lata. Ale przez ostatnie dni pogoda nas nie rozpieszcza , do tych letnich temperatur wiele brakuje, a i promienie słońca trudno dostrzec za kłębiastych chmur. Dlatego też postanowiłam sernik na zimno zastąpić
Malinowa Kawiarenkaszybki krem który może zrobić każdy, genialnie nadaje się jako krem do przełożenia tortów ale też jako deser, cudowny na zimno i na ciepło. Składniki: (2-3 os.) 150g suchej kaszy jaglanej 200 ml mleka migdałowego 400 ml wody 2 łyżeczki kakao 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku
madamekuchnia.wordpress.comMyjemy truskawki. Usuwamy ich ogonki i kroimy w drobne kawałeczki. Rozkładamy z wierzchu w miseczkach z jogurtem. Dekorujemy liścmi mięty. Możemy jeszcze delikatnie skropić syropem z agawy. Ten deser podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 833 total views, 289 views today Tweetnij The post Truskawki na słodko z jogurtem i sokiem pomarańczowym. appeared first on MODA
MODA NA BIOsłodka zapiekanka na spodzie z płatkami owsianymi? Sama już nie wiem, która nazwa bardziej adekwatna... w każdym bądź razie ciasto obłędne! Przepyszne, zarówno na ciepło, jak i na zimno... Pasuje jako deser i jako element śniadania, np. z jogurtem naturalnym - świetnie zastąpi tradycyjne musli - nie jest to typowe rozlatujące się kruche ciasto, po upieczeniu bardziej przypomina granolę :-) Wybór należy
Czary - gary w kuchniOstatnio totalnie zakochana jestem w deserach w słoiczkach! Nie tylko pięknie wyglądają, ale i obłędnie smakują! Głowa pęka mi od pomysłów, a w mojej kuchni powstają
Ostra na SłodkoI kolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy
Ostra na SłodkoNawet nie pamiętam, kiedy ostatni raz jadłam ryż na mleku. Nie przepadam za tymi deserami ryżowymi na zimno, które możemy znaleźć na półce sklepowej. Jakoś wolę swoją wersję i to koniecznie na ciepło. Dodatkowe składniki możecie modyfikować wedle uznania. Moją inspiracją były gruszki, miód i orzechy :) Składniki na 2 porcje
Pink EnvelopeNa formę 20-24 cm. Czas wykonania 20-30 minut. - 1/2 l kremówki - 2 duże jogurty greckie - 1 i 1/2 łyżki żelatyny - 2 śmietan
Pasje JolkiOkres wiosenny i letni to czas kiedy w naszym domu spożycie naturalnego jogurtu zdecydowanie rośnie. Robię z niego chłodnik, różne owocowe koktajle, dodaję do deserów, serników na zimno, etc. Dlatego też od jakiegoś czasu sama robię jogurt, wychodzi to zdecydowanie lepiej, jeśli chodzi o kwestie ekonomiczne, a poza tym w moim domowym jogurcie nie ma żelatyny, a ni innych zbędnych
Kulinarne przygody GatityTruskawkowy sernik na zimno Truskawkowy sernik na zimno to lekki, pożywny oraz smaczny deser. Idealny dla wszystkich łakomczuchów, nawet tych na dietach redukcyjnych. Składniki: - ser twarogowy chudy - 5 kostek - truskawki - 0,5 kg - żelatyna - 20 g - jogurt naturalny - 1 opakowanie (200 g) - miód (3 łyżki) lub stewia - ciasteczka owsiane - 1 opakowanie
Fit-aminawpadła do mnie ze stwierdzeniem "mamusiu musisz mnie nauczyć robić kaszę jaglana", powiedziałam "nie ma sprawy" i zabrałyśmy się do działania.Tym razem przygotowałyśmy z kaszy kostkę. Na zimno, może być deserem ale równie dobrze lekkim słodkim śniadaniem. Wg blondasów
Dzieje kuchennej WiewióryZima, zimno, coraz zimniej... Gdy za oknem mróz, a dni są tak krótkie, że czasem mamy wrażenie, iż wcale ich nie było! (budzimy się
Taste Of My Daysmakiem z jednego kawałeczku jest niemożliwie. Nazwałem ciasto swym imieniem, bo jest to całkowicie ciasto mojego autorstwa, a powstało ono bo po prostu połączyłem swoje dwa ulubione desery: sernik na zimno i domowe wafle, tak właśnie powstało Ciasto Łukasza. Składniki: Domowe wafle (6-8 płatów, można użyć kupowane) 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 3 łyżki mleka
Kuchnia Łukasza