Pyszne ciasto gryczane 247Dzięki koleżance stałam się właścicielką książki, która była w tym roku wydawana w Lidlu za uzbierane znaczki przed Wielkanocą. Zaraz po otrzymaniu przejrzałam ją i znalazłam
Państwo Wojtczuk gotują
Czekoladowe muffinki z bananem 184Jak już zdążyłam Wam się pochwalić na fb, w końcu się doczekałam i mam teraz możliwość testowania słodzików na bazie stewii firmy SteviGold (Fluid) oraz Stevja
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
wegańskie bezy! bezy bez jajek 250Patrzycie na tytuł posta i myślicie, że to jakiś żart? Hej, prima aprilis było już dawno... Ale nie, to nie jest żaden żart. Sama gdy pierwszy
chili & sugar
Sernik dyniowy na 3 urodziny bloga 2113 lata temu będąc świeżo upieczoną Mamą postanowiłam założyć bloga. By nie zwariować, mieć coś "swojego", co sprawi, że na chwilę będę mogła zająć się czymś
Kuchnia w czekoladzie
Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem 325Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem – Przepyszne ciastka z owocami i masą krówkową. Proste i szybkie w przygotowaniu. Pachną i smakują fantastycznie, są
Mała Cukierenka
Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka 192u00f3rze.\r","Ca\u0142o\u015b\u0107 smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia."]} Drukuj Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka Składniki 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 1 puszka masy makowej 1 jajko do smarowania Sposób przygotowania Ciasto rozwijamy i rozwałkowujemy odrobinę. przenosimy jeden płat ciasta na papier do pieczenia. Wycinamy kształt choinki. Nakładamy masę makową na ciasto(...)pozostałej części ciasta wycinamy gwiazdkę, którą umieszczamy na górze. Całość smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/szybki-makowiec-na-ciescie-francuskim-choinka/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Sernik jaglany z rabarbarem 213Sezon na rabarbar w pełni, więc staram się teraz z niego korzystać, gdyż stanowi doskonałe urozmaicenie dla moich słodkich śniadań.Tym razem wykorzystałam go do przygotowania
Fabryka pomysłów
Uniwersalne puree (mus) z dyni 227Z racji tego, że pozostałą połówkę mojej dyni zaczęły na balkonie skubać sikorki, musiałam czym prędzej przerobić chociaż pewną jej część, żeby reszta mogła zmieścić się
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kruche ciasto z kratką z jabłkami i gruszką 189Świetne ciacho na spotkanie z psiapsiółkami przy kawie czy rodzinny obiadek. Bez jakiego ciasta nie moglibyście sobie wyobrazić jesieni? Ja zdecydowanie bez szarlotki, dlatego w naszym domu szarlotka vel jabłecznik jak mówi mój mąż, pieczona jest dość często. Dzisiaj, aby urozmaicić smak, do jabłek dodałam gruszki a całą masę wymieszałam z kisielem cytrynowym, który podkreślił smak owoców(...)koniecznie pieczemy z obciążeniem. Na podpieczony spód wykładamy masę owocową. Z pozostałego ciasta wykrawamy pasy, które układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy jeszcze ok 30-40 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/krucha-tarta-kratka-jablkami-gruszka/ BosowKuchni A Wy jakie macie swoje patenty na masy owocowe? Artykuł Kruche ciasto z kratką z jabłkami i gruszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w Garnku
Babka czekoladowa o smaku miętowym 223Piątek, a u mnie dzisiaj babka czekoladowa o smaku miętowym . Kiedyś nie przepadałam za słodkościami z miętą, a teraz bardzo je lubię. Babka czekoladowa lekko miętowa
codojedzenia
Przepis #185 Domowe batoniki Fig Bar - bez laktozy, glutenu oraz cukru 215wyszło z nadzieniem. W końcu jednak wszystko zgrało i wyszły idealne batoniki. Moje Fig Bar są bez glutenu (dlatego warto się upewnić czy mąka owsiana jest bezglutenowa), bez mleka oraz cukru - oprócz tego pochodzącego z owoców (przy wyborze suszonych owoców zwróć uwagę by nie miały dodanego cukru). Choć oryginalne Fig Bar mają w składzie figi jak pominęłam(...)pół. Każdą część rozwałkowujemy na kształt prostokąta (najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia by ciasto się nie przyklejało do wałka). Na środek wykładamy połowę farszu i składamy obie strony. Podobnie robimy z drugą częścią ciasta. Tak przygotowane rulony przekładamy na formę do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. Po upieczeniu
Health-Fit-Life
Batoniki z amarantusa – bez pieczenia 253Powoli mam już dość słodkiego. Strasznie dużo przez całe moje życie przewijało się smaków słodkich i z upływem lat coraz większa nachodzi mnie ochota na sięgnięcie
Blendman
Cynamonki - drożdżowe cynamonowe ślimaki 222Cynamonowe bułeczki chodziły za mną już od dawna, więc postanowiłam, że upiekę je sama. Wyszło ich tak dużo, że wystarczyło do kawy i dla mnie i
ChilliJemy
Sernik Blue Curacao 327łyżeczki żelatyny na 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki Blue Curacao- alkoholu bądź Opcjonalnie gdy nie mamy Blue Curacao: 3 łyżki syropu do kawy bez alkoholu o tej samej nazwie bądź inny mocny alkohol oraz do pół tubki niebieskiego barwnika w żelu można użyć dodatkowo barwnik gdy chcemy intensywniejszy odcień sera lub gdy nie mamy(...)jednolita dodać mąki oraz barwnik spożywczy- miksować aż do całkowitego połączenia się składników. 5.Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec: 25-45 minut w temperaturze 180 stopni Po upieczeniu ciasto ostudzić zdjąć z niego papier do pieczenia, wyrównać brzegi i pozbyć się przyrumienienia jeśli powstało- by wydobyć błękit ciasta. Gotowy spód włożyć do tortownicy i przygotować
KreatywnePiny
Czekoladowe babeczki bez cukru 175Kto czyta mojego bloga regularnie, ten wie że jakiś czas temu odstawiłam cukier na rzecz naturalnych słodzików. Od tego czasu używam miodu, proszku z daktyli ( domowy
Powiedz dietom nie