Pancakes z malinami na maślance. Idealne na śniadanie, bądź podwieczorek. Dzieci zwykle lubią wszelkiego rodzaju placuszki i racuszki. Myślę, że ta wersja również będzie im smakowała
Moja Galeria SmakuKażdy kto piecze zna problem białek pozostających po wypiekach. :-) Kiedyś je wyrzucałam, teraz nauczyłam się zbierać je i zamrażać. A kiedy mam już odpowiednią ilość - piekę
Szefowa kuchniGofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudremSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 duże jajka 2 szklanki mleka 1,5% tł. 1/2 łyżeczki proszku
Moja smaczna kuchniaAmerykańska wersja naszych naleśników na słodko z sosem jagodowym oraz borówkami. Jako, że jestem fanką jagód, nie mogło się bez nich obejść, szczególnie że był
PastelFoodJuż dawno na śniadanie nie jedliśmy placuszków, które tak uwielbiamy. Dlatego korzystając z pełni sezonu na śliwki, dzisiaj na śniadanie serwujemy puszyste placuszki z owocami. Proponuję
Ania i Marcin gotująTym razem na naszym stole karkówka w wykonaniu Taty Gabrysia ☺ Soczysta, kaloryczna i idealnie pasująca na weekendowy obiad, szczególnie w zimowe dni. Pozwoli nabrać energii osobom
Ania i Marcin gotująSernik zrobiłam na spodzie z ciasteczek czekoladowych ,, Hit''. Wyszedł obłędny :) Na dodatek ekspresowy, bez konieczności użycia miksera. Jeśli chcecie jednak wyższy sernik, użyjcie mniejszej blachy
Pani na desertyle jagnięcinę wystarczy zamarynować na kilka godzin. Najlepiej komponuje się z aromatami śródziemnomorskimi – świeżym rozmarynem, tymiankiem, cytryną i czosnkiem. Zalana serwatką, kefirem czy jogurtem doskonale kruszeje. Na pieczeń najlepiej nadaje się udziec, karkówka i comber. Na smażone lub grillowane kotleciki z kostką najlepszy jest antrykot. Steki z jagnięciny. Składniki (ilość według potrzeb): - steki jagnięce (u mnie z udźca(...)Stanisława Augusta Poniatowskiego. Za sprawą nadwornego kucharza, z pochodzenia Francuza, Pawła Tremo, marynowane w serwatce, a następnie pieczone jagnię stało się jedną z ulubionych potraw ostatniego króla Rzeczypospolitej. To danie tradycyjnie wieńczyło menu obiadów czwartkowych. Po nim częstowano gości już tylko deserami i śliwkami węgierkami, które stali bywalcy odczytywali jako sygnał do zakończenia biesiady . Steki z jagnięciny można podać
mojewypiekiinietylkoCiasto makowo-serowe to pyszny świąteczny deser, który sprawi, że domownicy i goście będą święta wspominać z nostalgią. Połączenie sera z makiem smakuje wspaniale i tworzy delikatnie wilgotny, niezbyt słodki wypiek. Do ciasta makowo-serowego, należy użyć dobrej jakości białego sera twarogowy, gdyż z rzadkiego, mazistego wiaderkowego o dziwnym składzie nie otrzymamy odpowiedniej struktury i smaku ciasta(...)smakować jak ser, jeśli nie macie sprawdzonego sera twarogowego, to najlepiej kupić ser biały tłusty lub półtłusty w kawałku i zmielić go 2 razy w maszynce. Ciasto makowo-serowe piec bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika tak, aby góra i dół równomiernie się zapiekały. Ciasto makowo-serowe jest aromatyczne, delikatnie wilgotne, o zwartej strukturze i wyraźnym smaku sera
Kuchcik gotujeZ rana wymyśliłam sobie, że dobrze byłoby wypić południową kawkę w towarzystwie dobrego ciacha. A że kawę pijemy punktualnie o 12 to nie miałam zbyt dużo
Relaxtimesmakowało wszystkim i żeby przygotowanie tego deseru zajęło dosłownie chwilę. Przepis jest banalnie prosty nie ma możliwości, żeby zrobić go źle, wystarczy, że dzień wcześniej (ja robiłam to o 23 :) wymieszacie blenderem wszystkie składniki na brownie i tak powstałą masę wylejecie na blaszkę, na drugi dzień wystarczy je wyjąć z lodówki i piec przez ok 10-15 minut(...)pyszne batoniki więc jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości koniecznie wypróbujcie ten przepis, możecie też podać zwykłe brownie bez krojenia i polewania czekoladą smakują równie wybornie mogę wam to obiecać :):) Składniki : na brownie : 1 szklanka mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 75 g masła 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu
zdrowa vege kuchniaznajdziecie w kategorii FIT DESERY - KLIK SKŁADNIKI CIASTO dynia - 500 g 2 białka jaj 100g mąki z cieciorki TOPPING 2 żółtka 1-2 łyżeczki czekoladowego dipu Waldenfarms KROK PO KROKU CIASTO Dynię pokrój i zblenduj z mąką. Białka ubij na sztywno. Połącz z masą i delikatnie wymieszaj. Przelej do silikonowej formy. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 40 minut w temperaturze(...)stopni. TOPPING Wymieszaj żółtka z dipem. Po 40 minutach wyjmij na chwilę ciasto z piekarnika. Rozlej na ciasto topping i wstaw do piekarnika na 10 minut. WARTOŚCI ODŻYWCZE bez polewy 547kcal - 35,5B\8,5T\93,2 W SMACZNEGO!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
TetiisheriO tym cieście mogę powiedzieć tylko jedno – HIT! Wiem, że nie ładnie się chwalić, ale przyjmijmy, że powtarzam tylko zasłyszane opinie :D. To ciasto, świeżutkie, zaraz
Ania i Marcin gotująmojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy Co powiecie na ciasto, do którego przygotowania nie potrzeba miksera? Co powiecie na prosty sernik? Co powiecie na mocno cytrynowy smak? Co powiecie
moj przepis na110 g białek – 3 białka, 137 g cukru, 110 g cukru pudru, Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą
królestwo garów