Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić pomysł na zdrową potrawę. Tarty na słodko są nam bardzo dobrze znane, jednak wytrawne są równie smaczne i nadają się na pełnowartościowy
Ania i Marcin gotująjest to najbardziej dietetyczny deser na świecie, to z pewnością ;) Ale od czasu do czasu warto skusić się na przyrządzenie takiej bomby kalorycznej. Ja przyrządziłam deser dla czekoladolubnych gości i to był strzał w dziesiątkę, polecam. Przepis pochodzi z książki „Moja kuchnia bez glutenu”—>KLIK. ciasto: 200 g mąki gryczanej jajko 15 g mielonych migdałów
Mienta blogSzoł 1 żech sie tak dzisiej drōgōm 2 i mie cojsik tak naszło, żeby na gibko 3 narychtować 4 taki deser ze bani. Kupiōł żech sie bania hokkaido, bo ôna je wyraźniyjszoł we smaku i nawet niy trza ji 5 ôbiyrać. Chwila i już mołcie co pomaszkycić 6 – no chyba, że niy lubicie bani. Co potrza? 250 g bani
Chop w kuchniTypowo jesienne ciasto, z niecodziennym dodatkiem - burakiem. Wilgotne długo zachowuje świeżości, i przede wszystkim bardzo smaczne. Składniki: (forma 24 x 24 cm) 5 jajek 1,5
RAROSSAWłoskich smaków nigdy dość, dlatego po Festiwalu Włoch wciąż powracam do kuchni słonecznej Italii. Tym sposobem odświeżyłam przepis na pyszną i szybką carbonarę - mniam! :) Spaghetti carbonara
Cooking MonsterMięso mielone daje wiele możliwości, więc postanowiłam z nim poeksperymentować i stworzyć te pyszne roladki przyprawione na sposób włoski, z mozzarellą w środku, owinięte chrupiącym boczkiem
Cooking MonsterCukinia to pyszne warzywo, które w ostatnich latach stało się bardzo modne w Polsce. Można z niej przyrządzić wiele potraw, idealnie pasuje do makaronu czy jako
Ania i Marcin gotująUwielbiam makaron z bazyliowym pesto. Idąc tym tropem postanowiłam zrobić własną wersję z pietruszki, która bujnie wyrosła w tym roku i jeszcze nie tak dawno zebrałam
Kuchnia w czekoladzieDziś podsunę Wam pomysł na domowe kostki rosołowe, które skutecznie zastąpią te chemiczne ze sklepu. Znane wszystkim kostki rosołowe ze sklepu to koncentrat tłuszczów drobiowych lub
Kuchnia PROzdrowotnaBardzo dobry pomysł na deser dla całej rodziny w upalny dzień. Nie robi się go długo, a jest naprawdę smaczny. Dodatkowo pyszne truskawki, mniam! -TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min Ciasto francuskie z truskawkami MASA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix DODATKOWO 15 dag truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego POLEWA
Gotuję Testujęzbliżających się urodzinach jednego z najmłodszych dzieci w naszej rodzinie, na których miało być zaproszonych 15 dzieci i tyle właśnie przyszło. Podczas imprezy każde dziecko otrzymało pyszny deser z mleczną kanapką i było nią zachwycone. Kanapki zostały zjedzone bardzo szybko, niektórzy także prosili o dokładki. Ponadto pozostałe mleczne kanapki otrzymali starsi mieszkańcy naszego domu, którzy także wyrazili pozytywną(...)Pyszny krem jaki jest wewnątrz biszkopta smakował każdemu, niektóre opinie jakie słyszeliśmy: - Pyszny i delikatny biszkopcik - Bardzo smaczny krem - Idealny posiłek na drugie śniadanie - Bardzo dobry deser, który można podawać każdemu, od małego do dużego Z naszej strony bardzo serdecznie możemy polecić ten produkt. Smakował całej rodzinie a dzieci były nim zachwycone. Dziękujemy TRND i MONTE Zott
Gotuję Testujęjestem mieszkanką województwa małopolskiego, a zarazem powiatu wadowickiego i mam do papieskiego miasta 10 minut drogi nie mogłam nie jeść i nie zrobić kiedykolwiek w życiu KREMÓWKI. Ten deser jest słodki, pyszny i lekki. Na pewno zasmakuje każdemu. Polecam spróbować. Jest prosta i szybka
Gotuję TestujęKolorowe, pyszne i bardzo proste. Dziś pomysł na znakomite muffinki, które z pewnością Wam zasmakują. Lato idzie, więc trzeba przygotowywać pyszne desery, które to lato przypominają. I takie właśnie ona są. BARDZO KOLOROWE!!! Na pewno zasmakują całej rodzinie, a zwłaszcza dzieciom. Polecam spróbować
Gotuję Testujęsobą na wynos. Jeśli chodzi o otręby są niewyczuwalne. Posiłek, prosty, szybki i smaczny, a do tego pełen witamin i błonnika. Świetnie się sprawdzi jako samodzielny posiłek lub deser. Choć jako deser to porcja dla dwojga
Dieta moja pasjaryż z jabłkami i to z dużą dawką cynamonu. Ale dlaczego nie zrobić odwrotnie, tzn jabłek z ryżem? Postanowiłam zaszaleć i spróbować takiej wariacji. Jak widać na załączonym obrazie, deser wygląda całkiem nieźle. Przy tym jest smaczny, zdrowy i pożywny. Nie dałam tradycyjnie cynamony, ale skórkę z pomarańczy i sok. szklanka ugotowanego ryżu ( u mnie jaśminowy) 4 twarde jabłka(...)posypujemy orzechami. Piekarnik podkręcamy do 200 stopni i podpiekamy aż się góra ładnie zarumieni. Podajemy po lekkim ostudzeniu. I tym sposobem mamy smaczny, lekki, aromatyczny i zdrowy deser, a nawet mały posiłek
Dieta moja pasja