deser - 61894 przepisów (strona:346/4127)

Kandyzowana skórka z cytrusów 118

Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Trudność: Łatwe Ilość 1 słoik Przygotowanie 20 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 300 kcal Kandyzowane skórki cytrusowe z cytryn i pomarańczy. Słodki kandyz do deserów, sernika i pączków w lukrze. Cytrusowo cukrowa dekoracja. Składniki: skórka z 10 cytryn skórka z 5 pomarańczy 220 g zwykłego cukru woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Zdejmij skórkę(...)/kandyzowana-skorka-cytrusowa-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/kandyzowana-skorka-cytrusowa-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/kandyzowana-skorka-cytrusowa-480x270.jpg"],"description":"Kandyzowane sk\u00f3rki cytrusowe z cytryn i pomara\u0144czy. S\u0142odki kandyz do deser\u00f3w, sernika i p\u0105czk\u00f3w w lukrze. Cytrusowo cukrowa dekoracja.","keywords":["cukier","cytryna","pomara\u0144cza"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished

ProstePesto.pl
CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU 105

przepyszne kąski. Sos pomarańczowy na bazie karmelu, cytrusowy nie za słodki, kremowy i rozpływający się w ustach. Do tego te rajskie naleśniki… Nie mogłam się oderwać. INNE PRZEPISY NA DESERY:   TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY     SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM     TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM(...)STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI: – Przepyszne śniadanie – Genialny deser – Raj dla podniebienia – Słodkość z nutą karmelu – Naleśniki idealne ILOŚĆ PORCJI: 2 / 8 dużych naleśników / CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT CO POTRZEBUJESZ – Pomarańcze – 3 sztuki – Cukier trzcinowy – 4 łyżki / około 40g / – Masło

globuskulinarny
Lody ciasteczkowe 95

znajdujących się w zamrażalniku. Przed podaniem wyjmij lody z zamrażalnika na około 10-15 minut. Kiedy lekko zmiękną, będzie się je znacznie łatwiej nakładać. Zobacz też inne przepisy na desery : Nektarynkowa granita Proste ciasto bez pieczenia Tarta z rabarbarem Czekoladowy pudding chia Biały lion – ciasto bez pieczenia Potrójnie czekoladowy deser Zobacz też najnowsze przepisy : Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem

okolicepalnika.pl
Lody malinowe bez maszynki 107

Jaki jest najlepszy, letni deser? Nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że odpowiedź powinna brzmieć: domowe lody. Dzisiaj mam dla was wersję z kawałkami malin, która natychmiast skradła moje serce. Jakiej śmietany użyć robiąc domowe lody? Aby zrobić domowe lody bez jajek i maszynki będziesz potrzebować tłustej śmietanki, nadającej się do ubijania. W tym wypadku sięgnij po taką, która(...)zamrażalniku, upewnij się, że pojemnik w którym je trzymasz jest szczelnie zamknięty. W przeciwnym razie lody mogą przejść zapachami innych produktów w nim przechowywanych. Zobacz też inne przepisy na desery Lody ciasteczkowe Tarta z rabarbarem Proste ciasto bez pieczenia Biały lion – ciasto bez pieczenia Pączki serowe Trufle z grzańcem Zobacz też najnowsze przepisy : Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem

okolicepalnika.pl
Beza Pavlova z kremem z białą czekoladą i mini kiwi 133

przypominają agrest, a smakują jak dojrzałe kiwi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Beza Pavlova z kremem z białą czekoladą i mini kiwi 5 od 27 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Australijska Trudność: Średnie Porcje 12 ciastek Przygotowanie 1 godz.  Pieczenie 1 godz.  15 min. Kalorie 270 kcal Jednoporcjowe bezy z kremem mascarpone z białą czekoladą, musem kiwi(...)u0142a czekolada","Jajka","kiwi","mascarpone","\u015bmietana"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-05T17:05:38+01:00","prepTime":"PT1H","cookTime":"PT1H15M","totalTime":"PT2H15M","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":["Australijska"],"recipeYield":["12","12 ciastek"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"270 cal"},"recipeIngredient":["4 bia\u0142ka jaj","200 g cukru drobnego, do wypiek\u00f3w","1 \u0142y\u017cka m\u0105ki kukurydzianej

ProstePesto.pl
Tartaletki z musem z owoców leśnych 107

ubitej śmietanki kremówki i świeżych owoców. Prawdziwe jadalne dzieło sztuki cukierniczej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tartaletki z musem z owoców leśnych 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Trudność: Średnie Porcje 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz.  Kalorie 280 kcal Tartaletki bez pieczenia na ciasteczkowym spodzie, z musem owoców leśnych i dekoracją z bitej śmietanki(...)u0142o","mleko kokosowe","\u015bmietana","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-01T09:47:16+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT2H","totalTime":"PT2H30M","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["10","10 sztuk"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"280 cal"},"recipeIngredient":["200 g ciastek owsianych","30 g mas\u0142a","30 g kajmaku","100 g truskawek","50 g malin

ProstePesto.pl
Budyniowy deser wegański 108

Deser wege, bez cukru, bez laktozy,bezglutenowy. Samo zdrowie dla osób z nietolerancjami i nie tylko. Nie dosładzam deseru, bo dla mnie owoce i fruktoza w nich zawarta to już sama słodycz. Szybki, prosty dla łasuchów i nie tylko.   składniki: 1 budyń waniliowy 300 ml mleka migdałowego 400 ml mleka kokosowego 90 % 300 g malin 3 łyżki płatków migdałowych

wesoła kuchnia
Ryżowy pudding cytrynowy 89

Kolejna propozycja na fajny deser. Właściwie to nie taki słodki, bo cytrynowy. Ale naprawdę pyszny! Jak zwykle ekspresowy w przygotowaniu, z minimalną ilością składników. Ryżowy pudding cytrynowy, polecam Ryżowy pudding cytrynowy – składniki (2 porcje): woreczek ryżu basmati, szklanka napoju owsianego + 2 łyżki (można zastąpić mlekiem lub innym napojem roślinnym), łyżka mąki kukurydzianej, wyciśnięty sok z połowy cytryny, otarta skórka(...)cytryny, otartą skórkę oraz szczyptę stewii. Całość mieszam. Gotowy pudding wykładam do pucharków, a na wierzch wrzucam posiekane orzechy włoskie. Schładzam w lodówce przed podaniem. Smacznego! Spróbuj także: warstwowy deser z komosą ryżową, muffinki marchewkowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Ryżowy pudding

Natka Pietruszki
Puszyste domowe lody miętowe z czekoladą 108

gorzką czekoladą. Pyszne i nie przesłodzone. Doskonałe cały rok. Składniki: 405 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 duże garści liści mięty 400 g śmietany kremówki 36% do ciast i deserów 150 g cukru pudru 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu miętowego (opcjonalnie) lub syrop Monin miętowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady lub inne kawałki czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Na początek umyjmy(...)NutritionInformation","calories":"290 cal"},"recipeIngredient":["405 ml mleka skondensowanego nies\u0142odzonego","2 du\u017ce gar\u015bci li\u015bci mi\u0119ty","400 g \u015bmietany krem\u00f3wki 36% do ciast i deser\u00f3w","150 g cukru pudru","2 \u0142y\u017ceczki naturalnego ekstraktu mi\u0119towego (opcjonalnie) lub syrop Monin mi\u0119towy","1 tabliczka gorzkiej czekolady lub inne kawa\u0142ki czekolady"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep

ProstePesto.pl
Kruszonka do ciasta 144

mojej Babci. Babcia zawsze misternie układa kruszonkowe rzędy białej i ciemnej posypki na cieście. Przygotowanie tej kruszonki zajmuje 5 minut. Możesz ją wykorzystać do posypania ciasta lub deseru z zapiekanych owoców. Jeśli posypiesz nią mus czekoladowy z tego przepisu otrzymasz wtedy deser jak na zdjęciu poniżej. Jeżeli chcesz uzyskać kruszonkę w wersji czekoladowej do składników dodaj łyżkę gorzkiego kakao. Artykuł

Gotujemywdomu.pl
Sernik z Brzoskwiniami 138

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z brzoskwiniami to bardzo smaczne ciasto, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom domowych serników . Kruche ciasto, bezowa piana i przepyszna masa serowa

Przepiski.pl
Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu 120

cynamonem. W zależności od pożądanej konsystencji mus jabłkowy miksujemy blenderem lub ugniatamy widelcem/ugniataczem do ziemniaków. Gotowy mus jabłkowy można przełożyć do słoików i zawekować. Używać jako składnik do ciast, deserów, naleśników. Składniki: 3 kg jabłek 2-3 łyżki cukru 1 laska cynamonu ziarenka z 1 laski wanilii 3/4 szklanki wody 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie: Jabłka obrać, pokroić(...)owoców, ugnieść jabłka widelcem lub ugniataczem do ziemniaków. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i ustawić do góry dnem, aby się zawekowały. Mus jabłkowy używać jako składnik do ciast, deserów, naleśników. Ja polecam upiec pyszne ciasto cynamonowe 🙂 Czytaj więcej: Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu The post Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Biszkopt rzucany 127

sprawdzi w innych ciastach. Biszkopt rzucany z tego przepisu kroję najczęściej na 3 części, ale możecie go również przekroić na pół. Biszkopt rzucany można wykorzystać w ciastach, tortach lub deserach (“ Desery z biszkoptami “). Polecam również przepis na “ Biszkopt rzucany kakaowy “. Biszkopt rzucany – Składniki: 7 jaj (używam rozmiaru L) 200 g cukru 160 g mąki pszennej tortowej 60 g mąki ziemniaczanej

Moja Delicja
Gęsty sos malinowy 117

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni, lodów, jogurtów. Takie gęste sosy są proste do przygotowania, nie wymagają dużej liczby składników (w zasadzie wystarczą dwa), sami decydujemy o stopniu słodkości oraz o konsystencji, jaką chcemy uzyskać (pamietać należy, że sos odrobinę

Moja Delicja
Tiramisu dyniowe 127

Gdyby ktoś zapytał się mnie o mój ulubiony deser , bez wahania odpowiedziałbym: TIRAMISU . W Tiramisu bowiem zakochałam się od pierwszego spróbowania. Niestety nie wszystkie desery smakują tak samo. Bardzo ważne w Tiramisu jest odpowiednia proporcja mocnej kawy do alkoholu, odpowiednie nasączenie biszkoptów tą mieszanką i oczywiście krem. W klasycznym Tiramisu krem obowiązkowo na żółtkach, bez śmietany . Przepis na moje ulubione

Moja Delicja