Niedawno w wegańskiej cukierni zjadłam rurki z kremem. Bardzo mi zasmakowały i przypomniały smak z dzieciństwa. Stwierdziłam, że muszę spróbować przygotować je sama w domu. Przejrzałam
wegujemyskładniki na biszkopt: (pieczemy 3 takie biszkopty) 45 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g mąki ziemniaczanej 70 g cukru 2 jajka (białka oddzielone od żółtek
Domowy Smak JedzeniaTrochę mnie tu mało w ostatnim czasie, ale Wy mi przecież wybaczycie :). Nie wiem czy już wiecie ale sezon rabarbarowy właśnie wystartował i mam tu dla
Apetyczna babeczkaBardzo lubię ciasta, których przygotowanie nie zajmuje du ż o czasu . Czasami wystarczy tylko kilka składników, kilka minut pracy i otrzymujemy przepyszne ciasto, którego widok nikogo
La grande e la piccola cuocaGofry kojarzą mi się z wycieczkami, od kilku lat jest to nasz rytuał, że podczas każdego wyjazdu w góry lub nad
KuchniaWeDwoje.plJakiś czas temu opublikowałam na moim blogu przepis na najlepsze brownie na świecie Gordona Ramsaya , a dzisiaj przedstawiam Wam przepis na najlepsze ciasteczka brownie Bardzo czekoladowe
karmelowyTaką drożdżówkę to każdy musi mieć w swoim zeszycie z przepisami. Żadnego wyrastania od razu do piekarnika. Dziękuję Madziunia za przepis. Jest cudny, skończyłam pracę o
Kuchnia PokoleńCiasto z fasoli - albo się kocha, albo się nienawidzi. Ja zdecydowanie wybieram pierwszą opcję! Przygotowałam w nieco innej, ulepszonej wersji. Z dodatkiem sera twarogowego smakuje jeszcze
Truskawkowa FiestaOd jakiegoś czasu zażerałam się daktylami pakując uprzednio do środka orzeszki i pewnej nocy podczas takiej biesiady mnie olśniło, że przecież jak dodam czekolady do jest
greenscarfŚlimaczki, które muszę robić dosyć często ze względu na to, że moja rodzina je uwielbia (mój mąż chyba najbardziej :) :) Ale po wieloletnich poszukiwaniach dobrej marmolady trafiłam
Kuchnia VikiKiedy w końcu opracowałam przepis na najlepsze Muffinki cytrynowe , który zamieszczałam parę dni temu na blogu, nie osiadłam na laurach :) Wręcz przeciwnie, postanowiłam zrobić wersję Muffinek
Moja DelicjaMamy maj, a wraz z nim przyszedł sezon na rabarbar, to ciasto to wiosenna klasyka, ciasto kruche, słodka masa budyniowa i lekko kwaśny rabarbar w
Wanilia i KardamonMam ostatnio długi ogon do pisania postów. Sporo pracuję, a w wolnym czasie... No cóż, piekę ciasta. Mam więc w zanadrzu trzy ciekawe torty, ale o
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzy można zrobić szarlotkę bez jabłek? :) Ja spróbowałam i wyszła wyśmienicie ! Połączenie soku jabłkowego i kremu karpatkowego dało zadziwiający efekt. Składniki na biszkopt: 8 jajek ¾ szklanki
Tradycyjna Kuchnia