Składniki: 200 ml mleka 200 ml śmietanki 30% 2 żółtka 3 opakowania cukru waniliowego 4 łyżki cukru pudru 2 szklanki malin Sposób wykonania: Mleko i śmietankę
Qchnia po prostuCześć Kochani! Wczoraj obchodziłam 31 urodziny z tej okazji zrobiłam pyszny tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami – truskawkami, jeżynami i borówkami. Tort był tak
Moja pasja smakuTemperatura podczas ostatnich dni nie zachęcała do tego, aby piec cokolwiek. Dlatego chwała temu, kto wynalazł ciasta bez pieczenia. Może niektóre są troszkę bardziej pracochłonne niż
Jacob TastesDzisiaj przedstawiam Wam koktajl owocowy z wykorzystaniem zebranej aronii, którą zamroziłam w porcjach w woreczkach. To świetny sposób, aby zrobić nieco zapasów na zimę. Czy wiecie
Moja smaczna kuchniaKto nielubi naleśników? Ja kocham :) Tym razem zapraszam na naleśniki z serem twarogowym , bitą śmietaną kremówką oraz owocami. Naleśniki smażymy na masełku , daje to super
Gotowanie PatkiDrożdżówki z serem to pyszne i słodkie bułeczki. Zawsze lubiłam domowe drożdżowe wypieki . Pieczone z masłem są puszyste i zachowują długo świeżość. Pamiętam jak na koloniach
codojedzeniaCześć! Coś w sam raz dla naszych dzieciaczków. Kolorowe, soczyste ciasto o bajecznej nazwie Fiona. Chyba nadchodzi pora by na mojej stronie wyczarować kompana dla tego
Pieprzyć z FantazjąAle, to było dobre, nic dodać nic ująć – pycha. Ciasto kruche – zimne masło pokroić na kawałki. Dodać cukier, mąkę, szczyptę soli, żółtko, śmietanę i
Kuchnia PokoleńWszystkie rzeczy, które są chłodne i dają chociaż chwilową ochłodę są ostatnio mile widziane. U nas termometr w samochodzie wczoraj pokazał 37 stopni, ktoś miał więcej
PaleoLifeSkładniki (na 1 porcję) - kiwi (ok. 90 g), - brzoskwinia (ok. 100 g), - 5 truskawek (ok. 75 g), - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 20 g). Sposób przygotowania 1
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSzukacie idealnego ciasta bez glutenu i laktozy?? Mam dla Was dzisiaj przepis na wyśmienite długo świeże ciacho czekoladowe z malinami Prawdziwe „niebo w gębie”
I LOVE LIFEKlasyczne kruche ciasto ze śliwkami w roślinnej wersji. Mocno śliwkowe, idealnie słodkie, puszyste i, jak powiedział ostatnio nasz gość zachwycony tym ciastem, kruszące się tyle, ile
Lamarida.plskładniki: 350 g maki 250 g margaryny 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu sok z
Domowy Smak JedzeniaBabka ta nawet przez tydzień nie straci smaku i uroku. Bardzo mocno cytrynowa i nic such, pomimo że zawiera dużo mąki. Przepis na wykonanie w thermomix
Kuchnia Pokoleń