Babka majonezowa to wyjątkowo smaczne ciasto czekoladowe. Może postać nie co dłużej, zachowuje swoją świeżość przez kilka dni , jak się uchowa:) U mnie bardzo szybko zniknęła
gotuj ze mnąBardzo dobry i prosty chlebek wykonaniu. Chlebek się nie kruszy i długo świeży. Zrobiłam go w automacie do chleba – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego
Kuchnia PokoleńW okresie letnim każdy z Nas stara się jak najwięcej czasu spędzać na zewnątrz. Lubimy gromadzić się wokół grilla, a wszystko co może być z grilla
naRuszcieKlasyk, można powiedzieć. Ciasteczka wychodzą delikatne, maślane no i co najważniejsze kruche. Dzieci zawsze je z ochotą wcinają J Można je przełożyć marmoladą, ale my wolimy
Calzonella.comMięciutkie i puszyste ciasto drożdżowe nadziewane domowymi powidłami śliwkowymi, zawinięte w roladę i posypane słodką maślaną kruszonką, smaczne domowe ciasto. Najlepiej smakuje z kubkiem gorącego
Wanilia i KardamonBeza szwajcarska to jeden z trzech rodzajów bezy obok włoskiej i francuskiej. Jest bardzo stabilna i odporna na różnice temperatur. Ma aksamitną, lekko ciągnącą konsystencję, jest
CiastkozercyU mnie w domu gofry goszczą bardzo często, bo mój syn je uwielbia. Aby gofry były chrupiące, a zarazem nie były suche w środku należy posiadać
Passions hobbies life[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 160 g mąki ziemniaczanej 200 g masła w temperaturze pokojowej 4
Domowy Smak JedzeniaPyszna szarlotka na kruchym cieście z dużą ilością jabłek i budyniu :). Trochę inna od tradycyjnej szarlotki ale jakże pyszna. Wilgotna, delikatna idealnie pasuje do popołudniowej kawy
Blog kulinarny S9.PLZ ostatniego pieczenia chałki zostały nam cztery białka, z których zrobiliśmy lekkie i puszyste naleśniki na białkach . Z przygotowanego ciasta usmażyliśmy 10 naleśników, które w sam
niecodziennikparyKto z nas pamięta wafle przekładane masą kajmakową lub tą czekoladową z mleka w proszku? U mnie te pierwsze zawsze czekały na mnie a babci, a
Chocolate Muffin BlogCiasto lekkie i pachnące pomarańczą. Mięciutkie i mokre. Pyszności! Co nam trzeba? 4 jajka pół kostki masła 150 g cukru 200g maki pszennej np. Młynomag
LatosiowydomRogaliki krucho -drożdżowe z marmoladą Rogaliki krucho -drożdżowe z marmoladą Składniki na 16 rogalików: 200 g mąki pszennej 75 g masła 10 g cukru pudru jajko
Pomysłowa kuchniaCiasto z jabłkami i czekoladową kruszonką to fajna odmiana klasycznych ciast ucieranych, których na blogu jest już kilka. Zazwyczaj jednak robiłam do niej klasyczną kruszonkę tak
Relaxtime