Czas na rabarbar. Bardzo lubimy o tej porze rabarbarowe ciasta, a że jakoś nie miałam jeszcze czasu żadnego upiec a córka zagadywała, że zjadłaby coś słodkiego
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy znajdzie się osoba, która nie lubi smaku świeżo upieczonej, ciepłej chałki? Taka ciepła chałeczka posmarowana masełkiem idealnie sprawdza się na niedzielne śniadanie. Wykonana z tego
Be Fit Be StrongIdealny przepis na biszkopt - zawsze się udaje i jest pyszny i mięciutki. W sam raz na tort ,zawsze właśnie taki wykorzystuje- polecam każdemu - na pewno się
Swojskie jedzonkoPyszne ciasto z mocno czekoladową masą i kremem śmietankowym to super propozycja na weekend ;) Sprawdzi się na wszelkich domowych imprezach i uroczystościach.
Prosty przepis naPyszna babka piaskowa. Stary i sprawdzony przepis z notatnika mojej mamy. Smaki mojego dzieciństwa. Bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna na co dzień i od święta. Znakomity
Blog kulinarny S9.PLDziecko zażyczyło sobie babeczki, więc są... Babeczki kakaowe 2szklanki mąki 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia 2łyżeczki cukru waniliowego 2 kopiaste łyżki kakao Pół
Kulinarne blogowanieBardzo lubię przygotowywać tarty. Kolejną odsłoną jest z gruszką i śliwkami. Super propozycja w okresie jesienno-zimowym. Składniki: Spód: 1 jajo 20g erytrytolu 100g mąki pszennej
Truskawkowa FiestaPrzyznać się kto z Was nie lubi ciastek? Ja uwielbiam! Zazwyczaj staram się robić ciasteczka w zdrowszej wersji z pełnoziarnistej mąki, małą zawartością tłuszczu, bez cukru
Be Fit Be StrongCzekolada pasuje do wszystkiego, wprawdzie ryby z sosem czekoladowym jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przede mną 😉 a wracając do czekolady to pasuje też do soczewicy i
Na kulinarnym poligonieSzybkie, bardzo łatwe ciasto z owocami i dużą ilością kruszonki. Smakuje super z filiżanką kawy. Ja je uwielbiam ;)
Prosty przepis naTradycyjne i pyszne ciasto z mojego domu rodzinnego. Piekę go obowiązkowo gdy tylko pojawi się rabarbar w ogródku. Malin oczywiście użyłam mrożonych ale nic nie
Wanilia i KardamonGalaretka truskawkowa – 1 op Galaretka cytrynowa – 1 op Truskawki – 20 dag Bita śmietana Woda – 1 L Mięta Każdą galaretkę rozpuścić w pół litrze gorącej
przepisy- MilkiD rożdżowe ciasto uwielbiam, pisałam już o tym wiele razy. Dziś kolejna odsłona a mianowicie drożdżówki z serem i brzoskwiniami. Do farszu dolałam soku z limonki
Radość kipiąca uśmiechem.Kruche ciasto z rabarbarem i bezą, na które u mnie w domu rodzinnym mówi się Pleśniak, jest proste do zrobienia i bardzo smaczne. Nie jest zbyt
e-PrzepisyKulinarne