Słodka, chrupiąca kruszonka to doskonałe wykończenie każdego wypieku. Świetnie nadaje się do drożdżowych babek, jak również serników, bułeczek czy kruchych ciast z owocami. Aby przygotować idealną
RozdomowionaPierwsze lody na moim blogu! Od niedawna jestem posiadaczką maszynki do lodów i powiem szczerze, że bardzo spodobała mi się taka domowa produkcja tego zimnego
Opowieści z piekarnikaJestem, jestem, nie przepadłam. Chciałam sobie zrobić reset po ostatnich świętach. Głowę znowu mam pełną pomysłów, mój internetowy notatnik jest na bieżąco uzupełniany. Na dzień dzisiejszy
KardamonovyPodejście numer trzy. Albo cztery. Od wielu miesięcy przymierzałam się do upieczenia ciastek. Idealnie okrągłych i płaskich. Pewnie wiecie o jakich ciastkach mowa. I pierwsza próba
KardamonovyA już nawet nie sprawdzam kiedy byłam tutaj ostatnio. I to nie tak, że nie chciało mi się pisać czy inne tego typu trudne sprawy. Nawarstwiło
KardamonovyOsobiście uwielbiam ciasta typu sernik czy jogurtownik. Przedstawiam kolejną odsłonę jogurtownika z soczystymi brzoskwiniami i granolą od Dziewczyny w spódnicach . Składniki: 2 jaja 50 g
Truskawkowa FiestaWielbię zapach drożdży i puszystość drożdżówki, dlatego moje ulubione jagodzianki to te, które mają dużo ciasta i… mało jagód. Zdaję sobie sprawę, że jestem w
Poezja smakuDieta 1800 – 2000 kalorii — dzień 1. Czy dieta musi być nuda? Nawet sama myśl o diecie może kojarzyć nam się z monotonią i pozbawionymi smaku
RafalCookKoktajl bananowy w niejednej odsłonie możecie już znaleźć na blogu. Lato trwa, a mam pomysłów sporo jeszcze w głowie. Korzystam z każdego dnia i tworzę
Moja smaczna kuchniaCiasto jogurtowe jest przepyszne! Zwłaszcza z dodatkiem owoców oraz mnóstwem bakali od Hebar ! Trzeba koniecznie zrobić! Składniki : 2 jaja 50 g erytrytolu 350 g jogurtu naturalnego
Truskawkowa FiestaNie zapomina się smaków dzieciństwa, pewnie dlatego nie mogę zapomnieć miodowych ciasteczek babci które zawsze piekła nam na weekendowy poczęstunek, teraz ja robię je bardzo
Wanilia i KardamonSernik Izaura to ciasto pochodzące z lat 80, robiły je nasze babcie, kiedyś był to imprezowy HIT i taki sernik pojawiał się na każdej imprezie. Nazwa
Do Garów!Przy poniedziałku zapraszam Was na mega dobre ciasto które upiekłam na weekendowy poczęstunek. Wykorzystałam do niego białka które miałam zamrożone po pieczeniu kruchych ciast. Idealnie
Wanilia i Kardamon