Drożdżówki z rabarbarem, budyniem i kruszonką 186Mięciutkie, puszyste bułeczki z rabarbarem, waniliowym budyniem i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Rozpływają się w ustach i szybko znikają przy małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Ciasto: 600g mąki pszennej 3 jajka 50g świeżych drożdży 300ml mleka 100g masła 140g cukru szczypta soli Budyń: 400ml mleka 1 budyń waniliowy 1 łyżka cukru pudru
Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada z herbatą matcha i truskawkami 157ciasta nie potrzeba wysokich umiejętności cukierniczych, przyda się za to zręczność w zwijaniu :) Prosta, piękna i efektowna może być idealnym ciastem na imieninowy stół Mamy, lub po prostu pysznym deserem w tygodniu. Do rolowania, czas, start! Rolada z herbatą matcha i truskawkami Potrzebujesz: Na ciasto 50g roztopionego masła 110g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki herbaty matcha
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Migdałowy torcik bezowy z kremem i owocami (bez glutenu) 145sposób wyszło nam chrupiące i lekko ciągnące migdałowe ciastko, które w połączeniu z owocami i pastą migdałową smakuje obłędnie 😍 Smakuje nawet podobnie do makaroników 👌 Jest to idealny letni deser. Składniki (śr: 17 cm): Ciasto migdałowe na białkach -3 białka -100g mąki migdałowej Nutura -100g cukru pudru -20g budyniu waniliowego (proszku) -szczypta soli Krem -200-300g serka
Candy Pandas
Beza z truskawkami i granatem 174Beza – 4 białka – 200g drobnego cukru – 1 łyżka soku z cytryny Masa – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru –
I LOVE LIFE
Smoothie z mango 197Uwielbiam desery i koktajle, które są słodkie i nie zawierają cukru. Dojrzałe mango samo w sobie jest mega słodkie, także polecam Wam takie smoothie :) Smaku mu doda mleczko kokosowe i korzenne przyprawy :) Czytaj więcej
Ana Mari's world
Smoothie z mango 197Uwielbiam desery i koktajle, które są słodkie i nie zawierają cukru. Dojrzałe mango samo w sobie jest mega słodkie, także polecam Wam takie smoothie :) Smaku mu doda mleczko kokosowe i korzenne przyprawy :) Czytaj więcej
Ana Mari's world
Sernik na zimno, bez pieczenia 163wystudzeniu przekładamy na wierzch ciasta. Wsadzamy na kilka godzin do lodówki, żeby całość stężała. Artykuł Sernik na zimno, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Cynamonowe rogaliki miodowe – tanie i zdrowe 136Cynamonowe rogaliki miodowe – bez jajek, bez masła, wegańskie, zdrowe. Bardzo proste do przygotowania, tanie, smaczne i pożywne. Stanowią bardzo porządny deser, ale też są pomysłem na kolację czy śniadanie. Nie trzeba mieć robota kuchennego i tak się udadzą! Rogaliki przygotowałam z mieszanki maki pszennej jasnej i owsianej pełnoziarnistej, ale jeśli macie w domu tylko jasną mąkę – też będzie ok! Zobaczcie
Dorota Smakuje
Czekoladowa panna cotta z owocami 157HIT! Czekoladowa panna cotta 🤤 Sama się nachwalić wczoraj jej nie mogłam 🤣 Idealna, mięciusia, pysznie czekoladowa. Smakuje jak niebo. Jestem totalnie nieskromna ale powiadam Wam - zróbcie, a
Czarnawisienka
Sałatka z roszponki, fety i pomidorów suszonych. Idealna na grilla. 127wykorzystuje olej po pomidorach suszonych z żurawiną) dodaję musztardę, miód i najważniejszy składnik sok z limonki ja polecam markę LIMMINI @limmi_limone . Ten sok używam do różnego rodzaju sałatek, deserów, ryb itp.(sok dostępny w sklepach Makro, Selgros, Auchan, Carrefour, Delikatesy Centrum). Całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę najlepiej wymieszać przed podaniem. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Sałatka
karolgotuje
Naleśniki – jak zrobić? 145Dziś mam dla Was jeden z klasycznych przepisów, przepis na naleśniki 🙂 Przyznam szczerze, że jeszcze do niedawna nie przepadałam za naleśnikami i nie lubiłam ich robić
Kuchnia Bazylii
Najlepsza domowa ciabatta, jak z włoskiej piekarni… 352Dzisiejszy przepis to gratka dla fanów glutenu – włoska ciabatta prosto z domowej piekarni :) Ze wszystkich kuchni świata, to właśnie włoska jest najbliższa memu sercu. Te wszystkie makarony, desery, chleby… Włosi zdecydowanie wiedzą, jak smacznie zjeść, a przy tym się nie napracować, co zdecydowanie bardzo mocno rezonuje z moimi kulinarnymi ambicjami ;) Nigdy wcześniej… Czytaj dalej Najlepsza domowa ciabatta
brunetkawkuchni
Proste bułki pszenne 173przykrywamy i pozwalamy rosnąć 20 min. Pieczemy w 200 stopniach około 20-25 min – do zrumienienia. Artykuł Proste bułki pszenne pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Florentynki migdałowe 166jestem fanką wyjadania cukru łyżką z cukiernicy. Ale od czasu do czasu coś słodkiego jednak zjem. Problem pojawia się wtedy, gdy nie bardzo mam z czego przygotować jakiś pyszny deser. Wtedy trzeba zacząć kombinować. I tak ostatnio mając do dyspozycji w zasadzie tylko płatki migdałowe wyczarowałam pyszne ciasteczka. Robi się łatwo i szybko, jest jednak pewien haczyk - trzeba się wykazać
Z notatnika dietetyka