deser - 61894 przepisów (strona:1268/4127)

MROŻONE SMOOTHIE KAWOWE Z OWOCAMI I INKĄ 135

piję zwykłej kawy i to własnie Inka króluje w moim domu – zarówno do śniadania, jak i popołudniowego ciacha. W tym upale wykorzystuję ją także do przygotowania pysznych deserów, koktajli i smoothie – świetnie się do tego nadaje – jest delikatna, zbożowa, a zarazem smakowo świetnie zastępuje paloną kawę. Tym razem postawiłam na fioletowe owoce, takie jak aronia, jeżyna, maliny

Ostra na Słodko
Puszysty omlet na słodko 139

udanego omletu jest bardzo delikatne połączenie masy jajecznej z ubitymi białkami ( to przecież ciasto biszkoptowe ) i nieśpieszne jego smażenie ;) Taki omlet może być Waszym śniadaniem, podwieczorkiem, kolacją, a nawet deserem :) Poznajcie mój sprawdzony przepis ;) :)  Składniki na 1 omlet: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka 1 - 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Opowieści z piekarnika
Szybki deser z malinami 271

jest tak ciepło jak dziś, a mam ochotę na coś słodkiego - szukam szybkich i "zimnych" rozwiązań. Deser jest słodki dzięki malinom i ciastkom, a zarazem lekko kwaśny poprzez dodatek jogurtu.  Składniki: ok 150 g malin 6 ciastek zbożowych 200g jogurtu greckiego Przygotowanie: Ciastka rozdrabniamy i wysypujemy na dno szklanki. 3/4 malin rozgniatamy lekko za pomocą widelca. Na ciastka wykładamy

Lena Gotuje
Crumble z jabłkami czyli szybki i łatwy deser 138

bardzo fajny pomysł na szybki deser, gdy mamy ochotę na coś słodkiego albo gdy mamy niezapowiedzianych gości. Składniki: 3 średniej wielkości jabłka 80g cukru 80 g masła 160 g mąki opcjonalnie: cynamon Przygotowanie: Cukier, zimne maslo oraz mąkę łączymy ze sobą na kruszonkę. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w około 0,5 cm plastry. Wykładamy

Lena Gotuje
Deser bananowo - czekoladowy 126

Deser smakiem przypomina trochę popularne Monte. Pyszny, słodki i zdrowy. Zapakowany w słoiczek to bardzo dobry pomysł na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Składniki: 100 g kaszy jaglanej, 1 dojrzały banan, łyżka miodu, 2 łyżeczki kakao, 1/2 szklanki mleka, garść orzechów włoskich Przygotowanie: Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i jeszcze ciepłą blendujemy wraz z bananem, miodem

Lena Gotuje
Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia 144

chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający. Składniki: 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki. Przekładamy do formy. Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny

Lena Gotuje
Deser galaretkowy z morelą i jeżynami 167

Owocowy, bardzo orzeźwiający,letni deser. Składniki: 4 morele, 10-12 sztuk jeżyn, galaretka przezroczysta winogronowa Winiary Przygotowanie: Galaretkę dzielimy na dwie cześci. Jedną rozrabiamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Morele rozdrabniamy w blenderze i dodajemy do galaretki. Przekładamy do kieliszów, które wkładamy pod kątem (opierając o coś) do lodówki na godzinę. W międzyczasie rozrabiamy drugą część galaretki i studzimy

Lena Gotuje
Sernik czekoladowy na zimno 167

Kremowy i bardzo smaczny sernik czekoladowy na zimno z frużeliną z truskawek to idealne ciasto bez pieczenia na deser. Sernik jest niezbyt słodki, z żelową polewą z truskawek i o przyjemnym czekoladowym smaku. Latem nic tak dobrze nie smakuje, jak domowy sernik przygotowany na zimno. Taki sernik robi się bardzo szybko, ale z jedzeniem trzeba zaczekać, aż zastygnie. Czekoladowy smak

Kuchcik gotuje
Budyń jaglany z hiszpańskieą nieszpułką 161

roślin należących do rodziny różowatych. Pochodzi z rejonów Kaukazu oraz południowo - wschodniej Europy. Mnie smakiem przypomina trochę bardziej soczystą morelę. Ja dziś z niej zrobiłam pyszny budyń, idealny na deser do kawki czy herbaty. Polecam również na śniadanie. Budyń jaglany z hiszpańską nieszpułką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tiramisu z poziomkami na przedślubny stres 169

się ich do niczego innego porównać. Uwielbiam! Ostatnio udało mi się nazbierać całe trzysta pięćdziesiąt gram; było już semifreddo z poziomkami i różaną nutą, teraz czas na kolejny deser. Tiramisu to coś, czemu nie potrafię się oprzeć; przygotowywałam je już w wielu różnych wersjach i nigdy mnie nie zawiodło. Ta jednak udała się chyba najlepiej; poziomki i delikatna, pomarańczowa nuta

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Budyń czekoladowy bez mleka 300

Budyń czekoladowy to szybki i prosty w wykonaniu deser. Pokochają go nie tylko dzieci. Doskonale smakuje z dodatkiem owoców sezonowych. W wersji z syropem klonowym i karobem możemy taki budyń podać 10 miesięcznemu dziecku. Kakao i miód mogą być spożywane przez maluchy najwcześniej po ukończeniu 1 roku życia. 1 szklanka mleka owsianego (lub innego roślinnego)* 1 łyżka masła klarowanego

Dieta bez mleka
Borówkowo-orzechowy pudding z mlekiem kokosowym 210

zwłaszcza tych, które są zrobione ze świeżych, sezonowych owoców. Dzisiaj przedstawiam prawdziwą eksplozję smaków, czyli borówkowo-orzechowy pudding z mlekiem kokosowym, który świetnie sprawdzi się nie tylko jako słodki deser, ale także jako zdrowe, lekkie śniadanie. Przygotowałam go z użyciem obłędnego masła mix trzy orzechy i chipsów kokosowych, które otrzymałam w wyniku współpracy z alfa-koszykiem . Więcej o tym sklepie

Smiling Shrimp
GRYCZANKA Z TWAROGIEM, ARBUZEM I ORZECHAMI NERKOWCA 174

Dzisiaj mam dla Was propozycję przepysznej gryczanki 😋Deser idealny przy dietach jako posiłek pełnowartościowy☝  Ja osobiście uwielbiam taki zestaw😇 Przeplatanie lekko gorzkiego smaku płatków ze słodkim arbuzem i kwaskowatość twarogu z delikatną słodyczą nerkowca...po prostu pycha💓😎 Sposób przyrządzenia w 10 min i bardzo prosty, że nawet nie będę Wam tego opisywać :)  Składniki: -60 g płatków gryczanych

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jadalne kryształy 245

kryształ można zjeść i nie będzie tak twardy, że połamiemy na nim zęby? Odkąd odkryłam przezroczyste galaretki Winiary wiem, że to możliwe. Poznajcie deser bardzo prosty, ale zaskakujący i zachwycający wyglądem.Wystarczą tylko dwie galaretki, niebieska i przezroczysta, trochę czasu i jadalne kryształy gotowe. JADALNE KRYSZTAŁY Składniki: 0,75 l gorącej wody galaretka niebieska galaretka przezroczysta Winiary Przygotowanie: Galaretkę niebieską

Bon appetit mon amie
Szyszki 211

Chyba większości z nasz te szyszki kojarzą się z dzieciństwem. Niegdyś były bardzo popularnym deserem, dziś trochę zapomnianym. Postanowiłam je przypomnieć ponieważ bardzo szybko je się przygotowuje i smakują naprawdę dobrze. Przepis pochodzi z książki "Pyszne na słodko" Ani Starmach. SKŁADNIKI 300 g masy kajmakowej 200 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 2 łyżki gorzkiego kakao

Złote przepisy

Proponowane wyszukiwania