Tradycyjna babka piaskowa powinna znaleźć się na każdym wielkanocnym stole. Babka piaskowa upieczone według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. Jeśli chcesz podać na wielkanocny deser babkę piaskową o smaku cytrynowym, możesz do ciasta dodać sok i otartą skórkę z jednej cytryny. Baby po raz pierwszy były pieczone w Rzeczypospolitej Obojga Narodów pod koniec XVII […] Artykuł Tradycyjna
Gotowanie-ukdodać więcej miodu. Koktajl przelewamy do szklanek. Każdą porcję posypujemy cynamonem, chia i czekoladą. Gdy włożymy koktajl do lodówki, po kwadransie będzie jeszcze gęstszy,nasiona chia napęcznieją i powstanie deser, który można jeść łyżeczką, też dobra opcja
Moja smaczna kuchniawielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi jesienią i zimą kupne słodycze. Świetnie sprawdza się jako dekoracja – wygląda jak oblodzona, przysypana śniegiem – idealnie nada się do dekoracji świątecznych ciast i deserów: babeczek, piernika, makowca czy serników. Okrutnie lubię sobie ją ‘skubnąć’ gdzieś w biegu, tak od niechcenia, jak leżące w słoiku cukierki. Żurawina jest twarda, cierpka i bardzo charakterystyczna w smaku
Karo in the KitchenZapraszam na pyszne, miodowe ciasteczka, prawie jak bułeczki. Idealne na śniadanie z kubkiem kawy czy kakao. Oczywiście jako deser też są idealne. Bataty same w sobie są słodkawe dlatego ciastka są idealne w smaku. Polecam serdecznie. Ciasteczka ze słodkich ziemniaków z miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPieczone jabłka,to stary jak świat deser ,a mimo to tak smaczny... bardzo prosty i szybki w wykonaniu Składniki: 2 jabłka 2-3 herbatniki 2 łyżeczki miodu masło cynamon do smaku -opcjonalnie Wykonanie Nagrzać piekarnik do 180 ° C. Umyć i wysuszyć jabłka ,ściąć wierzch ,aby powstał taki kapelusik. Usunąć rdzeń z jabłka, uważając, aby nie uszkodzić skóry. Wydrążyć trochę środek
w mojej kuchnijadły. Mus jest lekki, w środku zatopiłam kawałki mandarynek dokładnie obranych. Aby przełamać intensywność i kwasowość, na wierzchu jest ozdobiony bitą śmietaną . W efekcie wyszedł bardzo fajny deser i polecam Wam, jeśli tylko lubicie cytrusy. Do zrobienia tego torciku będziecie potrzebowali 1 blat biszkoptowy o średnicy 18 cm i o grubości według uznania, ja zrobiłam 3 cm. Resztę
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDyniowa rolada z nutą cynamonu i delikatnym kremem na bazie serka – typowy jesienny deser Artykuł Dyniowa rolada z kremem pochodzi z serwisu
NiePieprz.plMocno czekoladowy comber nasączony wiśniówką. Jeśli dołożycie do tego lody domowej roboty, to stworzycie naprawdę niesamowity deser, który posmakuje każdemu. Pierwszy raz robiłam samodzielnie lody przy użyciu specjalnej maszynki
BullioKiedy mam ochotę na jakieś domowej roboty słodkości, to chętnie sięgam po takie przepisy. Bez pieczenia, prosto i dość szybko można przygotować deser, któremu chyba nikt się nie oprze. Oczywiście nie jest to najprostsza i najszybsza propozycja, ale uwierzcie, że wyszło znakomicie i warto wypróbować dokładnie w takim wydaniu! :) Czytaj więcej
PichceniomaniaPrzygotowanie delikatnego w smaku i niezbyt słodkiego ciasta z krakersami bez pieczenia nie zajmuje dużo czasu i jest łatwe do wykonania. Pyszny krem budyniowy wspaniale łączy się w tym deserze z krakersami i aksamitną polewą czekoladową. Z moich obserwacji wynika, że nie tylko ja lubię szybkie do przygotowania ciasta bez pieczenia, ale duża część z Was również chętnie sięga
Kuchcik gotujezdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę. Biszkopty zanurzam w przygotowanej polewie czekoladowej, odkładam na talerz, aby polewa zastygła. Śmietanę ubijam z fixem oraz cukrami. Układam warstwy deseru: biszkopty, bita śmietana, biszkopty, pozostała bita śmietana. Całość posypuję kawą rozpuszczalną lub kakao i chłodzę w lodówce (minimum 12 godzin, aby biszkopty zmiękły
JejKuchniaszkoleniem cukierniczym postanowiłam przygotować przepyszne, wilgotne brownie z dodatkiem kawy i oblane obłędnym ganachem czekoladowym z likierem pomarańczowym. Wyszło coś fantastycznego! Smaki idealnie się ze sobą komponują i tworzą deser, ktoremu żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie a później dajcie znać jak smakowało! SKŁADNIKI: BROWNIE: * maslo – 125 g * cukier – 150 g * brązowy cukier – 100 g * czekolada
Ostra na SłodkoSłodkie szaleństwo, deser z mascarpone, bezami i malinami. Wygląda efektownie, smakuje obłędnie, lekki jak chmurka a wykonany dosłownie w kilka chwil. Idealny jako słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości ;) Składniki na 2 pucharki: * 100 ml śmietany kremówki 36% * 300 g serka mascarpone * około 50 g małych bezów (użyłam bezów Mamut) * 2 szklanki świeżych malin * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie
Zrób to smaczniepoukładać między truskawkami listki świeżej mięty galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - najlepszy deser sernikowy i na lato i na pozostałe dni roku, można użyć truskawki mrożone ale po odmrożeniu..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię