deser - 61894 przepisów (strona:1256/4127)

Tradycyjna babka piaskowa na Wielkanoc 207

Tradycyjna babka piaskowa powinna znaleźć się na każdym wielkanocnym stole. Babka piaskowa upieczone według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. Jeśli chcesz podać na wielkanocny deser babkę piaskową o smaku cytrynowym, możesz do ciasta dodać sok i otartą skórkę z jednej cytryny. Baby po raz pierwszy były pieczone w Rzeczypospolitej Obojga Narodów pod koniec XVII […] Artykuł Tradycyjna

Gotowanie-uk
Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem 121

dodać więcej miodu. Koktajl przelewamy do szklanek. Każdą porcję posypujemy cynamonem, chia i czekoladą. Gdy włożymy koktajl do lodówki, po kwadransie będzie jeszcze gęstszy,nasiona chia napęcznieją i powstanie deser, który można jeść łyżeczką, też dobra opcja

Moja smaczna kuchnia
Żurawina szroniona w cukrze – nie tylko do dekoracji 206

wielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi jesienią i zimą kupne słodycze. Świetnie sprawdza się jako dekoracja – wygląda jak oblodzona, przysypana śniegiem – idealnie nada się do dekoracji świątecznych ciast i deserów: babeczek, piernika, makowca czy serników. Okrutnie lubię sobie ją ‘skubnąć’ gdzieś w biegu, tak od niechcenia, jak leżące w słoiku cukierki. Żurawina jest twarda, cierpka i bardzo charakterystyczna w smaku

Karo in the Kitchen
Ciasteczka ze słodkich ziemniaków z miodem 160

Zapraszam na pyszne, miodowe ciasteczka, prawie jak bułeczki. Idealne na śniadanie z kubkiem kawy czy kakao. Oczywiście jako deser też są idealne. Bataty same w sobie są słodkawe dlatego ciastka są idealne w smaku. Polecam serdecznie. Ciasteczka ze słodkich ziemniaków z miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 130

przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Pieczone jabłka,herbatniki i miód 115

Pieczone jabłka,to stary jak świat deser ,a mimo to tak smaczny... bardzo prosty i szybki w wykonaniu Składniki: 2 jabłka 2-3 herbatniki 2 łyżeczki miodu masło cynamon do smaku -opcjonalnie Wykonanie Nagrzać piekarnik do 180 ° C. Umyć i wysuszyć jabłka ,ściąć wierzch ,aby powstał taki kapelusik. Usunąć rdzeń z jabłka, uważając, aby nie uszkodzić skóry. Wydrążyć trochę środek

w mojej kuchni
Mus cytrynowy na biszkoptowym spodzie 266

jadły. Mus jest lekki, w środku zatopiłam kawałki mandarynek dokładnie obranych.  Aby przełamać intensywność i kwasowość, na wierzchu jest ozdobiony  bitą śmietaną . W efekcie wyszedł bardzo fajny deser i polecam Wam, jeśli tylko lubicie cytrusy. Do zrobienia tego torciku będziecie potrzebowali 1 blat biszkoptowy o średnicy 18 cm i o grubości według uznania, ja zrobiłam 3 cm. Resztę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dyniowa rolada z kremem 166

Dyniowa rolada z nutą cynamonu i delikatnym kremem na bazie serka – typowy jesienny deser Artykuł Dyniowa rolada z kremem pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Comber czekoladowy z domowymi lodami 235

Mocno czekoladowy comber nasączony wiśniówką. Jeśli dołożycie do tego lody domowej roboty, to stworzycie naprawdę niesamowity deser, który posmakuje każdemu. Pierwszy raz robiłam samodzielnie lody przy użyciu specjalnej maszynki

Bullio
Rajska pianka 157

Kiedy mam ochotę na jakieś domowej roboty słodkości, to chętnie sięgam po takie przepisy. Bez pieczenia, prosto i dość szybko można przygotować deser, któremu chyba nikt się nie oprze. Oczywiście nie jest to najprostsza i najszybsza propozycja, ale uwierzcie, że wyszło znakomicie i warto wypróbować dokładnie w takim wydaniu! :) Czytaj więcej

Pichceniomania
Ciasto z krakersami bez pieczenia 38628

Przygotowanie delikatnego w smaku i niezbyt słodkiego ciasta z krakersami bez pieczenia nie zajmuje dużo czasu i jest łatwe do wykonania. Pyszny krem budyniowy wspaniale łączy się w tym deserze z krakersami i aksamitną polewą czekoladową. Z moich obserwacji wynika, że nie tylko ja lubię szybkie do przygotowania ciasta bez pieczenia, ale duża część z Was również chętnie sięga

Kuchcik gotuje
BISZKOPTY W KARMELOWEJ POLEWIE CZEKOLADOWEJ Z BITĄ ŚMIETANĄ 133

zdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę. Biszkopty zanurzam w przygotowanej polewie czekoladowej, odkładam na talerz, aby polewa zastygła. Śmietanę ubijam z fixem oraz cukrami. Układam warstwy deseru: biszkopty, bita śmietana, biszkopty, pozostała bita śmietana. Całość posypuję kawą rozpuszczalną lub kakao i chłodzę w lodówce (minimum 12 godzin, aby biszkopty zmiękły

JejKuchnia
BROWNIE KAWOWE Z INKĄ I MUSEM CZEKOLADOWYM 144

szkoleniem cukierniczym postanowiłam przygotować przepyszne, wilgotne brownie z dodatkiem kawy i oblane obłędnym ganachem czekoladowym z likierem pomarańczowym. Wyszło coś fantastycznego! Smaki idealnie się ze sobą komponują i tworzą deser, ktoremu żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie a później dajcie znać jak smakowało! SKŁADNIKI: BROWNIE: * maslo – 125 g * cukier – 150 g * brązowy cukier – 100 g * czekolada

Ostra na Słodko
DESER Z MASCARPONE, BEZAMI I MALINAMI 240

Słodkie szaleństwo, deser z mascarpone, bezami i malinami. Wygląda efektownie, smakuje obłędnie, lekki jak chmurka a wykonany dosłownie w kilka chwil.  Idealny jako słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości ;) Składniki na 2 pucharki: * 100 ml śmietany kremówki 36% * 300 g serka mascarpone * około 50 g małych bezów  (użyłam bezów Mamut) * 2 szklanki świeżych malin * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie

Zrób to smacznie
truskawki z miętą w serniku na zimno... 182

poukładać między truskawkami listki świeżej mięty galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - najlepszy deser sernikowy i na lato i na pozostałe dni roku, można użyć truskawki mrożone ale po odmrożeniu..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania