deser - 61894 przepisów (strona:1231/4127)

MUFFINKI Z JEŻYNAMI 241

Sezon na dzikie jeżyny w pełni, więc warto wykorzystać je do przygotowania przetworów, deserów i wypieków, ponieważ są zasobne w wiele składników odżywczych i witamin. Ja proponuję Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu muffinki z jeżynami! Przygotowanie : 15 minut Pieczenie ok. 15 minut Składniki na około 9 muffinek : • 150 g jeżyn • 125 g miękkiego masła • 125 g mąki pszennej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kokosowe chia z karmelizowanymi bananami i orzeszkami 158

oknem szaro, buro, pada.. W taką pogodę, poprawmy sobie humor czymś słodkim! Proponuję rewelacyjny i prosty deser, którego smaki idealnie komponują się w smaczną całość. Delikatność kokosu i chia połączona ze słodyczą banana oraz chrupkością i słonym smakiem solonych orzeszków to istna przyjemność dla podniebienia! Spróbujcie sami Składniki na 3 porcje (jedna ok. 304kcal): – 200ml mleczka kokosowego

Be Fit Be Strong
Sernik na zimno z brzoskwiniami 171

ciasta i długim nożem przeniosłam wraz z folią sernik na talerz. Folię odsunęłam od brzegów sernika, włożyłam nóż pod biszkopty i powoli wycofałam folię unosząc delikatnie ciasto. Szybki, pyszny deser Artykuł Sernik na zimno z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Szarlotka z budyniowa pianka 209

Szarlotka to jedno z tych deserów, którego smak zna każdy z nas. Niewiele jest osób, które odmówiłoby kawałka tego wyśmienitego jabłkowego ciasta. Podobnie jak serników, również rodzajów szarlotek jest nieskończenie wiele. W naszym domu ostatnio furorę robił Kisielowiec (klik) . Ostatnio postanowiliśmy wrócić jednak do bardziej tradycyjnych smaków, czego efektem jest wspaniale aromatyczny i pachnący w całym domu jabłecznik. CIASTO

Kuchnia od dwojga
Grzebyki krucho drożdżowe z dżemem z mirabelek 206

Dziś pyszne, puchate i aromatyczne od dżemu mirabelkowego grzebyki, idealne na deser. Znakomite do kawy czy herbaty a może czystka, z kubkiem kakao też będzie super. Przepis na grzebyki dostałam od znajomej koleżanki z "Garnka". Grzebyki krucho - drożdżowe z dżemem z mirabelek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sarnik na zimno, na spodzie piernikowo słonecznikowym z galaretką i malinami 208

Pierniki Toruńskie „Uszatki” mój deser wymyśliły i z prażonym słonecznikiem w mikserze się rozkruszyły. Na dno tortownicy się wyłożyły i spód pod sernik utworzyły. Ser z bitą śmietaną, cukrem i żelatyną dobrze się zmiksował i na kruchym spodzie „wylądował” Maliny prosto z krzaka zerwane, zostały na masie serowej poukładane. Żeby fajnie wyglądały, przeźroczystą galaretkę do towarzystwa wybrały

Moniki Smakołyki
MUS MALINOWY Z DODATKAMI 203

Ostatnio podzieliłam się z Was obiadami, także teraz czas na pyszny deser 😎 Do tego ze świeżymi sezonowymi owockami 🌴 Aby stworzyć ten smakołyk potrzeba 10 min i tylko 4 składników, które są łatwo dostępne, tanie no i oczywiście zdrowe👌 Składniki: -150 g malin -80 g twarogu chudego -10 g płatków migdałowych -50 g płatków (u mnie jaglane) Przygotowanie: 1. Płatki zalewamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort naleśnikowy 188

Tort naleśnikowy Thermomix Składniki na tort naleśnikowy: Ciasto na naleśniki: 300 g mleka roślinnego lub krowiego 300 g wody mineralnej gazowanej 320 g mąki pszennej 2

Themo przepisy
MROŻONE SMOOTHIE KAWOWE Z OWOCAMI I INKĄ 154

piję zwykłej kawy i to własnie Inka króluje w moim domu – zarówno do śniadania, jak i popołudniowego ciacha. W tym upale wykorzystuję ją także do przygotowania pysznych deserów, koktajli i smoothie – świetnie się do tego nadaje – jest delikatna, zbożowa, a zarazem smakowo świetnie zastępuje paloną kawę. Tym razem postawiłam na fioletowe owoce, takie jak aronia, jeżyna, maliny

Ostra na Słodko
Puszysty omlet na słodko 154

udanego omletu jest bardzo delikatne połączenie masy jajecznej z ubitymi białkami ( to przecież ciasto biszkoptowe ) i nieśpieszne jego smażenie ;) Taki omlet może być Waszym śniadaniem, podwieczorkiem, kolacją, a nawet deserem :) Poznajcie mój sprawdzony przepis ;) :)  Składniki na 1 omlet: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka 1 - 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Opowieści z piekarnika
Szybki deser z malinami 295

jest tak ciepło jak dziś, a mam ochotę na coś słodkiego - szukam szybkich i "zimnych" rozwiązań. Deser jest słodki dzięki malinom i ciastkom, a zarazem lekko kwaśny poprzez dodatek jogurtu.  Składniki: ok 150 g malin 6 ciastek zbożowych 200g jogurtu greckiego Przygotowanie: Ciastka rozdrabniamy i wysypujemy na dno szklanki. 3/4 malin rozgniatamy lekko za pomocą widelca. Na ciastka wykładamy

Lena Gotuje
Crumble z jabłkami czyli szybki i łatwy deser 150

bardzo fajny pomysł na szybki deser, gdy mamy ochotę na coś słodkiego albo gdy mamy niezapowiedzianych gości. Składniki: 3 średniej wielkości jabłka 80g cukru 80 g masła 160 g mąki opcjonalnie: cynamon Przygotowanie: Cukier, zimne maslo oraz mąkę łączymy ze sobą na kruszonkę. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w około 0,5 cm plastry. Wykładamy

Lena Gotuje
Deser bananowo - czekoladowy 144

Deser smakiem przypomina trochę popularne Monte. Pyszny, słodki i zdrowy. Zapakowany w słoiczek to bardzo dobry pomysł na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Składniki: 100 g kaszy jaglanej, 1 dojrzały banan, łyżka miodu, 2 łyżeczki kakao, 1/2 szklanki mleka, garść orzechów włoskich Przygotowanie: Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i jeszcze ciepłą blendujemy wraz z bananem, miodem

Lena Gotuje
Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia 163

chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający. Składniki: 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki. Przekładamy do formy. Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny

Lena Gotuje
Deser galaretkowy z morelą i jeżynami 187

Owocowy, bardzo orzeźwiający,letni deser. Składniki: 4 morele, 10-12 sztuk jeżyn, galaretka przezroczysta winogronowa Winiary Przygotowanie: Galaretkę dzielimy na dwie cześci. Jedną rozrabiamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Morele rozdrabniamy w blenderze i dodajemy do galaretki. Przekładamy do kieliszów, które wkładamy pod kątem (opierając o coś) do lodówki na godzinę. W międzyczasie rozrabiamy drugą część galaretki i studzimy

Lena Gotuje