Ładnie wygląda a smakuje wybornie. Przepis mojej cioci z Bieszczad. Składanki na biszkopt: 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szklanka cukru
Tradycyjna KuchniaSłodka marcepanowa masa serowa bez spodu i orzeźwiająca warstwa owoców lasu z galaretką daje niesamowity efekt smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla
Wanilia i KardamonTotalny hit minionych świąt. Każdy kto spróbował był zachwycony tymi pralinkami. Rozpływająca się w ustach gorzka czekolada i kwaśna truskawkowo-waniliowa posypka. Niebo w gębie, gwarantuję
Mienta blog3 jajka 2 łyżki śmietany 0,5 szklanki cukru 1 szkl mleka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 szkl mąki szczypta soli Jajka ubić
Gotowanie jest łatwePo wyczerpującym dniu nareszcie nadchodzi chwila relaksu. Chwila tylko dla mnie, gdy już wszyscy śpią. Zanim i ja udam się w krainę snu, korzystam najpierw z
Słodkie okruszkiMelba z truskawkami to moje ciasto rodzinne – robione kiedyś przez babcię i mamę. Znacie ją? Melba to sernik na zimno, bez pieczenia, z własnego sera
Poezja smakuczekoladowy to deser, któremu nie potrafię się oprzeć. Jest bardzo puszysty, leciutki, przepyszny i oczywiście LCHF Jest to przepis na najprostszą i najszybszą wersję więc nie ma opcji żeby komuś się nie udał Składniki na 5 porcji po ok 100g: 400 g śmietanki kokosowej 10 g kakao bez cukru 100 g czekolady min 75% (u mnie 81%) Czekoladę pokruszyć(...)dodawać stopniowo czekoladę i delikatnie mieszać tak by powstała jednolita masa. Mus przełożyć do pucharków/kieliszków/szklaneczek i wstawić do lodówki aby stężał. Podawać z bitą śmietaną, owocami (maliny, borówki, truskawki), orzechami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów itp. Smacznego! — BTW całości (tylko mus bez dodatków): 510 g, 1320 kcal
Ola la LCHFDeser, a może śniadanie? Wszystko jedno! W każdym przypadku smakuje wyśmienicie, syci i zadowala kubki smakowe na słodkie smaki. Słodycz stewii połączona z kwaskowatymi owocami świetnie ze sobą współgrają. Pudding jest zimny, dzięki czemu idealnie nadaję się na gorące dni, których mamy już coraz więcej :) Składniki: 200 ml mleka 150 ml wody 40 g kaszy manny stewia do smaku(...)wodą. Dodaj kaszę mannę oraz stewię. Gotuj do zgęstnienia (ok. 5 minut). Połowę ugotowanej kaszy wymieszaj z proszkiem z czarnej porzeczki i przełóż do miseczki. Ułóż wkoło świeże maliny. Pozostałą część wymieszaj z proszkiem malinowym i przełóż na wierzch masy porzeczkowej. Schłodź w lodówce. Następnie delikatnie przełóż pudding z miseczki na talerzyk. Wyjdzie bez problemu
Zdrowie na języku :Pmikser, 4 jajka i 250 g cukru hahaha, no ale cóż błędy i awarie zdarzają się w każdej kuchni. Bez nich byłoby tak jakoś nudna i zbyt prosto :) Nasz deser jest o tyle fajny, że na sam wierzch bezy możemy użyć kremu jakiego tylko chcemy, oraz owoców. Jest duże pole do popisu i inwencji twórczej. :) Oryginalna Pavlovą podaje się(...)KREM: - 250 gr serka mascarpone - 400 gr śmietany kremówki 36% - 3 łyżki cukru pudru - 2 opakowania śmietan fixu - 2 łyżki wiśniówki lub zwykłego alkoholu - sok ze świeżych malin PRZYGOTOWANIE: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy aż zgęstnieją, następnie dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru( pamiętając o tym, żeby każdą porcje cukru dokładnie ubić) gdy już
Zainspiruj się kuchniąPo upieczeniu tego ciasta zjadłam od razu 4 porcje, póki było ciepłe. Tak wiem nie powinno się jeść ciepłego ciasta, ale świadczy to o jego smaku
nietylkopasta.plskładniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego wykonanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty. Rogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaMogą być w każdym wymarzonym smaku, kolorze i kształcie. Domowe żelki nie zawierają żelatyny ani sztucznych substancji i barwników! Do tego są dietetyczne. Ja przygotowałam malinowo
Pora na pora i pomidoraRano jedząc babeczki, myślałam o świętach Wielkanocnych.. Już niedługo będą! Kurcze, ten czas tak szybko mija.. Nawet nie zauważymy, a będą już wakacje. Uwielbiam
Czarnawisienkascroll down for English Przepis zaczerpnęłam stąd , z pysznej filozofii smaku, a następnie nieco zmieniłam na swoje potrzeby. Ważne, żeby nie piec ich w papilotkach
Bazując na smakuDziś moje urodziny :) Dopiero wróciliśmy z urlopu więc chyba nie zdążę przygotować tortu ale dla Was i tak mam przepis. Tort Pavlova przygotowałam 2 tygodnie temu
Mienta blog