deser z malinami - 4129 przepisów (strona:144/276)

Clafoutis z czereśniami 146

ułatwienia jedzenia zamiast pestek są słupki migdałów i likier amaretto. Ten deser jest idealny na zużycie lekko "zmęczonych" owoców, które straciły już jędrność. Polecam na zakończenie sezonu czereśniowego. A jak czereśnie się skończą można użyć innych owoców sezonowych. Doskonale nadają się wiśnie, morele, jagody, jeżyny lub maliny, albo śliwki. Składniki na 4-6 porcji: 500 g czereśni opłukanych

Pełny talerz
Pavlova 156

puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny, nie sposób sobie odmówić kolejnego kawałka.... Polecam. Pavlova - Składniki: 150 ml białek 225 g cukru łyżeczka wódki 400 g śmietanki kremówki 30% fix do ubijania śmietany (opcjonalnie) ok. 350 g owoców (np. maliny, jagody, borówki, truskawki) Pavlova - Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie

Słodka Strona
Mleczna pianka z truskawkami 463

Puszysta, lekka pianka z truskawkami. Ten pyszny deser wbrew pozorom, jest szybki i łatwy do przygotowania. A i składników w nim nie wiele. Żeby jeszcze przepis uprościć, można zrobić bez spodu ! A do środka - co lubicie. Teraz sezon na truskawki, niedługo będą maliny, porzeczki, jagody. Z każdymi owocami będzie pysznie. Składniki: Na spód: 100 g herbatników 100 g ciasteczek amaretti

kolorowotorcikowo
Lody waniliowe z sosem malinowym 93

można przed tą tragiczną sytuacją włożyć malyyyny do zamrażarki i zguglować lody waniliowe z sosem malinowym .  Najważniejszy jest sos Więc tylko dla przypomnienia dodam, że zamrożone bądź świeże maliny wkładamy do rondelka, podkręcamy gaz delikatnie, a pod wpływem ciepła puszczą sok i zaczną się w nim gotować. Jak są już rozgotowane dosypujemy wedle uznania cukru. Całość miksujemy blenderem albo(...)pestki będą nam chrupać później w buzi. A tego nie lu-bi-my. Po paru minutach kremowy sos gotowy, przed podaniem możemy go jeszcze trochę podgrzać.  Aby urozmaicić deser możemy wziąć jakiś twardy owoc np. jabłko. Kroimy na kilka średniej wielkości księżyce i wrzucamy na patelnię, w której uprzednio rozpuściliśmy sok z 1/3 cytryny z łyżką cukru. Owoce oblepią

Right Behind The Kitchen
Deser czekoladowo-owocowy 132

warstwy deseru były wyraźnie widoczne:) Ciasto upiekłam sobie dzień wcześniej, żeby było szybciej:) Owoce możecie użyć dowolne, ja wybrałam te, które mam i które najbardziej lubimy... Składniki: 2 jajka, 4 łyżki masła, 10 łyżek cukru pudru, 3 łyżki mąki pszennej, łyżka kakao, 50g gorzkiej czekolady, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta cynamonu, 250g wymieszanych poziomek, malin i truskawek, 250g półtłustego(...)dusić ok. 10min na małym ogniu. Przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając pozostałe 2 łyżki cukru pudru. Wymieszać ze zmielonym twarogiem. Szklanką, w której będzie układać deser wyciąć 8 krążków. Ułożyć po jednym krążku na dnie czterech szklaneczek, każdy skropić herbatą. Rozłożyć połowę masy owocowej i przykryć połową masy serowej. Nałożyć kolejny krążek ciasta, porcję owoców oraz

Z miłości do słodkości
Desery przezroczyste 347

Przezroczyste desery, lekko kwaskowe za sprawą jogurtu, kolorowe za sprawą owoców i przezroczyste dzięki fajnej galaretce. Muszę przyznać że spełnia ona swoje zadanie bo można wyczarować z niej wiele fajnych słodkości. Owoce w takiej galaretce wyglądają bajecznie. 2 galaretki przezroczyste winogronowy smak 1 szklanka jogurtu greckiego 20 dkg borówek 15 dkg malin 12 gron winogrono zielone mięta świeża perełki czekoladowe(...)łyżeczka żelatyny Galaretki rozpuszczam w 3 i 1/2  szklankach wody gorącej. Do pojemnika małego kwadratowego wlewam szklankę zimnej galaretki i układam w trzech rzędach po trzy sztuki borówki, maliny, i winogrono w odstępach. Wstawiam do lodówki do stężenia na noc. Pojemnik na chwilę wkładam do gorącej wody, ułatwi to wyjęcie galaretki na talerz. Kroję ją w kostkę i nabijam

wesoła kuchnia
Nalewka malinowa (malinówka) 168

W tamtym roku postawiłam na truskawki. Nalewka z nich była pyszna i jeszcze troszkę zostało, więc przygotowanie jej odpuściłam. Nie mogłam się jednak oprzeć malinom, zwłaszcza

Kuchnia w czekoladzie
Słodkie Warsztaty z Małą Cukierenką 149

desery na lato, bez pieczenia. Warsztaty potrwają około trzech godzin, ale proszę brać pod uwagę, że mogą się przedłużyć. Są przygotowane dla osób początkujących, nauka od zera, ale jeśli ktoś ma już wprawę w przygotowywaniu słodkości, a ma ochotę wyczarować słodkości z Małą Cukierenką, to też oczywiście zapraszam. Uczestnicy przygotują sernik na zimno z truskawkami, waniliowy sernik jogurtowy z malinami(...)bazie serka mascarpone. 3. Pracy z żelatyną. 4. Dekorowania ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego zakończonego tylką. 5. Przygotowania pysznej i zdrowej przekąski. 6. Przygotowania żelu owocowego i udekorowania nim deseru. – Każdy z uczestników spotkania otrzyma materiały drukowane zawierające wszystkie poznane receptury, – Uczestnicy warsztatów będą mogli zabrać do domu wyroby. Łącznie każdy otrzyma po połowie sernika i marchewkowe kuleczki

Mała Cukierenka
Rozgrzewający deser na jesienne dni 149

tylko jeść. Spróbujcie i Wy. Czasem w prostocie tkwi siła Do przygotowania deseru użyłam pysznego Musli Crunchy naturalne z nasionami chia 4health . Idealne na śniadania, jak i szybkie pyszne desery. Nawet moje maluchy lubią je pochrupać Warto zapoznać się z pełną ofertą 4healt , bo jest naprawdę ciekawa i co  najważniejsze smaczna W ofercie znajdziecie 3 rodzaje musli(...)domowego kisielu (jak zrobić poniżej) około 6-8 łyżek Musli Crunchy naturalne z nasionami chia 4health 1 duże jabłko dwie szczypty cynamonu Rozgrzewający kisiel: 250g mrożonych owoców (truskawki, jagody, maliny, porzeczki, śliwki) 2 szklanki wody cukier według uznania (1-2 łyżki, u mnie trzcinowy) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1-2 goździki Przygotowanie: Kisiel: W połowie szklanki zimnej wody rozprowadzamy mąkę

Słodkie okruszki
ETON MESS Z MALINAMI 153

płatki migdałów do dekoracji Sposób przygotowania:  Maliny umyć, jeśli są świeże. Z kolei, gdy są mrożone, już po rozmrożeniu wrzucam je do rondla o grubym dnie i dodaję cukier oraz cynamon. Doprowadzam do wrzenia i kiedy 1/2 płynu wyparuje, odstawiam i studzę. Sos powinien nieco zgęstnieć, aby nie zalewał całego deseru. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec

W kuchni Karmel-itki
Tarta z kremem waniliowym, owocami lata i galaretką z białego wina 155

lata utopione w orzeźwiającej galaretce o smaku białego wina na waniliowym kremie  pâtissière spowitym maślanym kruchym ciastem. Tutaj nie ma o czym się rozpisywać, bo ta tarta to deser, który wprost musi pojawić się o tej porze roku na stole. Wybierzcie na straganie swoje ulubione owoce i upieczcie ją jeszcze dziś! * SKŁADNIKI Kruche ciasto: 210 g mąki pszennej(...)mąki ziemniaczanej 70 g cukru 30 g masła w temperaturze pokojowej Galaretka z białego wina: 300 ml słodkiego białego wina 2 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Owoce: maliny jeżyny borówki winogrona nektarynki * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Mąkę wsyp do miski i wymieszaj z solą oraz cukrem pudrem. Posiekaj masło, dodaj żółtko oraz wlej mleko. Zagnieć kruche ciasto i wstaw

Food Square
Owsiane babeczki z konfiturą truskawkową 152

ramach zdrowszego deseru lub drugiego śniadania. Do przygotowania babeczek użyłam płatków owsianych JUMBO Provena . Idealne do przygotowania tradycyjnej owsianki, jak i różnych wypieków. Polecam Wam również inne produkty Provena . Z pełną ofertą możecie zapoznać się tutaj: Wracając do przepisu na owsiane babeczki z konfiturą truskawkową… Do babeczek możecie dodać również świeże owoce np. maliny lub inną, ulubioną konfiturę. Spróbujcie(...)stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie dół). Pieczemy około 25-30 minut, aż babeczki będą zwarte. Po przestudzeniu babeczki wyciągamy z foremek i podajemy. Idealne w ramach zdrowszego deseru lub drugiego śniadania. Smacznego

Słodkie okruszki
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Katie Quinn Davis 201

pewnością pozwoli mi na zrealizowanie mojego marzenia choćby po części. Książka została podzielona na kilka rozdziałów. I tak, znajdziemy tutaj przepisy na śniadania, lunche, kanapeczki, obiady, sałatki, czy desery. Każdy przepis opatrzony jest w niezbędne informacje, wśród których są składniki, dokładna instrukcja wykonania potrawy oraz fotografie pyszności. Przepisy są proste, co ważne, składniki ogólnie dostępne, instrukcje klarownie sformułowane. Cóż więcej(...)malinami, bezowe całuski i tort czekoladowy. Poszukujecie doskonałego przepisu na pyszne danie? W „What Katie ate. Prostej kuchni w dobrym stylu” znajdziecie wiele pysznych różności. Jeśli pragniecie skosztować czegoś bardziej wyszukanego to może skusicie się na wołowinę curry w stylu retro, pizzę z salsą verde lub cannelloni z kurczakiem, pieczarkami i orzechami włoskimi. A może marzy wam się pyszny deser

Tetiisheri
Zdrowe ciasto czekoladowe z malinami 330

polskich malin i polewa czekoladowa. Nie martwcie się, polewa jest równie zdrowa jak samo ciasto ;). Będę do tego przepisu wracać bardzo często, będę go modyfikować i smakować nowych odsłon. Ciekawe jakby ciacho smakowało z innymi owocami, np. z borówkami albo truskawkami... koniecznie muszę się przekonać ;). Was też zachęcam do pieczenia! Ten przepis może być świetnym pomysłem na deser dla Waszych(...)soli 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 kopiaste łyżki naturalnego kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g malin Polewa czekoladowa: 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu 1 płaska łyżka naturalnego kakao Przygotowanie: Ciasto czekoladowe:   Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Banany obrać, zmiksować z jajkiem

Nastoletnie Wypiekanie
Chrupiące marzenie 142

Koniecznie spróbujcie! Składniki: -trzy galaretki w rożnych kolorach:    czerwona, pomarańczowa i  zielona -200 ml śmietany 30% -dowolna mieszanka owoców w syropie (  u mnie:jagody, maliny,  porzeczki oraz wiśnie ) -cząstki mandarynek lub pomarańczy - kilka wafelków mlecznych   LUSETTE Rozpuszczamy galaretki każdą osobno w 1 i 1/2 szklance wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odsączamy owoce(...)przykrywamy pozostałą bitą śmietaną. Na wierzchu układamy cząstki mandarynek polewając gęstniejącą pomarańczową galaretką. Robimy kleksa z galaretki zielonej. Kolejnego wafelka tniemy na paseczki i układamy na wierzchu deseru

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania