deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:563/640)

Tarta z cukinią i nadzieniem serowym 123

potem w zależności od potrzeb wyciągam. I robię wersję wytrawną, bez dodatku cukru, jako podstawę właśnie głównie wytrawnych tart i wersję słodką, typowo z przeznaczeniem do ciasta. Jako nadzienia użyłam serka z Wielunia. Bo jest po prostu najlepszy. Jeśli używacie jakiegoś innego wiaderkowego, koniecznie go odsączcie. Pomidory podczas pieczenia puszczą nam sok i jeśli puści go również(...)foremkę. ciasto nakłuwamy widelcem i obciążamy. Pieczemy ok 15-20 min. Cebulkę szklimy. Dodajemy do sera wraz z przyprawami, jajkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy. Próbujemy czy masa jest wyrazista. Na podpieczone ciasto wykładamy masę serową. Na wierzchu układamy cienko pocięte plastry pomidorów i cukinii. Górę posypujemy parmezanem, solą, pieprzem i oregano. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach

Mieszam w Garnku
TARTA Z RABARBAREM I BUDYNIEM ORAZ KRUSZONKĄ Z PŁATKÓW OWSIANYCH – 1 zł 309

Tarta ostatnimi czasami zrobiła się bardzo słynna na wszelakich blogach kulinarnych. Brzmi wykwitnie, ale jest to po prostu kruche ciasto z różnorodnym nadzieniem (w wersji na

Nerds Kitchen
Sernik z malinami na czekoladowym spodzie 131

Uwaga uwaga :) z okazji narodzin bloga (ale z lekkim opóźnieniem:P) prezentuję sernik z malinami na czekoladowym spodzie :) Pomyślałam sobie - skoro już zebrałam się do stworzenia

Kolorowy Przepisownik
Rogaliki z marmoladą 160

Wszyscy znają instytucję „kawki”. Na kawkę, kawusię, kawę chodzimy do rodziny, znajomych sąsiadów. Niewinne „wpadnij na kawę” niejednokrotnie oznacza godzinne ploty. Czasem kawa nie ma nic

ladykitchen
Kakaowe ciasteczko z orzeszkiem do świątecznej puszki 187

Zauważyłam u siebie bardzo niepokojący objaw. W cukierni pracuję niespełna dwa miesiące, a już zaczynam nabierać nawyków, które - o zgrozo! - przynoszę do domu. Po pierwsze sypię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowe ciasto z jabłkami (apple pie) i malinami 164

  Gdy słyszę o bezglutenowych wyrobach, to nie ukrywam, iż ciarki przechodzą mi po ciele. Przed oczami mam wówczas sklepową półkę, uginającą się pod tymi wszystkimi

Moja Delicja
SWEET POTATO BREAD – WORLD OF WARCRAFT – ciasto ze słodkich ziemniaków z solonym karmelem 242

W grach typu MMO często można znaleźć przeróżne przysmaki czy nawet pocrafcić potrawy, które pozwolą zwiększyć na jakiś czas statystyki postaci. Dobrze wszystkim znany World of

Nerds Kitchen
Kilka dni. Kruche. O smaku chałwy. 102

PIĄTEK: Poranek w bibliotece, jak zawsze przed weekendem.  Jesienny spacer ze szkoły z Synkiem, żeby wymienić jeszcze najwięcej słów, uśmiechów, spojrzeń.  W domu czeka

KUCHARNIA
Sernik jagodowy na zimno, na spodzie piernikowo – słonecznikowym 169

Lato 😎 to moja pora roku ulubiona, bo słońcem  ☼ , radością  😁wypełniona.  Świeże warzywa 🍆🍅🍈 i owoce 🍏🍎🍑🍒🍓 to znaki rozpoznawalne, kolorowe, smaczne, dla innych pór roku

Moniki Smakołyki
Parfait z kokosowo-orzechową granolą i owocami 324

Dziś oprócz przepisu będzie coś więcej. Wiadomo, to, co jemy jest ważne. Jeszcze lepiej, kiedy jemy w miłym towarzystwie. A idealnie byłoby jeść coś smacznego, z

wcinaj to
Sernik bananowy na biszkoptach 122

... na 3 urodziny bloga ;))) Czy sernik można przygotować do pieczenia w 5 minut? Można! :)   Polecam robić to w jak najkrótszym czasie, bo zbyt długie

Kolorowy Przepisownik
To jest maj! Głowę w bzy na stracenie. Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy 211

Narwali bzu, naszarpali, Nadarli go, natargali, Nanieśli świeżego, mokrego, Białego i tego bzowego. Liści tam - rwetes, olśnienie, Kwiecia - gąszcz, zatrzęsienie, Pachnie kropliste po uszy I ptak

KUCHARNIA
Czekoladowa granola gryczana (bez płatków owsianych) 215

Nie ma lepszej granoli niż domowa granola! :) Ta czekoladowa granola gryczana jest świetną alternatywą dla wszystkich, którzy oprócz zbóż glutenowych nie tolerują także owsa, który jest

Book of spells
Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku 143

różnice. I kluczowa rzecz. Nie musicie bać się pieczenia chleba w garnku, bez natłuszczania go. Jeśli włożymy wyrośnięte ciasto do odpowiednio nagrzanego naczynia, bez problemu chleb nam z garnka wyjdzie. Do pieczenia najlepiej użyć mąki chlebowej. Ja jej nie miałam i użyłam 650. Ten nieco dziwny kolor miąższ zawdzięcza ziołom. Jeśli użyjecie mąki białej(...)stracił formę. Przykrywamy pokrywką i pieczemy 30 min. Po tym czasie odkrywamy i dopiekamy w 200 stopniach 10-15 min. Ja wyjmuję chleb z garnka i układam do góry nogami, żeby podpiec jeszcze kilka minut dół. Studzimy poza piekarnikiem, na kratce. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/latwy-chleb-pszenny-ziolami-prowansalskimi-pieczony-garnku/ MieszamWGarnku   Artykuł Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
Podwójnie czekoladowa tarta z owocami 194

Taki dzień jak dziś zdarza się ostatnio rzadko- na szczęście. Mowa oczywiście o dniu deszczowym, kiedy ciemne chmury od rana wiszą nad Twoim domem, w szyby

Kuchnia w czekoladzie
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 271

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno(...)spróbować!   PLAN PRACY: Dzień 1 rano – naszykować rodzynki Dzień 1 wieczorem – zrobić ciasto Przez noc – pierwsze wyrastanie Dzień 2 rano – formowanie i drugie wyrastanie Dzień 2 po południu – pieczenie i studzenie   PRZED ROBIENIEM PANETTONE dzień 1, 12.00 W małej misce należy wymieszać gorącą wodę z alkoholem, następnie wsypać rodzynki. Moczymy je w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu

Karo in the Kitchen